به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا تجدد به مناسبت هفتم اسفند روز وکیل روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران در محل کانون وکلای دادگستری قزوین اظهار داشت: حفظ استقلال نهاد وکالت می تواند در احقاق حقوق مردم نقش موثری ایفا کرده و پایه های دموکراسی را تقویت کند.
وی افزود: با لایحه استقلال نهاد وکالت باید بتوانیم با احقاق حقوق مردم دفاع شایسته ای از مردم داشته باشیم و مورد اعتماد موکلان قرار گیریم.
تجدد بیان کرد: کانون وکلا یک نهاد مستقل با کارکرد ویژه و عمومی است و با جدایی از حاکمت می تواند به وظایف مهم خود به طور مستقل عمل کند که دفاع از حق مردم، آزمون وکلا، استخدام، تربیت و آموزش وکلا، مراسم تحلیف از جمله وظایف آن است.
وی گفت: داوری سازمانی از دیگر کارهای کانون وکلاست که با تشکیل اتاق داوری به سمت رسیدگی به دعاوی و اختلافات به صورت کدخدا منشی گام برداشته ایم که این کار در بخش صنعت هم اخیرا آغاز شده است.
رئیس کانون وکلای استان قزوین یادآورشد: برای حفظ استقلال کانون وکلا، دوری از سیاسی بازی و سیاست زدگی ضروری است و تلاش می کنیم در دوران جدید فعالیت خود ضمن تقویت جایگاه کانون از مسائل سیاسی پرهیز کنیم.
وکالت و حق دفاع یک عشق است
تجدد یادآورشد: کار وکالت بسیار سخت و پر مسئولیت و حساس است اما با عشق می توان همه مشکلات را پذیرفت و هنگامی که از حق انسانی دفاع می شود رضایت درونی می تواند یک وکیل را برای تداوم کار تشویق کند.
وی بیان کرد: دنبال تقویت انسجام کانون وکلا با حفظ مرز استقلال هستیم که در این میان برای رسیدن به خودکفایی و کاهش وابستگی مالی برنامه ریزی کرده ایم و امیدواریم بتوانیم ضمن تقویت جایگاه خود به هجمه های غیر منطقی که به این نهاد می شود نیز پاسخگو باشیم.
رئیس کانون وکلای استان قزوین یادآورشد: متاسفانه جایگاه وکالت به دلیل برداشت غلط حاکمیت و اشتباه برخی همکاران متزلزل شده و با هجمه غیر منصفانه از سوی برخی رسانه ها و مسئولان شاهد خدشه وارد شدن به این نهاد هستیم که تلاش می کنیم با نهادینه کردن استقلال واقعی کانون وکلا و شناساندن اهمیت آن به مردم این بی مهری را جبران کنیم.
تشکیل موسسات داوری برای کاهش پرونده در محاکم
تجدد از تشکیل موسسات داوری در استان هم خبر داد و یادآورشد: راه اندازی موسسات داوری برای کاهش تراکم پرونده در محاکم قضایی کار خوبی است اما برای اثربخشی نیازمند بستر سازی مناسب در این زمینه هستیم.
وی گفت: در گذشته یک بخش از کار با ارجاع مسائل به شوراهای حل اختلاف مورد رسیدگی قرار می گرفت و امروز طرح موضوع موسسات داوری می تواند اختلافات ایجاد شده در حوزه های مختلف را با میانجیگری و کدخدامنشی بسرعت حل کند که اتفاق خوبی است.
تجدد بیان کرد: برای نتیجه دادن این طرح باید بستر لازم برای میانجی گیری فراهم باشد که با درایت و برنامه ریزی می توان به نتایج مورد نظر دست یافت.
رئیس کانون وکلای استان قزوین یادآورشد: اساس کار حل اختلاف بر مبنای میانجی گری و فعالیت های کدخدامنشی و گفتگو و مصالحه بسیار ارزشمند است اما نباید عجولانه و بدون کارشناسی باشد لذا بسترسازی لازم است و اگر بتوان برای این موسسات داوری یک قوانین حداقلی تنظیم کرد تا هر کس نتواند بدون داشتن تخصص در آن ورود کند و شرایط تعریف شود می توان امیدوار بود نتایج ارزشمند و قابل توجه باشد.
اردکانی: لایحه جامع وکالت باید تامین کننده منافع وکلا باشد
حسین اردکانی نایب رئیس کانون وکلای استان قزوین هم گفت: لایحه جامع وکالت که استقلال وکلا را تهدید می کند موجب دغدغه و نگرانی شده که امیدواریم مجلس شورای اسلامی آن را به یک فرصت برای تحقق وکالت عادلانه تبدیل کند.
وی بیان کرد: متاسفانه مراجع قانونی از ظرفیت و پتانسیل کانون وکلا برای رفع دعاوی و مشکلات حقوقی خود استفاده نمی کنند در حالی که با عقد قرارداد با کانونی قادرند مشکلات خود را به نحو مطلوبی حل کنند.
اردکانی تصریح کرد: کانون وکلا با ارائه خدمات مشاوره ای، تسخیری و معاضدتی بویژه برای افراد نیازمند و کم درآمد به صورت رایگان به رسالت مردمی خود عمل می کند تا هیچ کسی از داشتن حق وکیل محروم نشود.
احداث ساختمان جدید کانون وکلای قزوین
وی بیان کرد: ساختمان جدید کانون وکلا با تهیه زمینی به مساحت ۸۸۰ مترمربع در دست ساخت است که با تکمیل آن نیازفضای اداری کانون برطرف می شود.
نایب رئیس کانون وکلای استان قزوین تصریح کرد: این ساختمان در هفت طبقه و زیربنای ۴ هزارمترمربع ساخته می شود که تاکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای آن هزینه شده است.
اردکانی گفت: برای ساخت و تکمیل این ساختمان شش میلیارد تومان هزینه خواهد شد که در این بخش بدون اتکا به دولت کار انجام شده اما انتظار داریم از اعتبارات مرانی و تسهیلات استان هم به ما کمک شود.
وی بیان کرد: امیدواریم هیئت مدیره جدید بتواند ساختمان جدید کانون را در مدت دو سال تکمیل کرده و آماده بهره برداری کند.
۷۵۰ نفر عضو کانون وکلای استان قزوین
اردکانی بیان کرد: در حال حاضر ۷۵۰ نفر عضو کانون وکلا هستند و امسال نیز با پذیرش ۵۰ وکیل جدید مراسم تحلیف انجام شد و امیدواریم با برنامه ریزی مدون بتوانیم به تقویت جایگاه کانون کمک کنیم.
محمد نسخه چین مسئول کمیته معاضدت کانون وکلا نیز بیان کرد: یکی از حقوق شهروندان بهره مندی از حق وکیل است و نباید این حق را از شهروندان دریغ کرد لذا با ارائه معاضدت قضایی به صورت رایگان زمینه حل مشکلات حقوقی افراد کم درآمد و تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی، شیرخوارگاه، نیز محقق شده است.
نسخه چین تصریح کرد: ارائه خدمات وکلا به صورت رایگان به افراد کم درآمد زمینه اعتمادسازی عمومی رافراهم می کند و همکاران ما نیز از این کار خیرخواهانه احساس آرامش روحی می کنند که می توانند در خدمت همه گروهها بویژه افراد کم درآمد و متوسط و ضعیف جامعه هم باشند.
وی یادآورشد: در مدت هشت ماهه امسال ۶۸۳ مورد وکیل تسخیری برای حل مشکلات حقوقی معرفی شد و در مشاوره های حقوقی هم فعالیتها مناسب بوده و اگر نهادهای دیگر هم نیازمند خدمات کانون باشند آمادگی کامل برای همکاری داریم.
نسخه چین بیان کرد: برگزاری دوره های آموزشی به صورت مستمر و مدون برنامه ریزی شده است که امسال ۱۰ کارگاه برای آشنایی با قوانین جدید با حضور استادان برجسته کشور برگزار شد و مورد استقبال هم قرار گرفت.
میرسینا داوری نماینده کانون در شورای اجرایی اسکودا هم گفت: در قانون جامع وکالت موضوع ادغام کانون و مرکز مشاوران قطعی است اما پیشنهاد می کنیم از نظر کانون وکلا هم استفاده کنند تا شیوه های کارشناسی در کار لحاظ شود.
وی بیان کرد: پیشنهاد می شود با گرفتن آزمون و استانداردسازی فعالیتها ادغام و الحاق به نحو مطلوبی انجام شود تا کارساز باشد و منافع وکلا را تامین کند.
نظر شما