۲ اسفند ۱۳۹۴، ۱۵:۵۶

دین مدیریت شهری به دانشگاه ادا شده اما به حوزه های علمیه خیر

دین مدیریت شهری به دانشگاه ادا شده اما به حوزه های علمیه خیر

رییس کمیته نظارت شورای شهر تهران گفت: مدیریت شهری بدهی چندین ساله به حوزه های علمیه تهران دارد، دین مدیریت شهری به دانشگاه ادا شده اما به حوزه های علمیه خیر.

به گزارش خبرنگار مهر ،کاشانی نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه جلسه صحن علنی شورا که در نوبت امروز عصر برگزار شد؛ به بند باقی مانده تبصره بیست و سوم اشاره کرد و گفت: مبلغ درخواستی برای این بند ۴۰۰ میلیارد تومان بوده و باید یکی از نمایندگان شهرداری در این باره توضیح بدهد.

حیدریان در این باره گفت: این پروژه بین مجموعه شهرداری تهران؛ حوزه علمیه قم و تهران و سپاه انجام شده و موضوع آن تقویت حوزه های علمیه شهر تهران و موضوعات فرهنگی و مذهبی است. 

وی تاکید کرد: شهرداری پشتیبانی ابنیه ای این پروژه؛ سپاه امکانات و تجهیزات آن و حوزه علمیه کار فرهنگی این پروژه را انجام می دهد.

انصاری به عنوان مخالف این پروژه اظهار داشت: طبیعی است همه باید با انجام کار فرهنگی موافق باشند اما در شرایطی که تامین منابع مالی شهرداری دچار مشکل است و حمل و نقل عمومی مشکلات عدیده ای دارد به نظر می رسد اختصاص این رقم به مصلحت نیست و نباید از منابع عمومی شهر به این پروژه اعتباری اختصاصی داده شود.

وی تاکید کرد: دستگاه های مختلف مثل سپاه برای انجام کارهای فرهنگی از دولت بودجه خاص دریافت می کند و اختصاص منابع شهرداری به این موضوع به صلاح شهر نیست.

پیرهادی در دفاع از این پروژه گفت: ما مدعی این هستیم که تهران ام القرای جهان اسلام است و این کار مبنای و مقدماتی را نیاز دارد. در سالهای بعد از انقلاب بیشتر در راستای حفظ و نگهداشت حوزه های علمیه کار شده و برای توسعه حوزه های علمیه اقدامات زیادی انجام نشده؛ بنابراین هرقدر پایه ها و منابع دینی مردم را در حوزه های علمیه ببریم بازهم کم است چرا که مبانی اداری و سیاسی ما بر مبنای فقه و اصول است.

وی اضافه کرد: ما بدهی چندین ساله به حوزه های علمیه تهران داریم. دین مدیریت شهری به دانشگاه ادا شده اما به حوزه های علمیه خیر.

مختاباد در مخالفت با این پروژه اظهار داشت: آقای حیدریان بسیار سربسته این طرح را توضیح داد. شهرداری تهران دولت جمهوری اسلامی نیست که برای همه چیز بودجه بگذارد. در حال حاضر اگر در این شهر یک زلزله ۵ ریشتری بیاید یک میلیون نفر زیرخاک می روند. من مخلص حوزه های علمیه نیستم اما این پول مردم تهران است. یا ما نمی دانیم ۴۰۰ میلیاردتومان چقدر است و یا داریم با کلمات بازی می کنیم.

این عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ادامه داد: ما برای مساجد بودجه خوبی قائل شده ایم و حالا یک نهادی که شاید در ایران عزیز چندین قرن توسط مردم اداره شده دوباره نباید سیستم آن را دولتی کنیم.

وی با مطرح کردن این سوال که آیا پشت حوزه علیمه قم دولت قرار دارد یا توسط مردم اداره می شود؟ بیان داشت: ما سقف بودجه را همین طور بالا می بریم و این طور که پیش می رویم بودجه شهرداری بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان خواهد شد.

ناصحی نیز تاکید کرد: آنچه در تبصره ها آمده اسمی از حوزه علمیه در آن به کار نرفته. دراینجا اسامی شهدای عزیزمان قید شده و می گوییم این بودجه برای حوزه های علیمه است. 

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد: دو سال قبل یکی از اعضای دولت در مصاحبه ای گفت ما اینقدر به حوزه علیمه قم کمک می کنیم و این خبر آثار منفی در روحیه مردم گذاشت و وجوهاتی که به حوزه می رسید کاهش بافت. 

ناصحی در پایان گفت: من از بحث حوزه های علمیه دفاع می کنم اما باید مشخص شود کدام حوزه؟

پیرهادی با بیان اینکه پول مردم تنها برای حفظ وضع موجود کفایت می کند؛ بیان داشت: برای ایجاد  حوزه های جدید به انجام کارهای زیربنایی نیاز داریم.

اقبال شاکری:‌ ما نباید دو گانه تصمیم بگیریم. همانطور که در مترو اجازه دادیم مطالعات را انجام بدهند در این مورد نیز می توانیم بخواهیم طرح آن برای تصویب در شورا ارائه شود.

مقرر شد بعد از رسیدن تعداد اعضا به حد نصاب این بند تبصره بیست و سوم به رای گذاشته شود.

در ادامه جلسه کاشانی تبصره بیست و چهارم را قرائت کرد و گفت: با توجه به ضرورت نظارت بر نحوه دریافت کارمزد سازمان ها و شرکت های وابسته به شهرداری تهران سهم کارمزد(بالاسری) هر یک از سازمان ها و شرکت ها در قبال اجرای پروژه های عمرانی واگذاری از محل بودجه عمومی شهرداری تهران نباید بیش از سه درصد اعتبارات مربوطه در سقف تعیین شده در موافقت نامه باشد.

وی با اشاره به تبصره بیست و پنجم بودجه بیان داشت: این تبصره نیز مبلغ یکصد و شصت میلیارد ریال بودجه هزینه ای تحت عنوان کمک به ساماندهی رانندگان تاکسی فقط در راستای اعطای وام قرض الحسنه به رانندگان تاکسی؛ اعطای وام برای جایگزینی خودروهای فرسوده؛ پرداخت کمک هزینه انجام معاینه فنی خودروهای فرسوده تاکسی؛ کمک به تامین پوشش بیمه تکمیلی رانندگان تاکسی و افرادتحت تکفل و کمک به منظور اخذ دفترچه خدمات درمانی صرفا برای رانندگان بالای پنجاه سال اختصاص می دهد.

حافظی پیشنهاد اضافه شدن افراد تحت تکفل را نیز ارائه کرد. 

عباس جدیدی پیشنهاد حذف کمک هزینه به خودروهای فرسوده را ارائه داد و گفت: ما رانندگان را برای جایگزینی تشویق می کنیم و این مخالف مصوبات ما است. 

علیرضا دبیر با اشاره به موضوع تعویض خودروهای فرسوده گفت:‌ دولت سهمی برای تعویض خودروهای فرسوده اختصاص می دهد و این بند برای خودروهایی است که نوبت نوسازی آنها به سال بعد از آن افتاده است. 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد:‌ اگر یک تاکسی پیکان را امروز از سطح شهر جمع آوری کنیم تا سال بعد از آن یک تن آلودگی را از شهر تهران حذف کرده ایم. 

به پیشنهاد اعضا کمک هزینه انجام معاینه فنی به همه خودروها و نه تنها خودروهای فرسوده اختصاص خواهد یافت. 

به علت حضور ۲۱ عضو در صحن رییس شورا تبصره های قرائت شده را به رای گذاشت و اکثریت حاظران با بند باقی مانده از تبصره بیست و سوم و تبصره های بیست و چهارم و بیست و پنجم با اصلاحات پیشنهاد شده موافقت کردند.

علیرضا دبیر در ادامه جلسه باز هم تاکید کرد: در تمام پروژه هایی که در آن عبارت با مجوز شورا درج شده؛ نباید اقدامی بدون مصوب شورا صورت گیرد چرا که اجرای پروژه بدون مصوبه شورا تخلف و تصرف در اموال عمومی است. 

کاشانی تبصره بیست و ششم بودجه را قرائت کرد و گفت: در این تبصره شهرداری تهران مکلف شده است مطالبات ناشی از صدور پروانه برای واحدهایی که توسط سازمان نوسازی در بافت فرسوده ایجاد شده اند را از طریق تملک املاک ساخته شده تا سقف سه هزار میلیارد ریال تهاتر کند. 

همچنین در این تبصره به شهرداری تهران اجازه داده می شود مابه التفاوت سود بانکی تسهیلات اعطایی مسکن به ساکنین بافت های فرسوده بابت نوسازی بافت های مذکور را با اولویت تجمیع پلاک های ریزدانه و بازگشایی معابرتا سقف نه درصد از سود تسهیلات اخذ شده تامین و بر اساس دستورالعمل اجرایی آن که تا پایان خردادماه سال ۹۵ تهیه و به شورای شهر ارائه می کند پرداخت کند.

علیرضا دبیر درباره این تبصره توضیح داد: سازمان نوسازی هزار و سیصد میلیارد تومان به بانک ها بدهکار است. املاک این سازمان حدود ۵۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد و برای گرفتن پایان کار باید به این سازمان کمک شود تا ارزش املاک به میزان بدهی سازمان برسد. 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: اعتباری که در این راستا گذاشته شده سال گذشته هیچ اقدامی انجام نشد ولی برای بازگشایی معبر شورا ورود پیدا کرد و برای مناطقی که نیاز دارند سرجمع تا سقف ۳۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفت.

تقی پور در مخالفت با عدد تعیین شده گفت: پیشنهاد می کنیم یک درصد از عوارض دریافت پروانه در مناطق ۲۲ گانه را به این تبصره اختصاص دهیم. چند سال است در بودجه این موضوع را درنظر می گیریم اما منابعی برای اختصاص به این تبصره باقی نمی ماند.

طلایی با بیان اینکه برای عوارض محقق شده هزینه های دیگری اندیشیده شده؛ بیان داشت: ما با این اقدامات در بافت فرسوده به جایی نمی رسیم. پیشنهاد می کنم بند دیگری اضافه شود که بر اساس آن شهرداری محلات مشخصی را تعیین کند و به صورت متمرکز روی نوسازی آن تلاش کند.

نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه شهرداری برای تجمیع املاک ۲۰۰ متر به بالا تسهیلات می دهد اختصاص تسهیلات برای همه واحدها را ضروری دانست و گفت: برای عملیاتی شدن این اهداف می توانیم از محل عوارض بودجه لازم برای نوسازی بافت فرسوده را منظور کنیم.

چمران پیشنهاد کرد آیین نامه داخلی اجرای این تبصره بدون نیاز به تصویب شورا عملیاتی شود. 

این تبصره به تصویب رسید.

کد خبر 3562410

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha