به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی ظهر چهارشنبه در اولین نشست علمی تخصصی «فقه دفاع و امنیت» که با حضور سردار فرزندی، حجت الاسلام احمد عابدی و کوچکزاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و آیت الله علیدوست در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) برگزار شد، اظهار داشت: فقه دفاع و امنیت مسئله بسیار مهمی است که تا کنون در حوزه علمیه مورد توجه قرار نگرفته و ضرورت بحث آن امری واضح است.
وی با بیان اینکه فقه دفاع و امنیت ابعاد گستردهای دارد، افزود: در روایات دین را با امنیت برابر عنوان کردهاند. گاهی در بحثها میگوییم دین یعنی سیاست و سیاست یعنی دین اما برابری دین با امنیت در احادیث ذکر شده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه ابراز داشت: اینکه امام راحل میگفتند که پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به مملکت وارد نشود نشان از درک عمیق فقهی یک فقیه از فقاهت و دین است.
وی افزود: امنیتی که دین برای ما ایجاد میکند با امنیتی که جامعهشناسان عنوان میکنند متفاوت است زیرا دین امنیت دنیا و آخرت را فراهم میکند.
ما باید دین را از منظر ایجاد امنیت برای مردم مطرح کنیم
آیت الله فاضل لنکرانی عنوان کرد: ما نباید دین را از این دیدگاه که تکلیف است مطرح کنیم. دین متکفل تأمین امنیت برای بشر، جامعه، سیاست و اقتصاد است و همه چیز به امنیت مربوط میشود.
وی با بیان اینکه امنیت در دعاهای ائمه اطهار عنوان شده، اظهار کرد: وقتی در مجموعه فقه تأمل میکنیم سه محور امنیت شخصی، امنیت اجتماعی وامنیت فکری را به وضوح میبینیم و هر سه مورد آن در جامعه امروز ما مهم است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ابراز داشت: امنیت آن قدر مهم است که فقها بیان میکنند زن برای رفتن به حج باید با یک محرم برود مگر اینکه امنیت حاکم باشد.
وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر فوق فرایض است و با این حال خداوند میگویند اگر ضر مالی و جانی برای شما دارد نباید امر به معروف کرد.
آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به امنیت اجتماعی بیان کرد: مسئله محارب بسیار مهم است. کسی که به کشور مواد مخدر وارد میکند مفسد فی الارض است.
وی ابراز کرد: کسی که شایعاتی را در میان مسلمانان میپراکند و اضطراب به وجود میآورد نیز از مصادیق مفسد فی الارض است.
ایجاد هر اخلالی در زندگی مردم باطل است
وی تصریح کرد: فقه برای نظم و نظام به وجود آمده و هر چیزی در زندگی مردم اخلال وارد کند باطل است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به امنیت فکری، عنوان کرد: ادلهای داریم که انسان مختار آفریده شده و میتواند هر اندیشهای داشته باشد اما اگر بخواهد برای مقابله با دین اندیشهای را عنوان کند در این زمان ارتداد مطرح میشود.
آیت الله فاضل لنکرانی تصریح کرد: امنیت فقط این نیست که فردی چاقو به دست گیرد و مردم را بترساند. انسان باید امنیت شخصی، امنیت فکری و امنیت اجتماعی داشته باشد و اسلام به امنیت فکری اهمیت بسیاری قائل است.
امنیت کشورمان در هیچ جای دیگری وجود ندارد
وی بیان داشت: نظام اسلامی در ایران حاکم است و همه باید مجال برای فکر کردن و نظر دادن داشته باشند. آزادی و امنیتی که در کشور ما وجود دارد در جایی دیگر وجود ندارد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) افزود: ما امنیت را در کلان دین داریم و امنیت شخصی، امنیت اجتماعی و امنیت فکری باید برای انسانها وجود داشته باشد.
نظر شما