مذاكرات متعدد براي ابهام زدايي از پيشنهاد غرب ضروري است / عجله در راستاي بحران آفريني است
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به اينكه با توجه به تجربه تلخ مذاكرات قبلي ، مذاكرات متعدد براي ابهام زدايي ضروري است به غرب هشدار داد كه عجله در راستاي بحران آفريني و نه حل مسئله است.
دكتر كاظم جلالي در گفت و گو با خبرنگار "مهر"، در خصوص بحث تعليق نيز با اشاره به اينكه چرايي و سپس محدوده تعليق غني سازي يكي ازابهامات جدي بسته پيشنهادي است، گفت : از اظهارات مقامات طرف پيشنهاد دهنده اين گونه بر مي آيد كه حتي ميان خود آنان نيز در خصوص دامنه و نحوه تعليق اختلاف نظر وجود دارد .
وي افزود: حتي اگر قرار باشد ايران تعليق را بپذيرد ، بايد درمذاكرات مشخص شود كه دقيقا چه فعاليتهايي در چه اندازه و ابعاد، با كدام هدف و تا چه مدت مي تواند تعليق شود.
جلالي با اشاره به بدقولي اروپا در دور پيشين تعليق فعاليت هاي هسته اي ايران گفت: ما به خواست سه كشور اروپايي فعاليتهاي هسته اي حتي فعاليتهاي غيرازغني سازي را بيش ازدوسال به حال تعليق در آورديم اما اروپايي ها درپيشنهاد آگوست سال گذشته برخلاف تعهدات خود در پاريس خواستار توقف كامل غني سازي در ايران شدند .
وي افزود : با توجه به تجربه اي كه از دور قبل داريم بايد با وقت بيشتر و شفافيت و تعريف دقيق مفاهيم به اشتراك نظر برسيم .
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس درخصوص اصرار بر پاسخ ايران به بسته پيشنهادي در كوتاهترين زمان گفت : از ابتدا آمريكايي ها سياست خارجي را دنبال مي كردند، و ما نيز از ابتدا با اين سياست مخالف بوديم .
وي به مهلت چهار ماهه ايران به اروپا در سال گذشته براي پاسخ به پيشنهاد ايران و تهيه پيشنهاد متقابل در شرايط سخت تعليق اشاره كرد و گفت : در آن زمان اروپايي ها از ايران مهلت بيشتر مي خواستند و تهران را دعوت به صبوري بيشتر مي كردند .
جلالي عملكرد غرب را براساس معيارهاي دوگانه خواند و گفت : امروز جمهوري اسلامي حق دارد به دليل اينكه تاكنون اروپايي ها را صادق نديده است ، خواهان چند دور مذاكره براي طرح ابهامات وبررسي پيشنهادات باشد . وي تاكيد كرد سياست عجله در راستاي حل مساله هسته اي نيست بلكه در راستاي سياست بحران آفريني است .
رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و روسيه، در خصوص ارتباط موضوع هسته اي ايران با امتيازات اخير واشنگتن به مسكو ازجمله وعده قرارداد پيوستن روسيه به سازمان تجارت جهاني و يا پيوستن اين كشور به كنسرسيوم راكتور هاي هسته اي نوع چهارم گفت : حتما اين موضوعات به هم ارتباط دارد ، همه كشور ها در عرصه بين الملل به دنبال منافع ملي خود هستند .
وي درخصوص تعجيل دردريافت پاسخ ايران قبل ازنشست گروه هشت درسن روسيه، گفت : روسها در اجلاس سن پترز بورگ سعي خواهند كرد حد اكثر امتياز را از آمريكا و اروپا در قبال پرونده هسته اي ايران بگيرند .
نماينده مردم شاهرود در مجلس شوراي اسلامي ابراز اميدواري كرد روسها منافع بلند مدت خود را در ارتباط با ايران فداي منافع كوتاه مدت نكنند .
جلالي به "مهر" گفت : روس ها در آزمايش سختي در ميان افكار عمومي ايرانيان جاي دارند و خاطرات ايرانيان از رابطه با روس ها خاطرات شيريني نيست، مردم ايران منتظرند آنچنان صداقتي از روس ها در بحث هسته اي ببينند كه خاطرات بد گذشته را تحت الشعاع قرار دهد .
رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و روسيه اظهار داشت كه اين حقيقت را در مذاكرات خود با مقامات روس در مسكو و تهران مطرح كرده است .
جلالي ابراز اميدواري كرد، تلاش براي جلب اعتماد متقابل افكارعمومي در ايران و روسيه، دوكشور را درجهت سازندگي روابط مستحكم و پايدار كمك كند.
از مذاكرات بدون پيش شرط استقبال مي كنيم / موضوع ايران بهانه امتيازگيري كشورهاي گروه هشت شده است
جواد جهانگيرزاده گفت: كشورهاي مختلف از جمله روسيه قصد دارند در اجلاس گروه هشت امتيازاتي را در برابر موضوع هسته اي ايران از يكديگر و بويژه از آمريكا به عنوان طرف متخاصم اصلي ايران بگيرند و بر اين اساس به پاسخ اوليه ايران نياز فوري دارند.
جواد جهانگيرزاده درگفت و گو با خبرنگار سياسي مهر، درخصوص بسته پيشنهادي گروه 1+5 و طرح پيش شرط تعليق براي آغاز مذاكرات، گفت : ايران به عنوان طرف اصلي مذاكره بارها اعلام كرده بود كه صرفا از مذاكرات بدون پيش شرط استقبال مي كند.
وي تاكيد كرد با شيوه اي كه غربي ها در خصوص مذاكرات اتخاذ كرده اند، امكان حصول نتيجه مشخص بسيار مشكل است .
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس افزود : اگر بناست به طور جدي كمك هاي اقتصادي به ايران انجام شود و برخي تحريم ها برداشته شود، منطقي نيست قبل از قطعي شدن كمك ها فعاليت هاي هسته اي را تعليق كنيم .
اين نماينده مجلس با انتقاد ازعملكرد گذشته اروپايي ها دربرابرمساله هسته اي ايران، گفت : مارگزيده از ريسمان سياه و سفيد مي ترسد، ما درگذشته هيچ وفاداري ازاروپايي ها به تعهداتشان نديده ايم و طبيعي است دراين مرحله نيزبا ترديد وظن جدي برخورد كنيم.
جهانگيرزاده تاكيد كرد: انتظار ما اين است كه طرف هاي مورد مذاكره دقيقا مطابق با پيمانهاي بينالمللي عمل كنند و امروز تلاش براي حفظ صلح جهاني بدون پايبندي و احترام به مقررات بين المللي امكان پذير نيست .
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هدف از تعجيل براي دريافت پاسخ ايران را، نشست هشت كشور صنعتي در روسيه خواند و گفت : كشورهاي مختلف از جمله روسيه قصد دارند در اين اجلاس امتيازاتي را در برابر موضوع هسته اي ايران از يكديگر و بويژه از آمريكا به عنوان طرف متخاصم اصلي ايران بگيرند و بر اين اساس به پاسخ اوليه ايران نياز دارند .
هدف ازتكرار طرح روسيه ايجاد شكاف در روابط تهران - مسكو است |
اين تحليلگرمسائل بين الملل هدف اقدام غرب را در تكرار دوباره طرح روسيه پيش از حل ابهامات آن، زمينه سازي براي شكاف ارتباطي در روابط تهران - مسكو خواند.
وي درخصوص بحث ايجاد چارچوب براي اقزايش سرمايه گذاري مستقيم خارجي و تجارت بين المللي با ايران دربسته پيشنهادي گفت: بايد ديد درشرايط فعلي كه منطق اقتصاد برمبناي بازار آزاد و سود و سرمايه است، آيا حمايت از روابط تجاري با ايران، گام هاي عملي هم دارد يا خير؟
نماينده مردم اروميه سايربندهاي پيشنهاد ازجمله كمك به فن آوري و تكنولوژي روز هسته اي و كشاورزي را نيز فاقد چارچوب عملياتي و اجرايي خواند و گفت : پيشنهادات بيشتر شبيه به آرمان و ايده آل است و عملي به نظر نمي رسد.
وي تاكيد كرد: تكنولوژي امروزدرجهان براي همه كشورها با قيمت هاي مختلف قابل خريد است و اگركسي بخواهد از اين خريد ها جلو گيري كند، بايد پاسخگو باشد، نه كسي كه مي خواهد استفاده كند.
جهانگيرزاده افزود: كدام ملت دنياست كه موضوعي مانند انرژي هسته اي و تكنولوژي غني سازي را با صدور مجوز خدمات اينترنتي تعويض كند.
سياست تعجيل غربي ها به دليل فقدان استدلال است / آمريكا با تهديد و تطميع ميخواهد شوراي امنيت را با خود همراه كند
عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: غربي ها دليل قانع كننده اي براي درخواست تعليق غنيسازي ندارد و براين اساس به جاي پاسخگويي به ابهامات، سياست تعجيل را در پيش گرفته اند.
حميد رضا حاجي بابايي ، در گفتگو با خبرنگار "مهر" ، سياست تعجيل در دريافت پاسخ ايران به بسته پيشنهادي را نتيجه شكست گروه 1+5 در جلسات قبلي در اجماع براي تهديد ايران دانست .
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، رفتار ايران در برابر اعمال فشارها را مدبرانه خواند و گفت: ايران اعلام كرده كه پاسخي مناسب و مستدل به بسته پيشنهادي خواهد داد در حالي كه 1+ 5 نوعي تهديد را به دليل نداشتن استدلال و منطق در تصميمات خود در پيش گرفته است .
اين عضو هيات رئيسه مجلس با بيان اينكه آمريكا مي خواهد زمان را از ايران بگيرد، گفت: اين سياست در حقيقت، سياست آمريكا است و مي خواهد ساير كشورها را با تهديد و تطميع اقتصادي، با خود همراه كند.
غربي ها جزئيات پيشنهاد خود را در توازن قدرت منطقه و جهان تعريف مي كنند/ آمريكا در برابر بحران عليه ايران كرنش مي كند
فلاحت پيشه عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس معتقد است ، غربي ها قصد دارند جزئيات پيشنهاد خود به ايران را بر اساس توازن قدرت در منطقه و جهان تنظيم كنند.
حشمت الله فلاحت پيشه در گفتگو با خبرنگار "مهر" ، با اشاره به سياست تعجيل و فشار براي پاسخ ايران به بسته پيشنهادي گفت : گروه 1+5 سعي دارند تحت هر شرايطي در دنيا چنين وانمود كنند كه تحت فشار آنان ساير كشور ها بايد منفعل شوند .
وي افزود : بر اين اساس حتي در صورت به نتيجه رسيدن مذاكرات ايران با سولانا در خصوص بسته پيشنهادي نيز آنها اين گونه وانمود مي كنند كه ايران تسليم شده است .
عضو كميسيون امنيت ملي تاكيد آمريكا براي اجماع در خصوص تحريم ايران در نشست سالانه هشت كشور صنعتي را دليل اعمال فشار به ايران براي پاسخگويي سريع به بسته پيشنهادي دانست و گفت : آمريكا معتقد است هر تصميمي در خصوص تحريم ايران الزما بايد در اين اجلاس طراحي شود .
آمريكا معتقد است هر تصميمي در خصوص تحريم ايران الزما بايد دراجلاس گروه هشت طراحي شود |
فلاحت پيشه كشور هاي اروپايي همچنين روسيه و چين را مخالفان اصلي هر گونه بحران عليه ايران خواند و گفت آمريكايي ها هم از بحران جديد نگرانند و اولين كشوري هستند كه در برابر آن كرنش خواهند كرد .
وي با بيان اينكه ايران در حال طي الگوي توسعه است و در اين مسير به هيچ عنوان از بحران استقبال نمي كند گفت : بحران به ضرر ماست.
اين استاد دانشگاه همچنين تاكيد كرد ما بايد از اصل مذاكره بر سر بسته پيشنهادي استقبال كنيم و اگر تعجيل در پاسخ گويي به آن اثر منفي بر ديپلماسي ايران نداشته باشد، بايد زود تر پاسخ دهيم .
نماينده مردم اسلام آباد غرب با بيان اينكه 1+5 مدت زمان تعليق را براساس توازن قدرت تعريف مي كند، گفت: اين گروه كليات پيشنهاد را مطرح كرده و قصد دارد در جزئيات آن به تبع توازن قدرت در منطقه و جهان امتياز بدهد و امتياز بگيرد.
نظر شما