به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمد مصدق در نشست تخصصی قضات محاکم کیفری دو، برگزاری نشست های علمی با رویکرد کاربردی را یکی از ضروریات آموزش قضات عنوان کرد و گفت: در سالهای اخیر و با تصویب و لازم الااجرا شدن دو قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری، متاسفانه رویههای گوناگونی در کشور حاکم میشود.
وی افزود: برگزاری نشستهای علمی برای قضات کمک می کند تا در خصوص یک موضوع خاص در پرونده ای رویه واحد اتخاذ شود و قضاتی که از استانهای مختلف در این نشستها شرکت میکنند این رویه ها را به استان های خود میبرند و در نتیجه به مرور رویه واحد در کل کشور ایجاد میشود.
مصدق گفت: در حال حاضر هر دو قانون جدید مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری از نظر تئوری و نظری در حد عالی است و هیچکس از نظر تئوری نمی تواند ایرادی به این قوانین بگیرد، اما در زمان عمل با مشکلات زیادی در اجرای این قوانین روبرو هستیم.
وی یکی از بزرگترین مشکلات قوانین جدید را ابهامات موجود در این دو قانون عنوان کرد و گفت: قبل از اینکه لایحه این قوانین به دولت برود و در مجلس تصویب شود باید از تجربیات قضاتی که پرونده ها را رسیدگی می کنند استفاده می شد و بعد از جمع بندی آنها قانون برای تصویب ارسال می شد.
معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح تصریح کرد: در شرایطی که این قوانین به تصویب رسیده است برگزاری نشست های علمی و کاربردی برای قضات بسیار کارگشا است و این در شرایطی است که باید از اساتیدی در نشست ها بهره گرفت که مسایل را به صورت کاربردی مطرح می کنند. در این نشست ها باید مباحثی را عنوان کرد که مشکلات امروز محاکم قضایی است و نباید به مشکلات تئوری ورود کرد.
نظر شما