۱۶ فروردین ۱۳۹۵، ۱۵:۴۱

ویژگی هنر انقلاب تعهد، عقلانیت و آگاهی بخشی است

ویژگی هنر انقلاب تعهد، عقلانیت و آگاهی بخشی است

علیرضا کمری در حالی هنر انقلاب اسلامی را متعهد، ملتزم و رشد دهنده معرفی می‌کند که حسن بنیانیان معتقد است ویژگی هنر انقلاب اسلامی همراه‌سازی عقلانیت، آگاهی و احساس مخاطبین است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، در آستانه برگزاری هفته هنر انقلاب اسلامی علیرضا كمری، محقق و نویسنده در تعریفی از هنر انقلاب گفت: هنر انقلاب اسلامی به هنری اطلاق می شود كه دارای چند ویژگی باشد؛ یكی از بعد هنری یعنی معیارها و ارزش‌های زیباشناسانه داشته باشد، دیگری اینكه با ارزش ها،  باورها و نگرش های اسلامی همسو و همخوان باشد و همچنین ارزش ها،  نگره‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی در آن تجلی داشته باشد.

وی در ادامه با بیان اینكه این گونه هنر، پیش برنده، رشد دهنده و تعالی آفرین است، افزود: هنر انقلاب اسلامی الزاما هنری نیست كه شعارها و نمادهای انقلاب اسلامی در آن محسوس و مشهود و مستقیم به كار گرفته شده باشد، گاهی روح اثر ترجمان و گویای فرهنگ و ارزش های نقلاب اسلامی است؛ درواقع هنر انقلاب اسلامی در همه ساحت‌های هنری مانند هنرهای تجسمی،  ادبی، سنتی و نو می‌تواند جلوه بیابد.

نویسنده كتاب «اثرنشان» درباره ویژگی هنر انقلاب تاكید كرد: هنر انقلاب اسلامی، هنری ملهم از فرهنگ، ارزش ها، باورها و نگرش های اسلامی است. این هنر، تعالی بخش و رشددهنده است، عدالت گرا و ستم ستیز است و به تعبیر فرهنگ قرآنی، نورباور و ظلمت گریز و بدی ستیز است.

كمری ضمن اشاره به اینكه هنرانقلاب اسلامی با مفاهیم و نگرش های انقلاب اسلامی مانند استكبارستیزی و  دفاع از مستضعفان  همخوانی و همسویی دارد، گفت: تفاوت مقوله هنر با هنر انقلاب اسلامی در آن است كه هنر می تواند شهوانی و فرودین باشد اما هنر انقلاب اسلامی، هنری رحمانی، فرازین و آفاقی انفسی است؛ یعنی در عین حال كه آن جهانی است این جهان را فراموش نمی كند.

 این نویسنده همچنین افزود: در عرصه  كاری‌ام كه  نوشتن به ویژه در حوزه  ادبیات و به شكل ویژه‌تر ادبیات و فرهنگ عاشوراست،  تقید به طرح ابعاد حماسی، عبرتی و آموزه های عاشورایی شاخص تر است و هنر انقلاب اسلامی در حوزه نگارش و نوشتنم چون خون در رگ های همه آثار جریان و سریان دارد.

همچنین حسن بنیانیان، رئیس سابق حوزه هنری نیز به همین مناسبت در سخنانی درباره روز هنر انقلاب اسلامی گفت: هر تحول اساسی در اداره یك جامعه كه از آن به عنوان انقلاب نام می‌بریم درون خود شعارهای محوری و اساسی دارد كه تعین كننده مسیر همه تصمیم گیری های ریز و درشت مسئولین و آحاد مردم وفادار به ارزش های آن انقلاب است. حال اگر هنرمندان وفادار به آن انقلاب بتوانند خلاقیت هنری خود را در خدمت تعمیق و استقرار شعارهای  اصلی آن انقلاب قرار دهند به آن آثار هنر انقلابی می گویند و البته موفقیت این هنرمندان وقتی تكمیل می شود كه بین محتوای آثار و شعارهای انقلاب و نیازهای فطری انسان پیوند هم افزایی ایجاد شود.

وی درباره تفاوت هنر انقلاب اسلامی با سایر هنرها افزود: هنر انقلاب اسلامی، نوع خاصی از هنر است كه وقتی در معرض استفاده مخاطب قرار گرفت، درك و تعهد مخاطب را از ارزش های انقلاب اسلامی افزایش دهد و یا آشنایی او را از تاریخ انقلاب و زحمات كشیده شده در باب پیروزی یا تداوم انقلاب را افزایش دهد و در بیانی دیگر بتواند یاران جدیدی را برای حمایت از انقلاب به صحنه آورد و همچنین با افشای توطئه های دشمنان، تلاش های آن ها را نقش بر آب كند.

رئیس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به ویژگی های هنر انقلاب اسلامی اظهار كرد: ویژگی هنر انقلاب اسلامی همراه سازی عقلانیت، آگاهی و احساس مخاطبین برای حمایت از انقلاب اسلامی است كه با بهره گیری از همه ظرفیت های علمی، تجربی و حماسی همه مردان و زنان آزاده اسلامی در طول تاریخ هزار و چهارصد ساله از ظهور اسلام تا امروز می تواند استفاده كند و به موازات آن از همه موفقیت های انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی استفاده نماید؛ همان طور كه از ظرفیت های اندیشه های ناب دین اسلام با قرائت اسلام ناب محمدی می توان بهره جست.

این مسئول فرهنگی همچنین در پایان تاكید كرد: به عقیده من سرمایه گذاری روی استعدادهای جوان استان های مختلف بهتر جواب می دهد و از این راه بیشتر می توان به خلق آثار هنری انقلابی خدمت كرد.

کد خبر 3590425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha