به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از تشرين، دكتر علاءالدين لولح رئيس آكادمي ميراث علمي عرب و اسلام به سهم مسلمانان و اسلام در برپايي فرهنگ اسلام اشاره كرد و گفت: در واقع تمدن اسلامي حلقه اصلي در سلسله تمدنها به شمار مي رود و به حتم كه حلقه بسيار مهمي است .
وي با بيان اينكه مسلمانان در راستاي ترويج و گسترش علوم اقدامات ارزشمندي انجام داده اند، اظهار داشت: آنها علاوه بر ترويج و گسترش علوم و تجارب خود به ارائه بحثهاي علمي اقدام كردند و ماده خام علوم را از يونان فرا گرفتند و سپس پروراندند.
وي در ادامه علم و تمدن امروزي را نتيجه تلاشهاي حكما و علماي مسلمان توصيف كرد و افزود: هيچ تمدن خالصي جز اسلام وجود ندارد، زيرا آنها حلقه هاي سلسله وار وابسته به يكديگر هستند.
دكتر علاء الدين لولح به برخي از فعاليتهاي آكادمي ميراث علمي عرب و اسلام اشاره و تأكيد كرد: ثروتهاي حقيقي اسلام و گنجينه هايي از دستنوشته هاي آن، در همه جاي دنيا توزيع شده و كتابخانه هاي اروپا، آمريكا، كشورهاي اسلامي و عربي آنها را نگهداري مي كنند. اما آنچه براي اين آكادمي مهم است توجه به ميراث عمراني اسلامي است كه از دانشجويان، محققان و پژوهشگران استقبال مي كند.
رئيس آكادمي علمي عرب و اسلام با بيان اينكه مراقبت و نگهداري از ميراث معماري اسلامي، ترميم بناهاي تاريخي و قديمي به منظور احياي تمدن اسلامي بسيار اهميت دارد، اظهار داشت: در ساخت و ساز اين بناهاي تاريخي عوامل فرهنگي و ديني بسيار مهم است به ويژه كه مسائل ديني در حد بسيار زيادي در بناي آنها سهيم بوده اند. از سوي ديگر تعاليم اسلامي در روابط ميان افراد و گروهها تأكيد بسياري دارد و بيانگر مبادي و سلوك تعامل با مردم است. اين محيط ها شيوه اخلاقي را از نظر مي گذراند و با توجه به اينكه هر جايي حرمتي دارد كه نبايد به آن تجاوز كرد و اسلام نيز حدودي را به منظور ارتباط ميان خانه و خيابان قرار داده است، مسلمانان اين اماكن تاريخي را بنا كرده اند.
وي در ادامه گفت: مطالعه در خصوص مسائل ميراث علمي و فكري به خاطر نشأت گرفتن آن علوم از تمدن اسلام است، ما رسانه ها را دعوت مي كنيم تا به آگاهي و روشنگري مردم پرداخته و در اين مجال گامهاي مهمي بردارند. از اين رو فلاسفه و انديشمندان مسلمان و بزرگي چون ابن سينا و ابن رشد كه در همه دنيا سرشناس و مطرح هستند، پايه هاي برخي از علوم را گذاردند و ديگران با استفاده از دانش و علم آنها به گسترش و ترويج آن اقدام كردند.
نظر شما