پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱ مرداد ۱۳۸۵، ۱۱:۱۳

جلوه هاي جمال در مساجد - 8

معماري مسجد از افتخارات هنر اسلامي است

معماري مسجد از افتخارات هنر اسلامي است

رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان اصفهان با بيان اينكه يكي از افتخارات اسلام معماري و هنرهاي به كار رفته در مساجد است، اظهار داشت: پيشينه مثبت و ارزشمندي كه از قرون گذشته بر جاي مانده حاكي از آن است كه هنرمندان بيشترين ابتكار و خلاقيت خود را در نقش معماري و ساختمان سازي با شيدايي به دين و اخلاص به آن در مساجد به كار برده اند و چون مخلص بودند طي قرنها بر جامعه مسلمان تأثيرات مثبت سازنده اي داشته اند .

حجت الاسلام بهشتي نژاد رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اينكه مسجد بهترين پايگاهي است كه پيامبر(ص) در بدو ورود به مدينه به ساخت آن اقدام كرد، اظهار داشت: اين اقدام پيامبر ساخت بهترين مركز براي تجمع مسلمانان و ارائه بهترين جلوه هاي عبوديت تا قيامت بوده است، از اين رو ساخت مسجد به گونه اي وارد عرصه شد كه حتي در دورترين نقاط عالم اسلام و در روستاها نيز اين پايگاه معنوي ساخته مي شود.

وي با بيان اينكه در بحث مسجد، اسلام از هر حركت و نقش و نگاري كه ذهن مردم و حاضران در مسجد را از عبوديت منصرف كند، مخالف است، ياد آور شد: اسلام از حركتها و اقداماتي چون ساختمان سازي، وسايل آسايش مردم، نظافت، زيبايي، تأسيسات مسجد، پيامهاي مكتوب بر در و ديوارها كه انتقال دهنده فرهنگ اسلامي است، دفاع مي كند.

حجت الاسلام بهشتي نژاد گفت: پيشينه مثبت و ارزشمندي كه در قرون گذشته انجام شده حاكي از آن است كه هنرمندان بيشترين ابتكار و خلاقيت خود را در نقش معماري و ساختمان سازي با يك شيدايي به دين و اخلاص به آن در مساجد به كار بردند و چون مخلص بودند طي قرنها بر جامعه مسلمان تأثير گذاشتند.

وي با تأكيد بر اينكه يكي از افتخارات اسلام هنرمعماري در مساجد است كه در قالب خطاطي، كاشيكاري، كتيبه ها و آيات قرآني نمود و بروز مي يابد، تصريح كرد: برخي از هنرمندان تلاش كرده اند پيامهاي زيبايي علاوه بر آيات قرآن كه بيانگر علاقمندي به اهل بيت است را نيز مورد توجه قرار دهند.

وي در ادامه با اشاره به اينكه هنرمندان اسلامي بهترين هنر خود را در مساجد نه به خاطر نشان دادن شخصيت معنوي خود بلكه به منظور تأثير گذاري در نسلهاي آينده نمايش داده اند تا هم نسل آينده از ديدن ساختمان لذت برند و هم پيامهاي ديني را كه در تربيت نسل تأثير گذار باشد، ارائه كنند، افزود: نوع ساختمان، معماري، خطاطي و كاشيكاري مساجد داراي بار فرهنگي است كه مي تواند عبوديت و معنويت را به خوبي نشان دهد. از اين رو ما با داشتن فرهنگ غني نبايد فرهنگ غرب را مورد توجه قرار دهيم.

کد خبر 356727

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha