۲۲ فروردین ۱۳۹۵، ۱۰:۴۸

شریک خارجی برای احیا پیدا نشد

رویای «چرم شهر» غرب کشور تعبیر نشد؛ مجتمع «چرم و پوست» هم پَر!

رویای «چرم شهر» غرب کشور تعبیر نشد؛ مجتمع «چرم و پوست» هم پَر!

خرم‌آباد- رویای «چرم شهر» غرب کشور تعبیر نشد تا مجتمع چرم و پوست لرستان با در اختیار داشتن هکتارها زمین و سوله در تعطیلی کامل به سر برد، با این تفاسیر چرم و پوست هم تا احیا راه زیادی دارد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - فاطمه حسینی: صنعت پوست و چرم لرستان بیش از ۱۸ سال است در حالت کما به سر می‌برد و همچنان وعده‌ها برای احیای این واحد صنعتی راه به جایی نبرده است.

روایت صنعت لرستان حکایت بیماری رو به احتضار است به طوری‌که برخی از واحدهای اقتصادی این استان به زخمی عمیق و کهنه برای مردم این دیار تبدیل‌شده‌اند.

مردم لرستان هرروز شاهد تعطیلی یکی از واحدهای اقتصادی‌شان هستند، یک روز پارسیلون، یک روز نساجی بروجرد، روز دیگر فولاد ازنا، یک روز هم چرم و پوست و ...

جوانان لرستانی بیکار هستند، گوش شنوایی برای شنیدن درد آن‌ها وجود ندارد، خصوصی‌سازی بهانه‌ای شده تا مسئولان خود را پشت آن پنهان کنند و بگویند خصوصی‌سازی منجر به تعطیلی و راکد شدن واحدهای اقتصادی لرستان شده، واحدهای بزرگی که هرکدام به‌تنهایی می‌توانند نقش بسزایی در رونق اشتغال این استان و درمانی برای درد بیکاری جوانان این دیار باشد.

دادخواهی استاندار لرستان از دستگاه‌های نظارتی

جلسه ستاد احیا ظرفیت‌های راکد لرستان بهانه‌ای شد تا بازهم از چرم و پوست بنویسیم، همیشه نوشته‌ایم، اما انگار این صنعت خیال بیدار شدن از خواب ۱۷ ساله خود را ندارد، تا این امر نیز صدای مسئولان ارشد لرستان و دادخواهی آن‌ها از دادستانی و دستگاه‌های نظارتی را بلند کند.

هوشنگ بازوند استاندار لرستان در سخنانی با انتقاد از عملکرد سرمایه‌گذار چرم و پوست لرستان اظهار داشت: مقرر شد با تلاش سرمایه‌گذار این صنعت شاهد بهره‌برداری از آن در استان باشیم و این در حالی است که هنوز اتفاق خاصی در این رابطه صورت نگرفته است.

وی بابیان اینکه ایجاد این صنعت برای این بوده که مردم بتوانند از آن استفاده کنند عنوان کرد: قرار نیست که سرمایه‌گذار آن دلالی و سوداگری در این رابطه داشته باشد.

استاندار لرستان بابیان اینکه در سال‌های گذشته بیش از ۳۰۰ نفر در کارخانه چرم و پوست لرستان مشغول به فعالیت بوده است گفت: چرا الان این صنعت در استان باید تعطیل باشد؟

بازوند با طرح این سؤال که چه کسی باید در این رابطه پاسخگو باشد!؟ ادامه داد: ما از دادستانی و بازرسی استان می‌خواهیم نسبت به این قضیه ورود پیدا کنند.

وی بابیان اینکه مجتمع چرم و پوست متعلق به همه مردم این استان است افزود: باید این صنعت در لرستان احیا شود.

لرستان «چرم شهر» غرب نشد

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که پیش‌ازاین جلسه‌ای در تاریخ ۱۲ ام دی‌ماه سال گذشته برای تعیین تکلیف مجتمع چرم و پوست با حضور سرمایه‌گذار این صنعت در محل استانداری لرستان برگزار شد و در آن جلسه  سرمایه‌گذار چرم و پوست در سخنانی قابل‌تأمل گفته بود که لرستان می‌تواند «چرم شهر» غرب کشور شود!

