به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العهد، «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد که به بیروت سفر کرده، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «تمام سلام» نخست وزیر لبنان طی سخنانی اظهار داشت: دیدار مشترک با «جیم کیم» رئیس بانک جهانی و «احمد محمد» رئیس بانک توسعه اسلامی حاکی از حمایت یکپارچه جامعه جهانی از لبنان است.
بر اساس این گزارش بان کی مون در ادامه در خصوص بحران پناهندگان نیز تصریح کرد: کشورهای کمی وجود دارند که مانند لبنان پناهندگان را پذیرش کنند و همچنین برگزاری کنفرانس اخیر در این زمینه گام مهمی در حل بحران پناهندگان می باشد. وی افزود: باید شرایط پذیرش پناهندگان و همچنین کشورهای پذیرش گر بهبود یابد.
دبیرکل سازمان ملل ضمن تقدیر از تلاش های تمام سلام نخست وزیر لبنان در این شرایط سخت تاکید کرد که رئیس جمهور لبنان تعیین گردد تا در سریع ترین زمان ممکن شروع به کار نماید. وی همچنین از شورای منیت درخواست کرد تا از ارتش و نیروهای مسلح لبنان حمایت کند.
بان کی مون در ادامه در رابطه با تروریسم نیز گفت: باید در مقابله با تروریسم متحد شویم و اتحاد جامعه جهانی در نابود کردن تروریسم حائز اهمیت است. وی افزود: سازمان ملل متحد معتقد است که پرداختن به ریشه ها و عوامل افراط گرایی و تروریسم مهم است.
از سوی دیگر تمام سلام نخست وزیر لبنان با بیان اینکه این کشور به تنهایی قادر به تحمل مشکلات ناشی از حضور پناهندگان نیست، اظهار داشت: بان کی مون وعده داد تا کمک ها به لبنان را با هدف ایجاد فرصت های شغلی افزایش دهد و ما از تمامی دوستان لبنان می خواهیم که با حمایت از ارتش و نیروهای مسلح لبنان، ما را در مقابله با تروریسم کمک نمایند تا بتوانیم ثبات کشور را حفظ کنیم.
وی ضمن تشکر از حضور رئیس بانک جهانی و رئیس بانک توسعه اسلامی در بیروت اظهار داشت: این اقدام نشانه اهتمام بانک جهانی به لبنان است.
پس از این دیدار بان کی مون با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان دیدار و در خصوص مسائل مختلف لبنان، منطقه و جهان رایزنی کرد.
نبیه بری پس از این دیدار در جمع خبرنگاران گفت: مسأله ریاست جمهوری لبنان موضوع اصلی دیدار من با جناب دبیرکل بود و اینکه چگونه لبنان را از این بحران خارج کنیم و ایجاد راه حل در مشکلات منطقه ای به چه نحو بر این موضوع اثر خواهد گذاشت.
بان کی مون همچنین پس از این دیدار به محل وزارت دفاع لبنان رفت و در آنجا با «سمیر مقبل» وزیر دفاع لبنان و «جان قهوه چی» فرمانده ارتش لبنان دیدار و گفتگو کرد.
دبیرکل سازمان ملل پس از این دیدار اظهار داشت: چالش هایی که لبنان به دلیل بحران در سوریه با آن مواجه است و چگونگی حمایت از این کشور در مواجهه با تروریسم به همراه تداوم همکاری ها میان یونیفل و ارتش لبنان برای تضمین اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ محور مذاکرات بود.
نظر شما