۳ اسفند ۱۳۹۴، ۹:۰۸

مهر بررسی می‌کند:

کسب ​هر کرسی مجلس شورای اسلامی در استان قزوین ۱۹ رقیب دارد

کسب ​هر کرسی مجلس شورای اسلامی در استان قزوین ۱۹ رقیب دارد

قزوین-در رقابتی هیجانی و با انصراف ۵ نفر دیگر از نامزدها، ۷۴ داوطلب انتخاباتی استان قزوین برای حضور در مجلس شورای اسلامی در حال رقابت هستند به طوریکه برای هرکرسی ۱۹ رقیب وجود دارد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: شورونشاط انتخاباتی که در همه استان‌های کشور ازجمله استان قزوین از روزهای قبل آغازشده با نزدیک شدن به‌روز جمعه از هیجان بیشتری برخوردار می‌شود و حدس و گمان‌ها برای کسب آراء مردم در میان داوطلبان گروه‌های اصول‌گرا، اصلاح‌طلب و مستقل هم بیشتر می‌شود.

در معابر عمومی، نقاط مختلف شهر با نصب بیلبوردهای تبلیغاتی و توزیع بروشور و برنامه‌های داوطلبان و نیز حضور در مجالس و محافل سخنرانی و میز حضور در اماکن عمومی و مغازه‌ها برای کسب رأی این روزها بیشتر شده و ستادهای انتخاباتی نامزدها مملو از جمعیت مشتاق طرفداران و هوادارانی است که با عشق و علاقه و وابستگی‌های قومی، قبیله‌ای، سیاسی، حزبی، رفاقتی و البته گاهی نیز تأمین منابع مالی و کسب درآمد در روزهای تبلیغات نامزدهای خود را تبلیغ می‌کنند تا رأی بیاورند و به مجلس راه پیدا کنند.

این روزها حتی کسانی که صحنه رقابت را از دیدگاه سیاسی برای کاندیدای خود عادلانه نمی‌دانند همه هم‌وغم و عزم خود را جزم کرده‌اند تا ضمن شرکت در انتخابات از نامزدی نزدیک به گرایش‌های خود حمایت کرده و به آن‌ها رأی دهند تا درصحنه باشند.

رقابت ۱۹ نفرِ برای هر کرسی مجلس/ ۸۸۷ هزار واجد شرایط رأی دادن

در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ۷۶۷ هزار و ۸۴۵ نفر از مردم استان قزوین واجد شرایط رأی دادن بودند که از این تعداد ۶۸.۲۵ درصد معادل حدود ۵۲۴ هزار ۱۰۰ نفر در انتخابات شرکت کردند.

این در حالی است که در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان امسال ۸۸۷ هزار و ۱۶۴ نفر در استان واجد شرایط رأی دادن هستند.

مقایسه داوطلبان مجلس نهم و دهم

در مجلس نهم درمجموع ۸۱ نفر داوطلب در استان قزوین ثبت‌نام کردند که در حوزه انتخابیه قزوین ۴۹ نفر، حوزه تاکستان ۱۷ نفر و بویین‌زهرا ۱۵ نفر داوطلب شدند.

بررسی تطبیقی و مقایسه‌ای داوطلبان شرکت در مجلس شورای اسلامی دوره نهم و دهم نشان می‌دهد خوشبختانه تعداد نامزدها در این دوره افزایش قابل‌توجهی داشته و در حوزه انتخابیه قزوین ۹۶ درصد، تاکستان ۲۹ درصد و بویین‌زهرا ۱۲۶ درصد افزایش داشته‌ایم که بیشترین استقبال در حوزه بویین‌زهرا بوده است.

در مجلس نهم زنان فقط در حوزه انتخابیه قزوین ثبت‌نام کردند و در حوزه‌های انتخابیه تاکستان و بویین‌زهرا هیچ نامزد زنی ثبت‌نام نکرد که در این دوره از قزوین ۱۷ نفر و دو حوزه دیگر هر حوزه ۳ نفر نام‌نویسی کردند.

نامزدهای ثبت‌نام كرده از حوزه‌های انتخابیه استان قزوین برای ورود به مجلس نهم دارای گرایش‌های و سلایق مختلف سیاسی بودند که سوابق اجرایی مختلف و مدیریت در نهادهای مختلف حاكمیتی را در كارنامه داشتند که در این دوره نیز ضمن حضور نمایندگان سابق اکثر داوطلبان سابقه فعالیت اجرایی و حضور در دانشگاه را دارند.

برخی نامزدهای ثبت‌نام كرده حوزه‌های انتخابیه استان قزوین، در خارج از استان سكونت داشتند اما اصالتاً اهل شهرستان حوزه ثبت‌نام‌شده بودند و بیست‌وپنج تن از نامزدهای دوره قبل هم نیز دارای ۴۶ تا ۵۵ سال سن و هشت تن نیز از ۵۶ تا ۷۵ سال سن داشتند.

از میان ثبت‌نام كنندگان در حوزه‌های انتخابیه استان قزوین، چهار تن از آن‌ها را بانوان متقاضی تشكیل می‌دهند.

در دوره پیش از حوزه انتخابیه قزوین، البرز و آبیک ۵۸ تن ثبت‌نام كردند که برای کسب هر کرسی تقریباً ۲۵ نفر برای هر كرسی مجلس رقابت کردند.

در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه تاکستان ۱۵، در بویین‌زهرا و آوج ۲۰ نفر و حوزه  قزوین، البرز و ابیک تعداد ۴۴ نفر برای رفتن به مجلس قانون‌گذاری رقابت می‌کنند.

البته در این دوره به‌طور میانگین هر ۱۹ نفر برای کسب کرسی مجلس رقابت می‌کنند.

با آغاز شمارش معکوس موعد انتخابات و نزدیک شدن به‌روز هفتم اسفندماه، مردم استان قزوین همانند سایر هم‌وطنان آماده شرکت در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری هستند تا در تعیین سرنوشت خود سهیم شوند.

استان قزوین دارای یک‌میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت است که از این جمعیت حدود ۸۸۷ هزار و ۱۶۴ نفر واجد شرایط رأی دادن هستند.

تا پایان روز دوم اسفندماه در حوزه انتخابیه قزوین، آبیک و البرز ۴۱ نفر، حوزه انتخابیه تاکستان ۱۳ نفر و حوزه انتخابیه بویین‌زهرا ۲۰ نفر با یکدیگر رقابت می‌کنند.

همچنین استان قزوین دارای سه حوزه انتخابیه است که حوزه انتخابیه قزوین، آبیک و البرز با دو کرسی نمایندگی، حوزه انتخابیه بوئین‌زهرا، آوج یک نماینده و حوزه تاکستان یک کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است.

در انتخابات مجلس خبرگان رهبری هم از میان سه داوطلب دو نفر بر کرسی این مجلس خواهند نشست که رقابت سختی در پیش ندارند.

کد خبر 3562676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha