به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر فانی امروز در اختتامیه هفتمین مجلس دانشآموزی که در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: موضوع اصلی در آموزش و پرورش تربیت است که این تربیت بر عهده فرد، حاکمیت، جامعه و خانواده است.
وی با بیان اینکه مدرسه کانون تربیت بوده است، افزود: شخصیت فکری، اجتماعی و سیاسی دانشآموزان در مدرسه شکل میگیرد، مدرسهای که از توانمندی خانوادهها معلمان دانشآموزان و عوامل خارج از مدرسه نهایت استفاده را ببرد موفق است.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: دانشآموز باید در امور مدرسه مشارکت و نقش آفرینی داشته باشد و در مدارس باید هدایت، نظارت، برنامه ریزی و سرپرستی را به دانشآموزان آموخت.
فانی با بیان اینکه شوراها و مجلس دانشآموزی در شکلگیری تربیت سیاسی و اجتماعی دانشآموزان نقش موثری را ایفا میکنند، گفت: تشکلهای دانشآموزی مانند بسیج، هلال احمر، اتحادیه انجمنهای اسلامی و سازمان دانشآموزی آنها را برای ورود به جامعه در آینده آماده میکنند.
فانی درباره ی عدالت آموزشی نیز بیان کرد: پوشش تحصیلی دانشآموزان در مناطق محروم افزایش یافته است و طی دو سال اخیر موفق شدیم تا در استان سیستان و بلوچستان ۷۱ هزار دانشآموز که توسط خانوادههایشان در مدرسه ثبتنام نشده بودند شناسایی و به کلاس درس بازگردانیم. سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت رشد ۲.۲ درصدی داشته است که این سهم نیز به منظور تحقق عدالت آموزشی است.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: سال ۹۵ نخستین سال اجرای برنامه ششم توسعه است که اجرای سند تحول بنیادین مبنای کار آموزش و پرورش قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه تربیت در سند تحول بنیادین دارای ۶ ساحت است، گفت: تربیت باید همه جانبه باشد و تک بعدی نباشد.
فانی بیان کرد: فضای مجازی امروز در دسترس همه افراد قرار دارد و براین اساس استفاده صحیح دانشآموزان از فضای مجازی مورد تأکید ما قرار دارد و دانش آموزان کنار آموزش باید از امکانات فناوری های جدید بهره مند شوند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به شعار سال گفت: افزایش بهرهوری در وزارت آموزش و پرورش و استفاده از امکانات موجود از برنامه های اقتصاد مقاومتی ما است. اما وظیفه مهمتر ما فرهنگ سازی است یعنی دانشآموز باید در مدرسه فرهنگ اسراف نکردن را بیاموزند و در اقتصاد کشور موثر باشد.
نظر شما