خبرگزاری مهر، گروه استانها – محمد امین شعبانی: مجموعه سالن های سه طبقه رزمی گلستان یکی از سه طرح بزرگ ورزشی استان است که همزمان با ایام دهه فجر امسال در گرگان افتتاح شد. این طرح که به نام «چهار هزار شهید استان گلستان» نامگذاری شده، با اعتبار ۳۳ میلیارد و ۲۶۰ میلیون ریال در مساحت هزار و ۸۴۷ متر مربع در کنار استخر ایثار شهر گرگان واقع شده است.
با توجه به تعدد هیئت های رزمی استان و از طرفی نهایی شدن واگذاری یکی از طبقات به هیئت کبدی، موضوع چگونگی واگذاری سایر طبقات این مجموعه به هیئت های ورزشی رزمی به یکی از علامت سوال های اهالی ورزش استان تبدیل شده است.
رئیس هیئت تکواندو گلستان نخستین فردی است که درباره این سالن به اظهارنظر پرداخته است. رضا کرامت که یکی از باسابقه ترین روسای هیئت های ورزشی در استان محسوب می شود، ضمن دفاع از عملکرد تکواندو استان، مدیریت بر یکی از طبقات این مجموعه را حق این رشته پرطرفدار دانسته و مدعی است قول تحویل یکی از سالن ها را از مدیرکل سابق ورزش و جوانان به طور کتبی دریافت کرده است.
وی همچنین درباره واگذاری یکی از سالن ها به هیئت کبدی، برگزاری مزایده، مقایسه با رشته های رزمی دیگر و ... اظهارنظر کرده است.
کرامت در گفتگو با مهر درباره مسائل مختلف این مجموعه رزمی مطالبی بیان کرده که متن آن در ادامه آمده است:
*به نظر شما واگذاری سالن های مجموعه سه طبقه رزمی به هیئت های رزمی چگونه باید باشد؟
باتوجه به اینکه این سالن ها و پس از هشت سال، افتتاح شده اند حتی یک روز هم در واگذاری آن نباید تاخیر کنیم. به نظر من سالن ها به رشته هایی باید واگذار شود که وزارت ورزش نسبت به آن رشته، نظر ویژه دارد و جزو ورزش های مدال آور در المپیک است. از طرف دیگر جمعیت ورزشکار سازمان یافته و تعداد باشگاه نیز مورد ارزیابی قرار بگیرد.
* وضعیت فعلی تکواندو استان از نظر امکانات سخت افزاری به چه شکلی است؟
هیئت تکواندو گلستان در ارزیابی فدراسیون جزو ۱۲ هیئت برتر کشور است و این مهم با کمترین امکانات به دست آمده است.
به مدیرکل ورزش و جوانان گفتم که از این مجموعه نباید به فکر درآمدزایی باشید زیرا این مکان باید پایگاهی برای آماده سازی و پرورش ورزشکاران مستعد باشد
در تکواندو ۳۰ باشگاه توسط ۲۴ مربی فعال آقا و خانم اداره و در طول سال ۱۸ اعزام به مسابقات کشوری انجام می شود که برای هرکدام از آن باید مسابقه انتخابی برگزار شود اما مکانی برای انجام این کار به صورت اختصاصی نداریم.
ما از اداره کل ورزش و جوانان تقاضای کمک مالی نداشته ایم و اگر این سالن را در اختیار تکواندو قرار دهند ما آن را به طور کامل تجهیز خواهیم کرد.
با در اختیار داشتن این سالن، کیفیت اردوهای انتخابی و لیگ استان چه در بخش آقایان و چه در بخش بانوان افزایش پیدا می کند.
* گفته می شود واگذاری هیئت های رزمی از طریق مزایده انجام خواهد شد، شما در این باره چه نظری دارید؟
من با مزایده موافق نیستم زیرا معتقدم این فضا محلی برای درآمدزایی نیست. در این سالن ها نباید به مربیان سئانس دهیم و آنها از این طریق درآمد کسب کنند و ما اجاره پرداخت کنیم. همانگونه که اداره کل پایگاه قهرمانی دارد، این سالن نیز، پایگاه قهرمانی رشته های رزمی است. به دکتر طیبی (مدیرکل فعلی ورزش و جوانان) هم گفتم که از این مجموعه نباید به فکر درآمدزایی باشید زیرا این مکان باید پایگاهی برای آماده سازی و پرورش ورزشکاران مستعد باشد.
* شما مدعی بودید که از مدیرکل سابق ورزش و جوانان گلستان قول نامه در اختیار گرفتن یکی از این طبقات را دریافت کرده اید! آیا این موضوع صحت دارد؟
بله، من به شخصه از مدیرکل سابق نامه ای مبنی بر اینکه یکی از طبقات این مجموعه تحت مدیریت رئیس هیئت تکواندو استان اداره شود، در اختیار دارم. این نامه بر اساس پیگیری ها و عملکرد مثبتی که هیئت داشته به دستم رسیده است. ما ادعا نداریم که سالن این مجموعه تنها به هیئت تکواندو واگذار شود. من معتقدم که مدیریت این سالن را به تکواندو واگذار کنند و قول می دهیم با هیئت های رزمی دیگر نیز تعامل داشته باشیم و سئانس در اختیار آنها قرار دهیم.
* یکی از مباحثی که موجب اعتراض برخی مسئولان هیئت های ورزشی شده، واگذاری یکی از طبقات این مجموعه که به نام رزمی ساخته شده به هیئت کبدی استان است. آیا شما با این واگذاری موافق هستید؟
صددرصد با واگذاری به کبدی مخالف هستم؛ مخالفم زیرا در گذشته با اعمال نفوذی که فدراسیون کبدی و همکاران خودمان در استان داشتند، با هزینه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیونی در سرخنکلاته یک پایگاه تخصصی ساخته شد که اتفاق بسیار خوبی بود و از مسئولان جای تشکر دارد. خب، وقتی چنین فضا و مکانی برای کبدی به وجود آمده پس چرا یکی از این طبقات رزمی باید به آنها واگذار شود؟
* البته در این باره شنیده شده، مدیرکل سابق به مسئولان وقت هیئت کبدی قول هایی داده است
اگر مدیرکل سابق به هیئت کبدی قول داده به ما نیز قول داده است و اگر مبنای دکتر طیبی قول شفاهی مدیرکل سابق باشد من از وی قول کتبی در دست دارم!
* شاید عاملی که می تواند واگذاری یکی از طبقات مجموعه به هیئت کبدی را موجه نشان دهد، بحث افتخارآفرینی های کبدی کاران استان است. آیا می توان افتخارات کبدی را با تکواندو مقایسه کرد؟
بخشی از حرف شما صحیح است اما از نظر سابقه و تعداد ورزشکار و مربی با کبدی قابل قیاس نیستیم. تکواندو استان هشت مربی بین المللی دارد و با اینکه فضای آموزشی نداشته ایم از نظر دانش مربیگری همپای اصفهان کار کرده ایم. اکنون نیز آمادگی دارم مربیان و بازیکنان با تجربه تیم ملی نظیر هادی ساعی، یوسف کرمی و فیض الله نفجم را با کمترین هزینه به استان دعوت کنم و از وجود این افراد استفاده کنیم اما آنها به مکانی باید بیایند که آبرومندانه باشد.
* شما در میان سخنان خود صراحتاً بیان کردید که تکواندو مستحق دریافت یکی از طبقات این مجموعه به مدیریت شما است. عده ای اما می گویند از نظر کسب مدال و افتخار، برخی رشته های رزمی دیگر باید در اولویت قرار بگیرند. شما موافق این نظرات هستید؟
من هم می دانم مدال برای اداره کل ورزش و جوانان مهم است اما شما می دانید که مدال تکواندو نسبت به برخی رشته های رزمی دیگر چه اندازه باارزش تر است. من قصد جسارت به رشته های رزمی دیگر را ندارم اما رشته هایی که به صورت سبکی هستند و در مسابقاتی که در حد محلات است، مدال کسب می کنند خود را نباید با رشته ای مانند تکواندو مقایسه کنند. یک مدال تکواندو با ۱۰۰ مدال سبکی برابری می کند.
* در پایان اگر صحبتی باقی مانده، بفرمائید.
من به عنوان یک مدیر و پیشکسوت ورزش تکواندو از مسئولان خواهش می کنم که یکی از سالن ها را در اختیار خانواده بزرگ تکواندو استان قرار دهند.
نظر شما