به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری پنجمین دوره آموزشی شعر جوان انقلاب اسلامی صبح روز دوشنبه ۲۳ فرودینماه در موسسه فرهنگی شهرستان ادب برگزار شد.
در این نشست خبری میلاد عرفانپور با اشاره به آغاز برگزاری دوره شعر جوان انقلاب اسلامی از سال ۸۹ گفت: این دوره با نیت اینکه بتواند خلا آموزش استعدادهای جوان عرصه شعر را پر کند و برنامهای جامع برای شاعران مستعد فراهم کند شروع شد. قرار ما بر این بوده و هست که هرساله از سطح کشور استعدادهای جوان را شناسایی و مورد پرورش قرار دهیم. داوری ما برای انتخاب این افراد نیز صرفا داوری شعر نیست بلکه بر مبنای جنبههای ادبی این افراد است که هر سال ۱۰۰ نفر را به عضویت درآوردهایم و امسال نیز به همین منوال کار ادامه دارد.
وی افزود: دوره آموزشی پنجم به گواه اساتید از منظر کیفیت آثار برترین دوره ماست. برخلاف این تصور که گفته شده پس از پنج سال روال کشف استعدادها کم میشود در مورد دوره شعر جوان انقلاب اسلامی این اتفاق رخ نداده است و ما هرساله با رشد کیفی مواجه بودهایم.
به گفته عرفانپور دوره پنجم برای مخاطبان مرد از روی ۲۴ فروردین ماه سال جاری در تهران آغاز خواهد شد و طی آن ۲۰ استاد ممتاز شعر معاصر با ارائه برنامههای آموزشی متنوعی به استقبال هنرجویان خواهند رفت. در خلال این اردو همچنین برنامه سلام ماه ویژه فروردین ماه نیز برگزار خواهد شد.
به گفته وی شاعرانی چون محمود اکرامیفر، ناصر فیض، مرتضی امیری اسفندقه، سعید بیابانکی، مصطفی محدثی خراسانی، محمد رضا سنگری، اسماعیل امینی و... اساتید این دوره را تشکیل میدهند.
در بخش دیگری از این نشست خبری محمود اکرامیفر نیز به نمایندگی از داوران این دوره آموزشی در سخنانی گفت: درباره یک محصول فرهنگی مانند شعر ما به سه دسته از تولیدکنندگان، مصرف کنندگان و واسطهها مواجهیم. شاعران در خط مقدم تولید شعر قرار دارند و پس از آن مدرم در خط مقدم مصرف آن. در این میان رسانهها نیز واسطه میان تولید و مصرف هستند.
وی افزود: موسسه شهرستان ادب برای خدمت به ادبیات و فرهنگ ایران به نقطه اساسی تولید فرهنگ و شعر توجه داشته است و هیچ مجموعه دیگری را نمیتوان در کشور یافت که این کار را انجام دهد.
اکرامیفر ادامه داد: متعجبم که چطور مدیریت فرهنگی در ایران پول دارد برای تهیه تیر و تخته برگزاری یک نمایشگاه کتاب اما برای استعدادیابی پولی ندارد. کسی که ادعای خرمن میکند باید مرحله کاشت و داشت و بدراشت را طی کرده باشد. یادمان نرود که شناسایی و جذب نیروهای جوان از ارکان تولید فرهنگی در کشور است و نشانه تشنگی فرهنگی است.
نظر شما