به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشور در نشستی خبری با اشاره به آخرین مرحله انتخابات گفت: فردا ۸ صبح تمام شعب اخذ رای در سراسر کشور آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات خبرگان را دارند.
وی افزود: ما برای تمام نقاط صعبالعبور و همچنین مناطق کوهستانی، مرزی، روستایی، عشایری و شهری تمهیدات لازم را در نظر گرفتهایم و این آمادگی کامل را داریم که در تمام این مناطق بتوانیم رای هموطنانمان را اخذ کنیم.
استفاده از هلیکوپتر در مناطق کوهستانی برای اخذ رای
مقیمی ادامه داد: همچنین در مناطق کوهستانی برای اخذ رای از هلیکوپتر استفاده خواهیم کرد و صندوقهای رای را در اختیار مردم قرار میدهیم.
افزایش ۱۲۶ درصدی داوطلبان انتخابات مجلس دهم نسبت به مجلس هشتم
وی با اشاره به افزایش ثبتنام کنندگان در این دوره از انتخابات گفت: ۱۲ هزار و ۷۶ نفر در این دوره از انتخابات مجلس ثبتنام کردهاند که به خصوص جوانان حضور گستردهتری داشتند.
رئیس ستاد انتخابات کشور افزود: تعداد ثبتنامیها در این دوره از انتخابات نسبت به دوره هشتم ۱۲۶ درصد افزایش داشته است و این استقبال نشان دهنده اهمیت مردم به آینده کشورشان و حضور گسترده در مشارکتهای سیاسی است.
رقابت ۴ هزار و ۸۴۴ نفر برای انتخابات مجلس /هزار و ۴۸۰ نفر انصراف دادهاند
وی با بیان اینکه ۶ هزار و ۳۳۳ نفر در مجموع تایید صلاحیت شدهاند، گفت: تاکنون هزار و ۴۸۰ نفر انصراف دادهاند که هماکنون ۴ هزار و ۸۴۴ نامزد برای ۲۹۰ کرسی مجلس به رقابت خواهند پرداخت.
مقیمی تاکید کرد: البته هنوز برای انصراف وقت هست و ممکن است انصرافی داشته باشیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه هزار و ۶۲ حوزه انتخابیه در این دوره از انتخابات وجود دارد برای خبرگان ۳۱ حوزه اصلی و هزار و ۳۱ حوزه فرعی در نظر گرفته شده است. همچنین برای مجلس شورای اسلامی نیز ۲۰۷ حوزه اصلی وجود دارد.
وی گفت: صندوقهای اخذ رای، تعرفهها، مُهرها و همه نیازمندیهای شعب به سراسر استانها و شهرستانها توزیع شده و همه حوزههای انتخابیه از لحاظ تجهیزات و امکانات هیچ کمبودی ندارند.
در تبلیغات خبرگان هیچ تخلف انتخاباتی نداشتهایم
مقیمی با بیان اینکه در تبلیغات خبرگان هیچ تخلف انتخاباتی نداشتهایم، تصریح کرد: در انتخابات خبرگان کمترین تخلف انتخاباتی را هم نداشتیم. در انتخابات مجلس به دلیل شور و هیجانی که در فضای تبلیغات حاکم بود و تعداد گسترده نامزدها برخی تخلفات انتخاباتی ثبت شده است.
انتخابات از ۸ صبح شروع و تا ۶ بعدازظهر ادامه دارد
وی با اشاره به روز رایگیری گفت: مدت زمان انتخابات حداقل ۱۰ ساعت است و انتخابات فردا از ساعت ۸ صبح آغاز و تا ۶ بعدازظهر ادامه خواهد داشت.
مقیمی توضیح داد: اگر در برخی حوزههای انتخابیه احساس نیاز به مدت زمان بیشتری برای اخذ رای بود، زمان انتخابات تمدید خواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات کشور در خصوص شمارش آرا گفت: هر شعبهای به مجرد اینکه کار رایگیریاش به اتمام رسید، هیاتهای اجرایی با حضور هیاتهای نظارت شمارش آرا را آغاز میکنند. زمانی که صورت جلسات از شعب انتخاباتی مختلف به فرمانداری آمد جمع میشود و آن زمان نتیجه انتخابات یک حوزه اعلام خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به این سئوال که برخی از سخنرانیهای انتخاباتی در این هفت روز لغو شده است، گفت: ۷ روز تبلیغات گسترده داشتیم، همه دانشگاهها فعال بودند، داوطلبان فعالیتهای انتخاباتی متنوع و گستردهای داشتند، سخنرانیهای بسیار زیادی داشتند؛ البته ممکن است تعدادی از جلسات به دلایل مختلف برگزار نشده باشد، اما تعداد آنها بسیار اندک بود.
مقیمی در پاسخ به این سئوال که شمارش آرا در تهران چقدر به طول میانجامد، گفت: در تهران ۳۰ نفر برای مجلس و ۱۶ نفر برای خبرگان و همچنین ۴ نفر اقلیتهای دینی داریم که کار بسیار سنگینی است. هم نوشتن و هم خواندن این آرا زمان میبرد، بنابراین نمیتوانیم بگوییم که شمارش آراء چه زمانی به اتمام میرسد.
توصیه رئیس ستاد انتخابات به رایدهندگان
وی در توصیهای به شهروندان تهران گفت: رایدهندگان از قبل لیستی از نامزدهایی که میخواهند به آنها رای دهند تهیه کنند تا مرحله رایگیری به سرعت طی شود.
رئیس ستاد انتخابات در توصیهای دیگر تاکید کرد: رایدهندگان از ساعتهای اولیه در پای صندوقهای رای حاضر شوند، چرا که سوابق نشان میدهد از ۴ بعدازظهر صندوقهای رای شلوغ میشود، لذا این بار به دلیل همزمانی دو انتخابات از مردم میخواهیم که این موضوع را مدیریت کنند و خود را مسئول بدانند.
هر اقدام سازمانیافتهای برای جابهجایی رایدهندگان اشکال قانونی دارد
مقیمی در پاسخ به این سئوال که گفته شده است برخی نامزدها میخواهند از شهرستانها مردم را برای رای دادن به تهران بیاورند، گفت: ما در کل کشور ۵۴ میلیون و ۹۱۷ هزار و ۲۷نفر واجد شرایط رای دادن داریم که این تعداد از واجدین شرایط هیچ محدودیتی در اینکه بخواهند در هر جای کشور رای دهند، ندارند.
وی تاکید کرد: اما اگر عدهای بخواهند به صورت سازمانیافته و مدیریتشده افراد را جابهجا کنند اشکال قانونی دارد و قطعا پیگیری خواهد شد. مثلا اگر بخواهند وسیله بگذارند و رایدهندگان را جابهجا کنند، این موضوع منع قانونی دارد.
رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین با اشاره به احتمال دو مرحلهای شدن انتخابات مجلس گفت: ما باید انتخابات را به گونهای برگزار کنیم که در ۷ خردادماه مجلس دهم کارش را آغاز کند.
تعداد نامزدهای تهران هزار و ۱۱۱ نفر/ هنوز فرصت انصراف وجود دارد
مقیمی همچنین در مورد تعداد نامزدهای تهران گفت: تا این ساعت هزار و ۱۱۱ نفر در انتخابات تهران به رقابت میپردازند که این تعداد قبلا بیش از هزار و ۳۰۰ نفر بوده است که تعدادی از آنان انصراف دادند.
وی تاکید کرد: هنوز فرصت برای انصراف هست و ممکن است از همین تعداد (هزار و ۱۱۱ نفر) نیز برخی انصراف دهند.
هیاتهای اجرایی اقلیتهای دینی از همکیشان خودشان بودهاند
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به تعداد نمایندههای اقلیتهای دینی تصریح کرد: از اقلیتهای زرتشتی یک نفر، کلیمی یک نفر، آشوری یک نفر و ارامنه شمال یک نفر و ارامنه جنوب نیز یک نفر در مجلس شورای اسلامی نماینده خواهند داشت.
وی با تاکید بر اینکه قانون اساسی ایران حقوق بشر و اقلیتها را به خوبی رعایت کرده است، گفت: ما متاسفانه همیشه به عدم رعایت حقوق بشر محکوم میشویم، در حالی که اقلیتهای دینی ما آزادانه به فعالیت میپردازند و در مجلس شورای اسلامی نیز نماینده دارند.
مقیمی گفت: حتی هیاتهای اجرایی اقلیتهای دینی از جمعیت و همکیشان خودشان هستند و انتخابات بسیار آزادی برای آنها داریم.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سئوال که چرا پیامک انبوه همه خبرگزاریها به جز خبرگزاری جمهوری اسلامی قطع شده است، گفت: همه خبرگزاریها و رسانههای دولتی و غیردولتی که در این مدت تخلفات انتخاباتی داشتهاند رصد شده و قطعا این تخلفات پیگیری میشود؛ چرا که رسانههایی که از بودجه بیتالمال استفاده کردهاند حق تبلیغ نداشتهاند.
مقیمی همچنین با اشاره به برگزاری اولین جلسه کمیته رصد تبلیغات مجازی کاندیداهای انتخاباتی گفت: شورای عالی مجازی یک مصوبهای تهیه کرد و به وزارت کشور ماموریت داد که فعالیتهای انتخاباتی را در فضای مجازی رصد کند که روز گذشته اولین جلسه این کمیته با حضور نماینده وزارت فرهنگ، وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، شورای نگهبان و وزارت کشور برگزار شد و تا پایان انتخابات نیز این کمیته تمام فعالیتهای مجازی کاندیداها را رصد خواهد کرد.
وی همچنین در مورد تعطیلی مدارس گفت: امیدواریم تا شنبه شمارش آرا به اتمام برسد و اگر هم به اتمام نرسید سعی بر این است که قسمتی از مدرسه را برای شمارش آراء در نظر بگیریم؛ بنابراین مدارس روز شنبه تعطیل نیست.
ارائه شناسنامه و شماره ملی هنگام رای دادن الزامی است
مقیمی با تاکید بر اینکه همراه داشتن شناسنامه در هنگام رایدادن الزامی است، تصریح کرد: برای رایدادن هم ارائه شناسنامه و هم شماره ملی الزامی است، لذا کسانی که شماره ملی ندارند امروز و فردا میتوانند از ثبتاحوال شماره ملی خود را دریافت کنند و این سازمان ۲۴ ساعته خدمات ارائه میدهد.
رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین با بیان اینکه امروز هر گونه تبلیغات از سوی رسانهها ممنوع است، گفت: امروز بعدازظهر در کمیته بررسی تبلیغات انتخاباتی تخلفهای انتخاباتی رسانههای دولتی و غیردولتی رصد میشود، چرا که امروز هیچ رسانهای حق ندارد له یا علیه نامزدی خبر منتشر کند.
وی در مورد روش اعلام نتایج نیز گفت: وقتی صورتجلسه نهایی در فرمانداریها تنظیم شود، نتایج توسط وزارت کشور اعلام خواهد شد.
مقیمی تاکید کرد: اعلام نتایج فقط توسط وزارت کشور است که شمارش آراء نیز از طریق هیاتهای اجرایی انجام میگیرد.
وی همچنین گفت: نظم و انتظام داخل حوزهها و شعب انتخاباتی نیز با نیروی انتظامی است و امر نظارت نیز با شورای نگهبان است که این نظارت از شروع رایگیری تا پایان تنظیم صورتجلسه اعمال میشود.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه همه داوطلبان طبق قانون میتوانند پای صندوقهای رای نماینده داشته باشند، افزود: نمایندگان داوطلبان از طریق شورای نگهبان به وزارت کشور و فرمانداریها معرفی میشوند تا اگر تخلفی انجام شود گزارش کنند.
نظر شما