۴ اسفند ۱۳۹۴، ۱۶:۴۴

سلطانی‌فر مطرح کرد:

۸۰ درصد از اهداف سند چشم‌انداز بیست ساله گردشگری عقب هستیم

۸۰ درصد از اهداف سند چشم‌انداز بیست ساله گردشگری عقب هستیم

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: با گذشت ۱۰ سال از تدوین سند چشم‌انداز کشور، اکنون باید میزبان ۹ میلیون گردشگر می‌شدیم اما حدود ۸۰ درصد از این سند عقب هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست تبیین برنامه‌های ششم توسعه در حوزه فرهنگ با حضور وزیر ارشاد، وزیر ورزش و جوانان، رئیس سازمان میراث فرهنگی و معاون امور زنان ریاست جمهوری و آشنا مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور در سالن اجلاس سران عصر روز چهارم اسفند ماه برگزار شد.

در این برنامه مسعود سلطانی‌فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گزارشی از عملکرد این سازمان ارائه داد و گفت: برای اولین بار بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، کارگروه مستقلی در این برنامه داشته است و توانسته‌ایم بسیاری از زوایای مرتبط با این بخش‌ها را مطرح کنیم. در سال ۲۰۱۴ حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر در جهان از کشوری به کشور دیگر سفر کرده‌اند و حدود یک هزار و ۴۷۶ میلیارد دلار درآمد حاصل از این سفرها نصیب کشورها شده است که سهم ایران در این زمینه تنها نیم درصد بوده است.

وی ادامه داد: در سال ۹۳ ایران هفت میلیون گردشگر خروجی داشته است که برای ایران تراز منفی به حساب می‌آید یعنی پنج میلیون گردشگر خارجی وارد ایران شده و در مقابل هفت میلیون ایرانی از ایران به کشورهای دیگر سفر کرده‌اند. استراتژی سازمان میراث فرهنگی در طول برنامه ششم توسعه این است که این تراز منفی را مثبت کنیم و با ایجاد مقاصد جدید گردشگری، ذهن گردشگران ایرانی را متوجه جاذبه‌های کشورمان کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: از نظر اقتصاددانان و کارشناسان باید سهم ایران در هر سال از تعداد و درآمد گردشگری دنیا دو تا سه درصد باشد. دو بند ۵۱ و ۵۰ برنامه ششم توسعه مرتبط با وظایف میراث فرهنگی است که یکی از آن اهداف کمی، بخش گردشگری را تبیین کرده و مسائل مربوط به میراث فرهنگی و صنایع دستی است. از بین پنج میلیون گردشگری که سال گذشته به ایران آمده‌اند، ۵۲ درصد آنها مقصدشان جاذبه‌های زیارتی ایران بوده است.

سلطانی‌فر گفت: طبق سند چشم‌انداز توسعه باید با گذشت ۱۰ سال، اکنون میزبان ۹ میلیون گردشگر خارجی می‌شدیم ولی در حال حاضر حدود ۸۰ درصد از اهداف سند چشم‌انداز عقب هستیم.

وی تصریح کرد: مسائل مربوط به صدور ویزا را تسهیل کرده‌ایم و ویزای فرودگاهی را در ۱۹۰ کشور، از ۱۵ روز به ۳۰ روز ارتقا دادیم و ویزای الکترونیکی را تا قبل از پایان سال ۲۰۱۶ عملیاتی می‌کنیم. در نظر داریم تا با تعداد بیشتری از کشورها لغو روادید انجام دهیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: رویکرد ما در حوزه میراث فرهنگی، استفاده از مشارکت مردم است. ما انجمن‌ها و هیات‌ امنای میراث فرهنگی را راه‌اندازی کرده‌ایم و بخش‌های مختلف موزه‌ها را برخی بعد از ۳۵ سال و برخی بعد از ۱۰ سال راه‌اندازی کردیم. از بین بناهای تاریخی ایران، ۱۹ بنا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و ۶۰ بنا نیز در انتظار ثبت هستند.

وی اظهار داشت: در حوزه صنایع دستی نیز ما جزو سه قدرت برتر دنیا هستیم. چالش ما در حوزه صنایع دستی، فروش محصولات و بازرگانی است. سعی شده با کمک‌ دستگاه‌های مختلف و سیستم بانکی، چند هزار کارگاهی که در سال‌های گذشته از مدار فعالیت خارج شده بودند را به حوزه تولید برگردانیم چون تولید صنایع دستی ارزان قیمت و بدون نیاز به خروج ارز است. تنها دو فروشگاه اینترنتی صنایع دستی در کشور داشتیم اما امروزه ۱۷۱ مجموعه به صورت اینترنتی صنایع دستی می‌فروشند.

 

کد خبر 3564275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha