دكتر اسدالله رجب در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: در صورت عدم كنترل مناسب و مطلوب بيماري ديابت در مبتلايان افزايش ميزان طبيعي قند خون بر بسياري از اعضا و سيستم بدن تاثير مي گذارد كه يكي از آنها اثر گذاري بر عروق كوچك و بزرگ است.
وي اظهار داشت: عدم كنترل قند خون در ديابتي ها بر عروق كوچك چشم را گرفتار مي كند به گونه اي كه با اختلالات بينايي در اين بيماران مي شود.
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران ديابتي گفت: اغلب افرادي كه دچار نابينايي كامل مي شوند بيماران ديابتي هستند كه قند خون را كنترل نكرده اند ، چرا كه در صورت كنترل قند خون از همان ابتداي ابتلا به بيماري ديابت مشكلي ايجاد نخواهد شد.
وي افزود: متاسفانه بيماري ديابتي ها به ويژه مبتلايان به ديابت نوع دوم به موقع تشخيص داده نمي شود چرا كه اغلب زماني به پزشك مراجعه مي كنند كه مشخص مي شود حداقل 5 تا 12 سال پيش به اين بيماري مبتلا شده اند اما از ابتلاي خود به اين بيماري آگاهي نداشته اند.
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران ديابتي ادامه داد: بسياري از مبتلايان به بيماري ديابت به علت عدم توجه ممكن است بينايي يك چشم خود را از دست داده باشند اما از آن بي اطلاع باشند.
وي با تاكيد بر اينكه مهم ترين راه پيشگيري از اختلالات چشمي و مشكلات عروقي كنترل مطلوب قند خون است، گفت: مبتلايان به بيماري ديابت در صورت مصرف سيگار بايد حتما كشيدن سيگار را ترك كنند همچنين بايد ميزان چربي خون و فشار خون خود را با كنترل در حد طبيعي نگه دارند تا از پيشرفت مشكلات و اختلالات بينايي جلوگيري شود.
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران ديابتي تصريح كرد: بر اساس تحقيقات انجام شده در استان اصفهان بر روي 4 هزار ديابتي مشخص شد كه 22 درصد ديابتي ها دچار مشكلات چشمي و اختلالات بينايي هستند .
نظر شما