۱۱ اسفند ۱۳۹۴، ۹:۳۰

گزارش مهر از پنجمین نشست کارگروه اشتغال خوزستان:

توپ اشتغال در زمین بانک ها است/متقاضیان اشتغالزایی پشت درهای بسته

توپ اشتغال در زمین بانک ها است/متقاضیان اشتغالزایی پشت درهای بسته

اهواز ـ در پنجمین نشست کار گروه اشتغال خوزستان توپ اشتغال باز هم در زمین بانک ها بود و صدای اعتراض استاندار و فرمانداران هم نتوانسته مدیران بانک ها را از لاک خود بیرون بکشد.

به گزارش خبرنگار مهر، قصه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی همیشه حکایتی خاص در استان داشته و اما و اگرهای بی شماری این تسهیلات را به حاشیه رانده است. از یک طرف تسهیلات گیرنده است که باید برای رسیدن به مقصود هفت خوان رستم را با کلی مشقت طی کند و از طرفی بانک های استان هستند که دائم از نبود اعتبار و برگشت نشدن تسهیلات از سوی دریافت کنندگان، گلایه می کنند.

شامگاه گذشته اما نشست شورای اشتغال استان محفلی شده بود تا شاید گره کور پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در آن با دستان مسئولان باز شود هرچند فضای نشست و صحبت های ارائه شده چیزی خلاف این را نشان می داد. اینکه بانک ها به این راحتی ول کن ماجرا نیستند و به این سادگی کوتاه نمی آیند.

نه استاندار و نه معاونش رضایت نداشتند، فرمانداران هم نه راضی بودند نه دل خوشی از داستان پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در خوزستان داشتند. پارادوکس جالب اما اینجاست که خوزستان با وجود در اختیار داشتن رتبه سوم سپرده های بانکی در کشور ولی در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی از آخر اول است و رتبه بهتر از ۳۱ ندارد. رتبه ای که جای علامت تعجب بسیاری دارد و پارادوکسی جای هزاران علامت سوال و البته تاسف.

فرماندار خرمشهر هم با توپی پر و آتشی تند پا به نشست کارگروه اشتغال گذاشته بود و او هم دل پری از بانک ها داشت. ولی الله حیاتی در این نشست اظهار کرد: گره کور مشاغل خانگی در بانک ها است و آنها خیلی راحت، به دور از هرگونه تشریفاتی و به هر کسی که بخواهند تسهیلات پرداخت می کنند.

وی افرود: اما وقتی پای کارگروه اشتغال به میان می آید متاسفانه مقررات را آنچنان پیچیده می کنند که متقاضیان در پیچ و خم این مقررات بانکی فرار را بر قرار ترجیح می دهند.

فرماندار خرمشهر با اشاره به یک بام و دو هوای بانک ها در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان تصریح کرد: بانک ها باید مقررات خود را برای ارائه تسهیلات اشتغالزایی منعطف کنند تا این تسهیلات در مهلت زمانی باقیمانده به دست مردم برسد.

حیاتی ادامه داد: کل تسهیلاتی که توسط دستگاه های اجرایی به بانک ها معرفی شده ۲۳۳ فقره بوده که ۱۱۹ فقره پرداخت شده و بسیاری از بانک ها هنوز آن را پرداخت نکردند.

وی عنوان کرد: مشکل عمده پرداخت تسهیلات اشتغالزایی وثائق و ضمانت ها است و بانک ها باید در این خصوص مقررات خود را تسهیل کنند.

در نشست پنجم شورای اشتغال یکی از گیرهای متقاضیان انگشت به دهان و حسرت به دل برای دریافت منابع تسهیلات قرض الحسنه بانکی که از سوی بانک ها به شیوه قطره چکانی پرداخت می شود، تامین وثیقه و ضمانت های لازم بود، ضمانت هایی که بیشتر به بهانه ای برای ندادن وام و ندیدن متقاضی از همه جا رانده تا ضمانت های منطقی شباهت دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم که با پیشنهاد تمرکز پرداخت منابع قرض الحسنه از طریق صندوق کارآفرینی امید و دو بانک تخصصی پرداخت منابع قرض الحسنه به نشست کارگروه اشتغال آمده بود نیز در این جلسه بیان کرد: تسهیلاتی مانند مشاغل خانگی که مبلغ آن نسبت به سایر طرح ها بزرگتر است به جای توزیع منابع از طریق بانک مرکزی و و درگیر کردن تمام بانک ها بهتر است تا از طریق صندوق کارآفرینی امید و دو بانک تخصصی توزیع شود که ساختارشان برای اعطای چنین تسهیلاتی شکل گرفته و استانداری و اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی باید به عنوان دبیر شورای اشتغال پیگیری های لازم را در این خصوص انجام دهند.

امید حاجتی با اشاره به اینکه این شیوه توزیع منابع باعث شده که با عملکردی نداشته باشیم یا عملکردمان ضعیف باشد، افزود: اگر منابع قرض الحسنه به شیوه متمرکز و از طریق دو بانک تخصصی این امر و صندوق کارآفرینی پرداخت شود کمتر برای بانک ها مشغله ایجاد می کنیم چون بررسی طرح های بزرگ و کوچک انرژی مشترک زیادی از بانک ها می گیرد و به خاطر تامین وثیقه ها و ضمانت های لازم کار سخت می شود.

وی تصریح کرد: با شیوه توزیع متمرکز پرداخت منابع قرض الحسنه بانک ها بیشتر روی اعطای منابع داخلی خود متمرکز می شوند. مانند صندوق توسعه ملی که به دنبال گرفتن سهم بیشتر از منابع کلان آن هستیم برای اینکه رونقی اتفاق بیفتد و مشکلی از مشکلات اشتغال استان حل شود.

استاندار خوزستان نیز در این نشست با اشاره به اینکه خوزستان به لحاظ سپرده گذاری بانکی رتبه سوم کشور است اما استان آخر پرداخت تسهیلات اشتغالزایی هستیم،  عنوان کرد: بانک ها باید وضعیت خود را روشن کنند و این واقعا زیبنده نیست. من همه را تکان دادم اما در این بحث هنوز موفق به انجام کاری نشده و مانده ایم.

عبدالحسن مقتدایی با انتقاد از روند کند و سختگیرانه بانک های استان در پرداخت تسهیلات اشتغال زایی قرض الحسنه بر تجمیع این منابع در دو بانک تخصصی و پرداخت از طریق آنها تأکید کرد و گفت: باید در شورای راهبردی استان وضعیت و تکلیف خوزستان در این زمینه روشن شود و یا اینکه در هیئت دولت مدعی  تجمیع منابع در دو بانک شویم.

در ادامه این نشست فرماندار شوش هم اشتغال را یکی از دغدغه های اصلی همه فرمانداران به  خاطر حساسیت بالای استاندار نسبت به آن برشمرد.

رضا نجاتی با ارائه آماری از عملکرد تسهیلات اشتغالزایی ادامه داد: طی ۱۱ ماه گذشته ۹۹۳ نفر برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی به بانک ها معرفی شدند.

وی تصریح کرد: از این تعداد ۹۰ نفر زن و ۹۰۳ نفر هم مرد بودند. همچنین تعداد افراد بکارگیری شده ۳۴۴ نفر بودند که ۵۸ نفر زن و ۲۸۶ نفر هم مرد بودند.

کد خبر 3569840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha