مرتضي تمدن در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر"، اظهار داشت: در كنار پيشنهادات زيادي كه براي انتخاب شهرداران وجود داشت، انتخاب از طريق راي مردم در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي راي آورد كه معتقدم فضاي عمومي كشور آماده پذيرش اين نوع انتخاب شهردار نيست.
وي افزود: اين اقدام احتياج به فراهم آوردن مقدمات اوليه دارد و در شرايط فعلي زود است كه انتخاب شهرداران را مستقيم به دست مردم بسپاريم، زيرا ساختار كلي كشور به گونه اي است كه آمادگي انتخاب شهردار توسط مردم و قدرت هضم اين موضوع را ندارد.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس تصريح كرد: معتقدم در اين دوره شوراها بايد به روال گذشته اقدام كنيم و انتخاب شهرداران توسط مردم نبايد در اين دوره گنجانده شود.
تمدن نيت طراحان اين پيشنهاد را مهار قدرت شوراها خواند و افزود: اين عده احساس كردند شهرداران در اداره شهرها قدرت لازم را ندارند و تحت تاثير گرايشات جمعي اعضاي شوراها هستند در حاليكه شهردار بايد قدرت لازم را براي اداره مقتدرانه شهر داشته باشد.
نماينده شهركرد فضاي موجود در مجلس نسبت به اين پيشنهاد را تاحدودي غيرقابل پيش بيني خواند و افزود: مجلس احتمالا به وضع موجود در انتخاب شهرداران تمايل داشته باشد.
عضو شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان در خصوص اصلاح قانون شوراها نيز گفت: اين اصلاح بايد به گونه اي باشد كه شوراها روي وظايف اصلي خود تمركز داشته باشند و به سمت فعاليت هايي غيروظايف و نقش خود نباشند.
تمدن در پايان شوراها را بازوي مشورتي براي دستگاههاي اجرايي خواند و تصريح كرد: قرار نيست كشور به صورت شورايي اداره شود. تصميمات بايد واحد و متمركز باشد و شوراها نقش مشورتي خود را ايفا كنند و در اصلاح قانون شوراها هم بايد اين نهاد را از ورود به مسائل اجرايي و تصميم گيري هايي كه منشا مالي و اجرايي دارد، دور كنيم.
نظر شما