وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كه صبح امروز در جمع كاركنان و مديران اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان سخن مي گفت، ضمن اعلام اين مطلب افزود: جريان هنر و تئاتر كشور يك جريان سالم و اخلاقي است. تحميل معاني انحرافي و مذموم به آثار نمايشي و هنري كه از برداشت هاي متعارف كاملا" به دور است، امري غير اخلاقي به شمار مي رود كه من معتقدم اكثريت جامعه هنري از اين اتهام كاملا" مبرا است. هنر ايران به صفت نجابت در همه جهان شناخته شده است. طبيعي است جامعه اي كه در طول تاريخ بنيان هنر آن بر محور دين واخلاق شكل گرفته، آثار فرهنگي و هنري آن نيز رنگ و بوي اخلاق داشته باشد و قطعا" هنرمندان اين جامعه به اين اصول پاي بندند. آنچه هنر ما را متمايز كرده و زمينه رشد و تعالي آن را فراهم ساخته ، پاي بندي به اين اصول اخلاقي است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه به صفات بارز هنر ايراني در طي چند سال اخير اشاره كرده و گفت: من گواهي مي دهم كه جامعه هنري ما جامعه اي سالم و اخلاقي است و تخطي از اصول امري است بسيار نادر و گذرا و غير قابل تعميم به ديگران. اگر خلافي رخ دهد جامعه هنري با ساز و كارهاي رسمي، خود به اصلاح آن خواهد پرداخت. در چنين شرايطي برخوردهاي غيرمسولانه و غير متعارف بيشتر تاثير منفي و بازدارنده دارد و تاكنون نديده ايم كه اين شيوه برخورد با هنرمندان مفيد واقع شود. اگر اين كژ انديشي در باب جامعه بزرگ هنرمندان ما درست باشد، معناي آن چنين است كه بنيان اخلاقي جامعه ويران شده است. زيرا نشان دهنده تمايل به توليد پيام هاي ضد ارزشي و رغبت به استفاده از اين پيام ها از سوي مخاطبان است. در حالي كه چنين نيست. چرا كه در پيدايش يك اثر هنري نخست ذخاير پنهان و آشكار فرهنگي و معنوي جامعته نقش موثر دارند.
مسجد جامعي، مديريت فرهنگي را امري دشوار توصيف نمود و از تلاش ساير همكاران خود در وزارت ارشاد تقدير كرد و خاطر نشان ساخت: عوامل موثري چون خالقان اثر، مربيان، سياستگذاران، مديران، كارشناسان و بالاخره جمع مخاطبان در ارايه اثر هنري موثر هستند. همه هنرمندان در فضا و هويت اخلاقي فرهنگ ايران هستند و هويت ايراني خود، عامل مهم بازدارنده از اين گونه امور غير اخلاقي و غير فرهنگي است.
نظر شما