اما لرستان نه‌تنها چرم شهر غرب نشد بلکه زمینه برای احیای این صنعت با توجه عملکرد ضعیف سرمایه‌گذار این صنعت فراهم نشد، تا بازهم مردم و جوانان لرستان پای غم بیکاری خود بنشینند.

در آن جلسه سرمایه‌گذار مجتمع چرم و پوست لرستان از رؤیاهایی برای صنعت چرم لرستان سخن گفت، رؤیاهایی که هیچ‌گاه تحقق پیدا نکرد، سام نژاد در آن جلسه در سخنانی گفته بود: با پیگیری‌های مدیریت ارشد لرستان کار احیا مجتمع پوست و چرم لرستان در دستور کار قرارگرفته و علیرغم وجود مشکلات متعدد در حوزه واحدهای تولیدی استان با درایت مدیریت ارشد لرستان ظرفیت‌هایی که امکان استفاده از آن‌ها نبود در حال راه‌اندازی هستند.

وی با تأکید بر اینکه حوزه پوست و چرم لرستان در دنیا معروف است عنوان کرد: این استان می‌تواند در کنار استان‌های دیگر مانند تبریز، مشهد و ورامین به یکی از قطب‌های حوزه پوست و چرم کشور تبدیل شود.

مدیرعامل مجتمع چرم و پوست لرستان با تأکید بر اینکه لرستان می‌تواند به چرم شهر غرب کشور تبدیل شود افزوده بود: مجتمع پوست و چرم لرستان در زمینی به مساحت ۱۸.۵ هکتار وجود داشته و می‌توان آن را به‌عنوان یک‌قطب و خوشه صنعتی جلو ببریم.

رؤیاهایی که برای چرم و پوست لرستان تحقق نیافت

وی بابیان اینکه تحقق این امر در گرو استفاده از تکنولوژی جدید است عنوان کرده بود: لازمه ایجاد تکنولوژی جدید در این مجتمع سرمایه‌گذاری سنگین است که در این راستا برای تحقق این امر ما از یک سرمایه‌گذار خارجی برای مشارکت در احیا مجتمع پوست و چرم دعوت به همکاری کرده‌ایم.

مدیرعامل مجتمع پوست و چرم لرستان بابیان اینکه دو سال پیش از یک سرمایه‌گذار خارجی برای رسیدن به بازارهای هدف دعوت به همکاری و مشارکت کردیم گفت: اما به دلیل یک سری مشکلات مانند تحریم و مشکلات دیگر موانعی برای اجرای این کار ایجاد شد.

اما این سخن سام نژاد مدیرعامل چرم و پوست لرستان همانا و مشارکت سرمایه‌گذار خارجی نیز همانا، تا استاندار لرستان در جلسه روز گذشته ظرفیت‌های راکد لرستان در سخنانی بگوید: در سال گذشته جلسات متعددی برای احیا این ظرفیت در استان برگزار شد، این در حالی است که از سوی سرمایه‌گذار این صنعت اراده‌ای برای راه‌اندازی و فعالیت مجدد آن وجود ندارد.

جلساتی که صنعت به کما رفته لرستان را بیدار نکرد

محمدرضا صفی خانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه تاکنون جلسات متعددی برای احیای مجتمع چرم و پوست لرستان برگزار کرده‌ایم اظهار داشت: در آخرین جلسه‌ای که ما داشتیم مقرر شد که سرمایه گذار این صنعت اقدام به گرفتن یک شریک خارجی برای احیای آن کند.

وی بابیان اینکه بنا به گفته سرمایه‌گذار این صنعت، در حال رایزنی برای پیدا کردن یک شریک خارجی است بیان داشت: همچنین با توجه به مشکلات زیرساختی که این صنعت دارد مقرر شد که دستگاه‌های متولی در این زمینه اقداماتی را در رابطه با رفع این مشکلات در استان انجام دهند.

صنعت پوست و چرم لرستان بیش از ۱۷ سال است در حالت کما به سر می‌برد و هنوز بیدار نشده، مسئولان ارشد لرستان مهم‌ترین علت رکود صنعت این استان را خصوصی‌سازی غیر کارشناسی عنوان می‌کنند.

اما سؤالی که مطرح است این بوده که پس چه زمانی زخم کهنه و عمیق صنعت لرستان درمان می‌یابد و عملکرد خود مسئولان تا چه حدی توانسته موجب درمان این زخم‌های کهنه و ناسور شود.

کد خبر 3594395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha