به گزارش خبرنگارمهر، احمد مسجد جامعی در مراسم اختتامیه دومین جشنواره «دایره خلاق» گفت: یکی از نسبتهای مدنی در شهر شکل هنر جمعی است. در همه تمدنها و فرهنگها این مبلمان شهری که آن روزگار وسایلی بود که در شهرها ایجاد میشد و حتی تا امروز نشانههایی از آن در تاریخ تمدنها باقی مانده، دیده میشود. ایران کشوری است که تمدنی پیوسته با سابقهای هزاران ساله دارد. ما این مبلمان را در دورههای مختلف تمدنی ایران شاهد هستیم هر چند این هنر ترکیبی بوده و از مصر و چین و یونان و... در دورههایی وام گرفته اما ترکیب و روح این هنرها، ایرانی است.
وی ادامه داد: رنگ فیروزهای که در حال حاضر یک نمادی از ایرانی بودن است و در کاشیکاریها به کار میرود ریشهاش در ایران نیست اما الان دیگر با ایران بیشتر این رنگ فهم میشود تا کشور و فرهنگ مبدا آن. این را شما در همه هنرها میبینید که روح ایرانی را به هر هنر وارداتی میدمند.
وی در بخش بعدی سخنانش با اشاره به جشنواره «دایره خلاق» گفت: در هنر مبلمان شهری هم ما باید شاهد همین وضعیت باشیم. امروزه البته هنر، خصوصا هنر شهری پیچیدهتر شده است و یک فضای بین رشتهای است. هنر شهری یک پا در معماری دارد و یک پا در جامعهشناسی، زیباییشناسی و... ضمن اینکه هنرمندش باید به محیط اطراف، اشراف داشته باشد. حالا شما توجه داشته باشید که هنر شهری هنر جدیدی در ایران است.
مسجد جامعی ادامه داد: ما وقتی چشمانداز ایران در سال ۱۴۰۴ را تدوین میکردیم، نگرش در بخش هنر این بود که حرف اول را ۱۵ سال بعد در منطقه بزنیم. خب همین الان هم در هنرهای تجسمی گرانترین آثار متعلق به ایران است یا در سینما جلوتر هستیم. در رشته هنر شهری البته ما تازه کار هستیم اما ظرفیت اینکه حرف اول منطقه را بزنیم و به سرعت پیشرفت کنیم را داریم.
وی با بیان اینکه ما اکنون به شهرهای فرهنگی نیاز داریم که نسبتی با انسان برقرار کنند، گفت: این نسبتی که شهرها باید با انسان در شهرهای فرهنگی برقرار کنند، نسبت برقرار کردن با یک انسان مطلق و فرضی نیست بلکه نسبت برقرار کردن با انسانهایی است که به راستی در این شهر زندگی میکنند.
در شهرها باید روح همگرایی ایجاد کنیم
مسجد جامعی همچنین با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم به شهر دوستدار کودک و شهری مناسب رفت و آمد کهنسالان تبدیل شویم،ادامه داد: همچنین باید در نظر بگیریم در طرحهایی که برای شهر داریم روح همگرایی ایجاد کنیم. خصوصا در مناطق تاریخی شهر که از اساس بر پایه همگرایی و چند صدایی طراحی شده بودند و زندگی مردم در این مناطق بر همین اساس بود باید شاهد طرحهایی باشیم که علاوه بر اینکه در ذاتش خلاقیت دارد اما ذات و روح ایرانی که خواهان گفتگوست را داشته باشد و وجدت بین مردم را تقویت کند.
در این مراسم همچنین مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران درخصوص اهمیت برگزاری جشنواره دایره خلاق گفت: ما پس از برگزاری دور اول جشنواره واقعا به اهمیت آن پی بردیم و برای دور دوم شورای سیاستگذاری که برای این جشنوراه انتخاب کرده بودیم پیشنهاد داد تا با محوریتی خاص فراخوان دور دوم را اعلام کنیم و با توجه به تاکیداتی که شهردار تهران دارند، پیشنهاد شد منطقه دوازده و این بافت تاریخی را به عنوان محور این جشنواره قرار بدهیم. هر چند همین الان هم سازمان زیباسازی در منطقه دوازده حضور خوبی دارد و همکاری خوبی میان شهرداری منطقه دوازده با سازمان زیباسازی بر قرار است.
عیسی علیزاده در ادامه گفت: تفاوتهای دیگری که دومین جشنواره «دایره خلاق» با دور پیشین داشت، این بود که بر عکس دور قبل که تنها طراحی نشیمنگاه فراخوان شده بود، یک پک مبلمان شهری را محور قرار دادیم مثل طراحی سطل زباله، تیر چراغ برق، نشیمنگاه و کلیه عناصر شهری دیگر.
علیزاده همچنین درباره پیشنهاداتی که برای دور بعدی این جشنوراه تا به حال رسیده نیز گفت: علاوه بر رصدی که تا به حال بر رشد کیفی و کمی جشنواره داشتیم از حالا برای دور بعد نیز پیشنهاداتی رسیده که البته باید هر کدام از این پیشنهادها بررسی شود. مثلا پیشنهاد شده جشنواره بینالمللی برگزار شود که نیاز به بررسی دارد و یا اینکه جشنواره گردشی در کلانشهرها برگزار شود و یا دور بعد طرحها مختص طراحی مبلمان شهری برای کمتوانان و یا کودکان باشد که همه این موارد و دیگر مسائل را باید شورای سیاستگذاری بررسی کند.
وی ادامه داد: به نظر یکی از اتفاقات خوب این دوره برگزاری بررسی نشستهای تخصصی بود که درپردیس ملت برگزار شد و صاحب نظران به طرح موضوع پرداختند.
رئیس سازمان زیباسازی در پایان گفت: خواهشی که از شورای اسلامی شهر تهران و مشاور عالی شهردار تهران، جناب مهندس شوشتری دارم این است که زمینهای فراهم کنند تا این آثار در سطح شهر به نمایش درآید و بتوانیم آثار برگزیده را در سطح شهر ببینیم.
نظر شما