۳ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۲۳

مهر بررسی می‌کند؛

رقابت ۱۵ نامزد به ازای یک کرسی در استان سمنان

رقابت ۱۵ نامزد به ازای یک کرسی در استان سمنان

شاهرود- با ورود به سومین روز از اسفندماه۹۴، رقابت ۶۱ نامزد انتخاباتی برای کسب چهار کرسی در استان سمنان رنگ و بویی جدید به خود گرفته است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- محمدحسن مقدم نیا؛ در آستانه برگزاری انتخابات در ایران اسلامی، فضای تبلیغات با شور و هیجان مردمی هواداران نامزدهای انتخاباتی، ملغمه‌ای از شور، هیجان، مباحثه، مناظره و حتی روش‌های عجیب‌وغریب تبلیغاتی را رقم می‌زند و این در حالی است که در فاصله پنج روز مانده به برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره خبرگان رهبری، رصد روش‌های تبلیغاتی توسط ستادهای انتخاباتی هرروز سخت‌تر می‌شود.

۱۵رقیب برای یک کرسی

در استان سمنان آرایش انتخاباتی وضعیت جالب‌توجهی دارد، این استان با جمعیت ۶۶۸هزارنفری و وجود ۴۰۴ هزار واجد شرایط رأی، چهار کرسی در مجلس شورای اسلامی شامل شاهرود و میامی، سمنان، مهدی‌شهر و سرخه، گرمسار و آرادان و دامغان و یک کرسی در مجلس خبرگان رهبری دارد که باوجود تائید صلاحیت ۶۱نامزد برای انتخابات خبرگان، برای هر کرسی سبز بهارستان، ۱۵.۵نفر باهم به رقابت می‌پردازند.

دراین‌بین اما شاهرود و میامی با ۲۲نامزد شلوغ‌ترین انتخابات مجلس شورای اسلامی تاریخ خود را سپری می‌کند و بخت پیروزی ۲۲ بر یک برای هر نامزد شاید رقابت را در این دو شهرستان کمی سخت کرده است.

در سمنان، مهدی‌شهر و سرخه اما شرایط کمی بهتر است نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه ۱۴نفر هستند و برای تک کرسی نمایندگی بهارستان در شهرستان دامغان ۱۴نفر به رقابت می‌پردازند.

شانس پیروزی در انتخابات مجلس شورای اسلامی در گرمسار و آرادان، از هر نقطه‌ای در استان سمنان بالاتر است وجود ۱۱نامزد برای یک کرسی مجلس شورای اسلامی رقابت را در این شهرستان‌ها چندان پیچیده نساخته است.

وضعیت اما در انتخابات خبرگان استان سمنان کمی متفاوت است این استان در زمره چهار استانی بود که تنها یک نامزد برای شرکت در انتخابات خبرگان تائید صلاحیت شده بود و در روز نخست آغاز تبلیغات حجت‌الاسلام خطاط پس از مشاهده ترافیک نامزدها در حوزه‌های انتخابیه قم و اصفهان، پای به عرصه رقابتی دونفره با آیت‌الله شاه‌چراغی نماینده ولی‌فقیه و عضو خبرگان رهبری در استان سمنان گذاشت پس می‌توان گفت وضعیت در رقابت خبرگان رهبری کمی بهتر است و هرکدام از نامزدها ۵۰درصد شانس پیروزی دارند.

انتخابات ۹۴ اما ویژگی‌های جالب‌توجهی نسبت به انتخاب‌های گذشته دارد وجود کانال‌های مجازی در تلگرام و یا شبکه‌های اجتماعی دیگر این روزها نقل محافل تبلیغاتی است و به نظر می‌رسد با این روند رو به رشد تبلیغات در فضای مجازی، شاید در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد خم شدن قامتی برای برداشتن کاغذهای تبلیغاتی نامزدهای انتخابات برای تنظیف شهر و دیارمان نباشیم.

اما این فضاها آفت‌هایی نیز می‌توانند داشته باشند حضور شبکه‌های متعدد مجازی، تخریب و تعریف‌های فراوان و حدس و گمانه‌های عجیب‌وغریب در این فضاها کار را برای انتخاب اصلح کمی دشوار ساخته است.

همین یک روز پیش بود که فرمانده نیروی انتظامی سمنان از دستگیری مدیر گروه تلگرامی شایعه افکن در استان خبر داد و شاید این دست نظارت‌ها برای مردم یک پیام داشته باشد که فضای مجازی، همه‌چیزش مجازی است اما دراین‌بین نامزدهای انتخاباتی فرصت اظهار وجود و تبلیغات در این فضا را به‌راحتی از دست نخواهند داد.

رأی مردم پایان همه‌چیز نیست

درنهایت باید گفت روش‌های عجیب برای تبلیغات انتخاباتی کم نیستند از آویزان شدن افراد آن‌هم به‌صورت داوطلبانه بر درختان شهر و دیارمان تا پخش موسیقی از بلندگوهای چند صد واتی همه و همه یک هدف‌دارند و آن‌هم مطرح ساختن نامزد موردحمایت ستاد انتخاباتی و درنهایت جشن پیروزی در هشتم اسفندماه.

اما نکته قابل‌تأمل دراین‌بین آن است که پس از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، روز هفتم اسفندماه نیز وجود دارد و رأی مردم پایان همه‌چیز نیست.

نامزدها و طرفداران آن‌ها این روزها می‌بایست به‌گونه‌ای رفتار کنند که کرامت انسانی شخص و مؤمنی را زیر پای نگذارند چراکه پس از انتخابات، همین زندگی روتین و ساده در شهر و دیارمان بار دیگر جریان خواهد داشت و شاید رفتارمان به‌گونه‌ای باشد که در روزهای آغاز سال نو بتوانیم در چشمان یکدیگر با سرافرازی نگاه کنیم.

کد خبر 3562603

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha