نايب رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب افزود:" آيا اين چيزي جز خيانت است كه به دليل نبود برنامه منسجم و مديريت مناسب در كشور چند صد ميليون تومان خرج تربيت پزشك كنيم و بعد به فارغ التحصيلان بگوييم ما امكانات جذب شما را نداريم."
دكتر محمد علي كوزه گر افزود:" با توجه به وضعيت كنوني پزشك يا تن به ادامه كار نمي دهد و يا به حرفه ديگر نظير ساخت و ساز كه دستمزد بيشتري دارد، مي رود."
وي با اشاره به نارساييهاي نظام آموزشي كشور گفت:" يكي از مشكلات شيوع پديده پزشكان بيكار در كشور نشات گرفته از تربيت بي رويه نيرو بدون توجه به امكانات جذب و استخدام آنها در سيستم است و بايد سيستمي تعبيه شود تا حداقل افرادي كه با سرمايه هاي دولتي و مردمي تحصيل مي كنند براي مدت مشخصي بر اساس نيازهاي دولت و كشور خدمات رساني كند كه متاسفانه چنين تضميني در كشور ما وجود ندارد."
وي ادامه داد:" در غير اين صورت اين افراد حق استفاده از منابع دولتي را ندارند و بايد در مراكز آموزش خصوصي تحصيل كنند .
دكتر كوزه گر با انتقاد شديداللحن از وزارت بهداشت گفت:" اين همه كارشناس در وزارت بهداشت چرا حقوق و دستمزد مي گيرند، ارزيابي ميزان نياز مملكت به نيروهاي پزشكي يكي از وظايفي است كه بايد انجام گيرد و متاسفانه در اين امر موفق نبوده به گونه اي كه فرد چندين سال وقت خود و هزينه مملكت را صرف تحصيل مي كند و بعد از فارغ التحصيلي يا خود تمايلي به ادامه اين حرفه ندارد و يا امكانات جذب وجود ندارد."
وي ميزان پزشكان موجود در مجموعه بهداشت و درمان كشور را براساس فرهنگ و امكانات موجود در كشور زياد دانست و گفت:" اگر چه بر اساس استانداردهاي جهاني پزشكان موجود كفاف جمعيت كشور را نمي دهند ولي در شرايط فعلي كشور پزشكان ايراني بيش از حد مورد نياز است."
دكتر كوزه گر ادامه داد:" متاسفانه در بسياري از سازمانهاي دولتي و پست هاي سازماني كه يك پزشك بايد داراي پست باشد يك غير پزشك بر سر منصب است كه همين امر بر بيكاري پزشكان دامن مي زند و اگر همين پست ها كه تعدادشان كم هم نيست به پزشكان اختصاص يابد تا حد زيادي از ميزان بيكاران كاسته مي شود."
نظر شما