۲۲ اسفند ۱۳۹۴، ۱۵:۰۳

چشم اندازی برای بازتولید گذشته پرافتخار؛

شهر اولین‌ها منتظر میهمانان ۲۰۱۸/تبریز وفرصتی بنام پایتخت گردشگری

شهر اولین‌ها منتظر میهمانان ۲۰۱۸/تبریز وفرصتی بنام پایتخت گردشگری

تبریز- انتخاب تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری شهرهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ فرصتی طلایی برای ارتقای جایگاه این کلان‌شهر در حوزه گردشگری است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- زهرا ناصران: از کودکی تابه‌حال در هرجایی که نام تبریز به گوشم خورده است همیشه عنوان شهر اولین‌ها نیز با آن همراه بوده، اما اکنون‌که سال‌ها از دوران کودکی‌ام می‌گذرد، نام تبریز دیگر همانند گذشته با پسوند یا پیشوند اولین‌ها برده نمی‌شود و هرکسی نام شهر اولین‌ها را می‌شنود آهی می‌کشد و به گذشته پرافتخارش غبطه می‌خورد و با صد افسوس نقل افول جایگاه واقعی آن را می‌کند.

با ورود به تبریز، شهر کهن ایرانی به‌راحتی می‌توان دریافت که چیزی در میان بی‌توجهی‌ها و بی‌تفاوتی‌ها گم‌شده است، چیزی بنام اولین بودن شهر تبریز که با بی‌توجهی افراد ناآگاه به باد فراموشی سپرده‌شده و هیچ‌کسی جز خودمان نمی‌توانیم باهمت و تلاش گم‌شده خود را پیدا کنیم، همت و تلاشی که بهترین فرصت برای صدچندان کردن آن‌ها، انتخاب تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری شهرهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ است، فرصتی که بهره‌برداری حداکثری از آن نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و انجام اقدامات گسترده در تمام سطوح است.

نابسامانی‌های شهری موجب شک و شبهه گردشگران خارجی نشود

عضو شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به انتخاب این شهر به‌عنوان پایتخت گردشگری شهرهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ اظهار داشت: انتخاب شهر تبریز برای شهر گردشگری اقدام مبارکی است که موجب خوشحالی تبریزی‌ها شده اما وجود برخی از مشکلات ازجمله آلودگی هوا، کمبود فضای سبز شهری، وضعیت نابسامان حمل‌ونقل شهری و معضل حاشیه‌نشینی موضوعاتی است که حل آن‌ها برای استفاده حداکثری از این فرصت باید موردتوجه باشد.

علی شیاری در ادامه خاطرنشان شد: باوجوداین موانع و مشکلات این انتخاب، امتیاز و فرصتی بزرگ برای کلان‌شهر تبریز محسوب می‌شود و باید برای استقبال از گردشگران خارجی تدابیر لازم اتخاذ شود تا در هنگام ورود به این شهر با مشاهده نابسامانی‌ها دچار شک و شبهه نشوند.

وی بر تشکیل ستادی برای انجام اقدامات اساسی در زمان پیشوازی از مهمانان خارجی در سال ۲۰۱۸ تبریز تأکید کرد و اظهار داشت: انجام اقداماتی برای استقبال از مهمانان نباید تنها در حد شعار باشد و در این خصوص باید اقدامات اساسی صورت گرفته و ستاد ویژه‌ای در این خصوص تشکیل شود تا بر اساس برنامه‌ریزی‌ها شهرداری بتواند اقدامات لازم درزمینهٔ های مختلف را انجام دهد.

ظرفیت‌های بالای گردشگری تبریز مورد بی‌توجهی قرارگرفته است

دیگر عضو شورای کلان‌شهر تبریز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به انتخاب شهر تبریز برای پایتخت گردشگری شهرهای اسلامی ۲۰۱۸ گفت: در شهر تبریز پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی زیادی نسبت به دیگر شهرها وجود دارد و آثار ثبت‌شده این شهر نیز نسبت به این استان بیشتر است، اما بااین‌وجود نام استان اصفهان نسبت به تبریز در سطح بین‌المللی در جایگاه بالایی قرار دارد که نشان از بی‌توجهی به این حوزه در شهر اولین‌هاست.

جعفر مدبر بابیان اینکه شهر تبریز در مقایسه با شهرهای اسلامی از شرایط طبیعی و اقلیمی مناسبی برخوردار است، خاطرنشان شد: در این برهه زمانی و با بهره‌گیری از فرصت ایجادشده به‌واسطه این انتخاب باید تلاش کنیم تا تبریز را به جایگاه واقعی خود برسانیم و مدیران و مسئولان شهری نیز از فرصت انتخاب تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری سال ۲۰۱۸ شهرهای اسلامی استفاده کرده و اقدامات لازم را برای ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز در راستای بهره‌برداری هر چه بیشتر از این بستر انجام دهند.

وی تصریح کرد: تبریز پس از رایزنی‌های بسیار به‌عنوان پایتخت گردشگری سال ۲۰۱۸ شهرهای اسلامی برگزیده و انتخاب‌شده است و فرصتی برای برداشتن قدم‌های اساسی است تا مدیران سازمان‌ها بتوانند اعتباراتی را برای بالقوه کردن پتانسیل‌های شهری جذب کنند و در این راستا شورای شهر در کنار شهرداری اقدامات موردنیاز مربوط به حوزه خود را انجام خواهد داد.

میراث فرهنگی متولی پیشواز از گردشگران خارجی در سال ۲۰۱۸ است

رئیس کمیسیون تحقیق و نظارت شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به انتخاب این شهر به‌عنوان پایتخت گردشگری شهرهای اسلامی در ۲۰۱۸  گفت: رئیس سازمان جهانگردی و ایران‌گردی میراث فرهنگی در حد یک گزارش این انتخاب را تشریح کرد و تا جایی که بنده اطلاع دارم هنوز در این راستا شورایی تشکیل نشده است.

داود امیر حقیان بابیان اینکه متولی اصلی استقبال از گردشگران خارجی در سال ۲۰۱۸ اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی است، اظهار داشت: در انتخاب شهر تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری شهرهای اسلامی جلسه‌ای در استانداری آذربایجان شرقی برگزار شد که در این جلسه مدیرکل میراث فرهنگی استان به‌عنوان متولی این امر توضیحات خود را در خصوص اقدامات انجام‌شده ارائه کرد.

وی بابیان اینکه شهرداری و شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز هنوز به حوزه انجام اقداماتی در خصوص آماده‌سازی فضای شهری برای انتخاب پایتخت گردشگری تبریز در سال ۲۰۱۸ ورود نکرده است، گفت: به‌طور حتم شهرداری و شورای شهر نیز برای تسهیل و تسریع اقدامات موردنیاز در راستای آماده‌سازی تبریز برای استقبال از گردشگران در سال ۲۰۱۸ ردیفی را در بودجه سال ۹۵ به این امر اختصاص خواهند داد.

برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ شهرداری تبریز به‌منظور رسیدن به شاخص‌های مطلوب گردشگری

شهردار کلان‌شهر تبریز نیز با اشاره به انتخاب این شهر به‌عنوان پایتخت گردشگری اسلامی در سال ۲۰۱۸، اظهار داشت: شهرداری تبریز به‌منظور رسیدن به شاخص‌های مطلوب گردشگری، برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای را مدنظر قرار داده و در این راستا توسعه تعامل با مدیریت شهری ترکیه را ضروری می‌داند.

صادق نجفی خاطرنشان شد: اشتراکات فرهنگی و همکاری‌های متنوع اقتصادی، از امتیازات مهم طرفین است که با در نظر داشتن چشم‌انداز ۲۰۱۸ می‌تواند بسیار گسترده‌تر و مؤثرتر از این نیز موردتوجه قرار گیرد و شهرداری تبریز به همین منظور، سیاست‌های تشویقی در حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری را تدوین کرده است.

بدون شک انتخاب تبریز به‌عنوان شهر نمونه گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ فرصتی منحصربه‌فرد برای توسعه هر چه بیشتر این کلان‌شهر و ارتقا و شاید بازگرداندن این شهر به جایگاه واقعی خود به‌عنوان شهر اولین‌ها است اما با توجه به اینکه زمان چندانی تا سال ۲۰۱۸ باقی نیست، ضرورت دارد که مسئولان با انجام اقدامات زودبازده و اجتناب از شعارزدگی و فرصت سوزی به‌واسطه برخی رؤیاپردازی‌ها، تبریز را همانند اتاق میهمان مادربزرگ‌های دیروز شهر اولین‌ها آماده استقبال و پذیرایی از مهمانان و گردشگران داخلی و خارجی کنند و گامی مهم برای معرفی جایگاه واقعی تبریز به گردشگران خارجی بردارند.

کد خبر 3578284

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha