۳۱ تیر ۱۳۸۵، ۱۲:۲۰

فريده شاهسواراني در گفتگو با مهر:

آثار هنرمندان ايراني با اروپايي‌ها برابري مي‌كند

آثار هنرمندان ايراني با اروپايي‌ها برابري مي‌كند

آثار هنرمندان ما در قياس با اروپايي‌ها چيزي كم ندارد. هنرمندان ايراني بسيار خوشفكر و مبتكرند و در بيشتر آثار ما تفكر و پيام حرف اول را مي‌زند

فريده شاهسواراني در گفتگو با خبرنگار "مهر" با اعلام اين مطلب گفت: "در نمايشگاه اخيري كه در گالري فرهنگسراي نياوران به همراه ساير هنرمندان ارائه دادم، سه دوره كاري ام را به شكل ويدئو آرت به معرض نمايش گذاشتم. روياي رنگ، لالايي و مترا اين آثار بودند. در اثر روياي رنگ سعي كردم پوشش زنان سراسر ايران را به تصوير بكشم و به نوعي در نمايش رنگ هايي كه در لباس هاي آنها به چشم مي خورد سهمي داشته باشم."

 يك چيدمان اثر فريده شاهسواراني

وي افزود: "هميشه تصورم اين بوده كه با طلوع آفتاب، خداوند رنگ ها را به بشر هديه مي دهد. به اين معني كه با روشن شدن هوا لايه هايي از رنگ و طرح بر فضا حاكم مي شود. همانگونه كه در چهار فصل سال مي توانيم رنگ هاي متفاوتي را مشاهده كنيم. در اين ميان سهم استفاده زنان روستايي و عشاير از اين رنگ ها بيشتر است. اما در شهر به واسطه روزمرگي رنگ هاي كاربردي ما بيشتر دلمرده و تيره به نظر مي آيند."

شاهسواراني تصريح كرد: "اثر مترا يكي از كارهاي من در سال 1383 و محور اصلي آن اساس خلاقيت انسان بود. وقتي هنوز كلام وجود نداشت، از آوا استفاده مي شد و با خلقت انسان مترا يا آواها مقدمه پيدايش كلام شدند. در اثر لالايي نيز به نوعي قصد داشتم آرامش مادران را پاي گهواره ها در قالب ويدئو آرت به تصوير بكشم. در گذشته مادران سنتي با آرامش توصيف ناپذيري براي كودكان خود لالايي مي گفتند، در حالي كه امروز دغدغه هاي بسيار، مجال لالايي گفتن را از مادران گرفته است."

اين هنرمند خاطرنشان كرد: "خوشبختانه در جريان برگزاري اين نمايشگاه هر سه اثر من با استقبال مخاطبان مواجه شد. شايد به اين دليل كه آثار من مثل هر هنرمند ديگر از دل برآمده و گرچه ويژگي ويدئو آرت تصويري است، اما مي تواند مخاطب را با خود درگير كند. يعني آنچه در بوم نقاشي به وسيله فرم و رنگ و طرح با اشكال دوبعدي يا چندبعدي براي مخاطب قابل فهم نيست مي تواند در قالب ويدئو آرت پيام خود را به مخاطبان برساند."

وي درباره آخرين فعاليت خود نيز گفت: "اثري در دست دارم به نام "ديو و فرشته" كه به شكل نمادين ارائه شده است. فرشته نمادي از انسان امروزي است كه سعي در گريز از ديو يعني معضلات اجتماعي دارد. اين اثر كه محور اصلي آن رهايي است با تكنيك آب مركب و اكرليك روي بوم تلفيق شده است. اما واقعيت اين است كه درباره سبك اثر نمي دانم چه بايد بگويم. شايد به اين دليل كه هميشه فكر كرده ام موضوع تعيين كننده سبك است. در واقع در طول دوران فعاليتم بيش از سبك، سوژه برايم مهم بوده است."

فريده شاهسواراني در پاسخ به اين پرسش كه روند هنر را امروز در ميان هنرمندان زن چگونه مي بينيد، تصريح كرد: "اگر اساسا فعاليت زنان و مردان در عرصه هنر تفكيك نشود مي توان گفت هنر ايران در سال هاي اخير رو به رشد و تعالي گذاشته است. در سفرهاي كاري ام به اروپا دريافتم آثار ما در قياس با آنها چيزي كم ندارد. هنرمندان ايراني بسيار خوش فكر و مبتكر هستند و در بيشتر آثار ما تفكر و پيام حرف اول را مي زند. تصور مي كنم در اين خصوص فقط احتياج به حمايت هاي دولت است تا مقوله هنر به خصوص در ميان بانوان پررنگتر جلوه كند."

کد خبر 356237

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha