۱۷ اسفند ۱۳۹۴، ۱۶:۳۸

معاون عمرانی استانداری قزوین:

آبخیزداری بهترین روش برای صیانت از منابع طبیعی است

آبخیزداری بهترین روش برای صیانت از منابع طبیعی است

قزوین- معاون عمرانی استانداری قزوین گفت: اجرای طرح های آبخیزداری وآبخوان داری سریعترین و ارزان ترین راهکار برای صیانت از منابع طبیعی و حفظ تعادل در محیط زیست است.

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر حبیبی ظهر دوشنبه در همایش آبخیزداری و منابع طبیعی که با حضور هادی کیادلیری رئیس انجمن علمی جنگل بانی کشور در سالن جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد اظهارداشت: در استان قزوین بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب روان ‌آب وجود دارد که نیمی از آن معادل۸۰۰ میلیون مترمکعب از استان خارج می شود که هیچ کنترل و مدیریتی روی آن نداریم.

وی افزود: در بخش منابع طبیعی حساسیت‌های زیادی هست که امیدواریم این رویکرد به اجرای پروژه‌های آبخیزداری منجر شود.

حبیبی گفت: تغییرات آب و هوایی و اقلیمی استان نشان می دهد بارندگی‌های صورت گرفته در منطقه کاهش یافته و با توجه به مصرف بی رویه در منابع آبی نیازمند اجرای  طرح های آبخیزداری هستیم تا شرایط به تعادل برسد.

وی اضافه کرد: اجرای پروژه‌های آبخیزداری با کمترین هزینه و سریعترین زمان قابل اجراست و اگر برنامه ریزی دقیقی در این بخش صورت گیرد به نتایج خوبی خواهیم رسید.

معاون عمرانی استانداری قزوین یادآورشد: خوشبختانه در بیش از ۷۰ درصد از مساحت استان قزوین امکان و ظرفیت اجرای پروژه‌های آبخیزداری وجود دارد که باید از این شرایط بخوبی استفاده کنیم تا از منابع طبیعی صیانت شود.

۳۰ میلیون نفر در استانهای محدوده قزوین در معرض تهدید ریزگرد  

حبیبی با اشاره به گسترش ریزگردها در محدوده استان هم گفت: پدیده ریزگرد با بیابانی شدن اراضی استانهای همجوار و از جمله قزوین گسترش یافته و استان ما نیز دچار فرسایش خاک شده و ریزگردها این محدوده را تهدید می‌کند.

وی بیان کرد: حدود ۲۵ میلیون نفر در محدوده استانهای تهران، البرز، قزوین و چند استان دیگر در معرض تهدید ریزگردهاست و اگر در این زمینه عزم ملی نباشد نمی توانیم به نتیجه برسیم.

۱۰۰ هزارهکتار اراضی استان در معرض بیابانی شدن

معاون عمرانی استانداری قزوین تصریح کرد: ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی استان قزوین در معرض بیابانی شدن قرار دارد و اگر نتوانیم با دستگاههای دیگر به فهم مشترک برسیم و برای حل تهدیدات زیست محیطی چاره اندیشی کنیم باید خساراتهای زیادی را متحمل شویم.

حبیبی گفت: باید برای جلوگیری از گسترش بیابانهای استان برنامه داشته باشیم و با هماهنگی اقدام کنیم که در این راستا دولت نیز لازم است بستر لازم را فراهم کنیم تا کارها به سرانجام برسد.

وی یادآورشد: از مجموع ۱۶ هزار کیلومترمربع مساحت استان حدود ۶۰۰ هزار هکتار قابل استفاده و بهره برداری است که برای بقیه اراضی باید برنامه داشته باشیم و بهره وری را بالا ببریم.

معاون عمرانی استانداری قزوین تصریح کرد: کاشت زیتون در شش هزار هکتار از اراضی شیب دار استان با گونه های مثمر از کارهای خوبی است که در راستای استفاده حداکثری از منابع طبیعی انجام شده که این کار می تواند توسعه یابد.

وی اضافه کرد:برای یک میلیون هکتار از اراضی استان باید برنامه داشته باشیم و دراین زمینه توسعه طرح طوبی در اراضی شیب دار می تواند نتیجه بخش باشد.

اجرای طرح کاداستر تکمیل شود

حبیبی با ابراز خرسندی از اجرای طرح کاداستر در منابع طبیعی استان اظهارداشت: اجرای این طرح در شناسنامه دار کردن اراضی ملی و منابع طبیعی کار ارزشمندی است که با تکمیل آن می توان از سرمایه های ملی بخوبی صیانت کرد.

در این مراسم همیاران طبیعت با قرائت سوگند نامه برای صیانت از منابع طبیعی استان اعلام آمادگی کردند.

تجلیل از همیاران طبیعت، رسانه های فعال در انعکاس اخبار مربوط به منابع طبیعی و آبخیزداری و مدیران همکار در اجرای طرح ها تجلیل شد.

 

کد خبر 3575135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha