به گزارش خبرگزاري مهر، اين روزنامه در شماره روز جمعه خود ضمن انتقاد از تيم سياسي جرج بوش و نو محافظه كاران نوشت: اينها همان كساني هستند كه در دوران پدر رئيس جمهوري فعلي به ديوانه ترين ها شهره داشتند و نومحافظه كاراني مانند "ديك چني"، و"دونالد رامسفلد" در آن زمان اعتقاد داشتند كه واشنگتن مي تواند با چند درگيري كوچك، جهان را به ميل خود تغييردهد.
نيويورك تايمز با اشاره به مخالفت با اين جنگ طلبان در دوره بوش پدر و اقبال جديد آنها در دوره بوش پسر پس از انتخاب وي در سال 2000 به رياست جمهوري مي نويسد: در سال 2000 ديوان عالي آمريكا زمام امور را به دست كسي سپرد كه گرچه در حال حاضر 60 سال سن دارد، اما بسان يك طفل رفتارمي كند.
اين روزنامه در ادامه مي نويسد: به جرات مي توان گفت كه بوش پسر با ترجيح جنگ طلبان ديوانه به افراد تحليلگر،و ژرف انديش،"غرور" را با "قدرت" اشتباه گرفته است، و پس از 11 سپتامبر به نوشته اين روزنامه بوش فرصت يافت تا افكار و ايده هاي اين جنگ طلبان ديوانه را به اجرا در آورد.
اين روزنامه چاپ آمريكا در ادامه با اشاره به سياست جنگ پيشگيرانه و حمله آمريكا به عراق مي نويسد: دكترين بوش يعني جنگ هاي پيشگيرانه حمله به اهداف ضعيف و كوچك بود و حمله آمريكا به عراق به اين علت نبود كه عراق وافعاً يك تهديد به شمار مي رفت، بلكه يك هدف ضعيف بود.
نويسنده در ادامه به مناقشه آمريكا با كره شمالي اشاره مي كند و مي نويسد: اگر كره شمالي با آمريكا كنار هم بيايد باز آمريكا اين كشور را براي غلبه بر مشكلاتش همراهي نخواهد كرد و ممكن است حتي به اين كشور حمله هم كند،زيرا زمامداران بر اين باورند كه كمك به كره شمالي، باج دادن به كشوري شرور تلقي خواهد شد.
اين تحليلگر همچنين با اشاره به درگيري آمريكا در عراق و آسيب پذيري اين كشور در قبال ايران به عدم توانايي برخورد آمريكا با بحران هاي ديگر اشاره مي كند و بر اين باور است كه انفعال فعلي آمريكا در بحران اخير لبنان،از ضعيف شدن اين كشور حكايت مي كند.
اين روزنامه ادامه مي دهد كه اين گروه از حاكمان ديوانه در آمريكا، هرگز جرات اعتراف با اشتباهات خود را ندارند و همه اشتباهات خود را به نوعي توجيه و بر صحت آن پافشاري مي كنند.
نيويورك تايمز به عنوان نمونه به اظهارات "ويليام كريستول" سردبير هفته نامه "ويكلي استاندارد" متعلق به مؤسسه "امريكن اينترپرايز" -كه از آن به كانون مشاوران جنگ طلب دولت بوش ياد مي شود-اشاره مي كند كه خواهان تهاجم هوايي به ايران شده بود.
نيويورك تايمز در اين رابطه با اشاره به اظهارات كريستول درباره واكنش محكم ايران، مي نويسد: با اين وجود،كريستول براين باور است كه استفاده صحيح از نيروي نظامي سبب خواهد شد كه مردم ايران درخواست خود- براي پي گيري فعاليت هاي هسته اي- تجديد نظر كنند
به تحليل اين روزنامه مسئله اي كه كريستول آشكارا مطرح مي كند- همان تئوري است كه چني در محافل خصوصي مطرح مي كند.
اين روزنامه در پايان با اشاره به اختلافي كه اخيراً با طرح گفتگوي آمريكا با ايران - كه از سوي "كاندو ليزا رايس" وزير امور خارجه آمريكا مطرح شد- بين اين گروه با رئيس جمهور رخ داده است، مي نويسد : آنها به رئيس جمهور ما سالها مرد جنگ لقب داده، ولي اكنون آنها وي را - به سبب آنچه كه از آن به موضع نرم و منعطف آمريكا در قبال ايران مي خوانند - فردي ترسو توصيف مي كنند.
اين روزنامه در پايان اين سؤال را طرح مي كند كه آيا بوش واقعاً به حدي به بلوغ كافي رسيده كه در قبال چنين فشارهايي بايستد يا خير؟
نظر شما