۲۶ فروردین ۱۳۹۵، ۱۱:۱۴

در پی وقوع باران‌های سیل‌آسا؛

اکران فیلم«شب وحشت» درلرستان/سیل و صاعقه خواب را از چشم مردم گرفت

اکران فیلم«شب وحشت» درلرستان/سیل و صاعقه خواب را از چشم مردم گرفت

خرم‌آباد – باران شدید و رعدوبرق شب گذشته را به «شب وحشت» تبدیل کرد تا خواب به چشم مردم لرستان نیاید.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – زهرا حسینی: لرستان از روز یکشنبه میزبان بارش‌های فصل بهار بود تا باران‌های نم‌نم و شاعرانه این فصل به بارانی وحشتناک و پر خسارت برای لرستانی‌ها تبدیل شود.

شب گذشته میزان بارش‌ها و صدای رعدوبرق به حداکثر میزان خود رسید تا با هر بار غرش آسمان صدای دزدگیر ماشین‌ها بلند شود و خواب را از چشم مردم بگیرد. شدت بارش‌ها در چند روز گذشته روند صعودی داشت و هرلحظه بر شدت آن افزوده می‌شد و مردم ساعات پراسترس و وحشتناکی را تا برآمدن صبح طی کردند. ساعاتی که کم از صحنه‌های ترسناک فیلم‌های ژانر وحشت نداشت و مردم را نگران کرده بود.

مردم لرستان دیشب شاهد صاعقه‌های وحشتناکی بودند که همین صاعقه‌ها عصر سه‌شنبه جان دامدار ۲۳ ساله پلدختری را گرفته بود.

باران سیل‌آسا مردم شهرستان پلدختر را بیش از سایر نقاط استان با وحشت روبه‌رو کرده بود و طغیان رودخانه کشکان باعث شد تا مسئولان هشدار ترک منازل حاشیه این رودخانه و پناه بردن به مناطق امن را به مردم بدهند.

اکران فیلم «شب وحشت» در لرستان باعث شد تا همه نیروهای امداد و نجات و پایگاه‌های امداد جاده‌ای و کارکنان اداری در حالت آماده‌باش شب خود را به صبح برسانند.

مردم نورآباد شب را با دلهره صبح کردند

در شهرستان دلفان نیز شاهد طغیان رودخانه‌های این شهرستان بودیم به‌طوری‌که رودخانه‌های «گچینه» و «بادآور» که از مرکز شهر نورآباد می‌گذرند به دلیل بارش شدید باران سرریز کردند و آب‌های ناشی از طغیان آن‌ها باعثربروز سیل در خیابان‌ها و منازل اطراف این دو رودخانه شد.

بروز سیل در نورآباد، مرکز شهرستان دلفان به‌گونه‌ای بود که آب ناشی از سیل وارد تعدادی از منازل مسکونی و واحدهای تجاری شهر شد و این در حالی است که گروه ستاد بحران شهرستان با تخریب قسمت‌هایی از بلوار شهید بهشتی مسیر سیلاب را به رودخانه هدایت کردند تا شاهد خسارات بیشتری نباشیم.

محور پلدختر – خرم‌آباد مسدود شد

وقوع سیلاب باعث بسته شدن جاده «چالکل» و گردنه «دهلیج» در پلدختر شد و به مناطق عشایری «چول هول» «وریان مله»، «چالکل» و ولی‌عصر(عج) خسارت عمده‌ای وارد کرد.

بارندگی‌ها و وقوع سیلاب در محور پلدختر - اندیمشک باعث یک‌طرفه شدن این جاده شد و همچنین به کارواش‌های مستقر در ورودی جنوبی شهر پلدختر خساراتی وارد کرد.

سرهنگ عبدالوند فرمانده انتظامی شهرستان پلدختر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وقوع سیلاب در شهرستان پلدختر اظهار داشت: براثر وقوع سیلاب محور پلدختر – خرم‌آباد مسدود شده است.

وی بیان داشت: ساعت چهار صبح امروز محور پلدختر- خرم‌آباد و قبل از ورودی تونل معمولان براثر طغیان رودخانه مسدود شد.

فرمانده انتظامی پلدختر ادامه داد: در این راستا رانندگان وسایل نقلیه برای تردد می‌توانند از محور کوهدشت و یا آزادراه پل زال استفاده کنند.

خسارت به تاسیسات آبرسانی و برق رسانی پلدختر

فخرادلین پناهنده رئیس اداره برق شهرستان پلدختر نیز به خسارت وارد شده به تاسیسات برق این شهرستان بر اثر سیلاب خبر داد و گفت: بر اثر بارش های شدید باران و وقوع سیلاب بیش از ۳۰۰ میلیون ریال خسارت به شبکه فشار متوسط و تیرهای برق این شهرستان وارد شده است.

همچنین شمس الدین صارومی رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان پلدختر از زیر آب رفتن خط اصلی انتقال آب شهر پلدختر بر اثر طغیان رودخانه کشکان خبر داد و گفت: در حال حاضر کار آبرسانی از محل آب ذخیره شده در شهرستان در حال انجام بوده و امکان قطع کلی این آب ذخیره نیز تا امشب وجود دارد که در این راستا باید اقدامات لازم را برای تامین آب مردم داشته باشیم.

ریزش کوه و باران قطار مسافربری را از ریل خارج کرد

وقوع بارش باران شدید و ریزش کوه از سوی دیگر باعث مسدود شدن خط راه‌آهن حدفاصل ایستگاه «کشور» به سمت ایستگاه «تنگ فنی» شد تا یک قطار مسافربری در این مسیر از ریل خارج شود و عوامل راه‌آهن استان لرستان برای ترمیم خط ریل و باز کردن مسیر به منطقه اعزام شوند.

این حادثه خوشبختانه تلفات جانی نداشت اما همچنان این مسیر مسدود بوده و بر اساس اعلام روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی ايران، با توجه به تداوم بارش باران و طغيان رودخانه‌ها در محور جنوب، حركت همه قطارها در اين محور امروز كنسل شد.

مسدود بودن این مسیر باعث شده تا از جمعیت هلال‌احمر اهواز برای امدادرسانی به مسافران قطار خارج‌شده از ریل درخواست کمک شود.

حسین رضا مرادی مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به حادثه خروج قطار خط آهن سراسری شمال به جنوب در استان لرستان اظهار داشت: در این راستا از جمعیت هلال‌احمر اهواز برای امدادرسانی درخواست کمک کرده‌ایم.

اعزام ۲۰ دستگاه اتوبوس برای انتقال مسافران حادثه خروج قطار از ریل

وی بیان داشت: هم‌اکنون به دلیل بسته بودن راه‌های این منطقه و عدم امکان دسترسی نیروهای ما از هلال‌احمر اهواز برای امدادرسانی به مسافران این قطار مسافربری محلی درخواست کمک کرده‌ایم.

حسن رحمانی مدیرکل حمل‌ونقل و پایانه‌های استان لرستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: صبح امروز ۲۰ دستگاه اتوبوس برای جابجایی و انتقال مسافران قطار محور شمال به جنوب که از ریل خارج‌شده بود اعزام‌شده است.

وی با اشاره به تمهیدات لازم برای تأمین این تعداد اتوبوس برای جابجایی مسافران قطار محور جنوب بیان داشت: در این راستا ۱۵ دستگاه اتوبوس از مرکز استان و پنج دستگاه نیز از شهرستان‌های دورود، ازنا و الیگودرز به منطقه اعزام‌ شده‌اند.

سیلاب، باران شدید و صاعقه در روزهای اخیر مهمان ناخوانده همه شهرستان‌های لرستان بود تا در هر شهر خسارتی از خود بر جای بگذارد.

حسین رضا مرادی مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وقوع سیلاب در شهرستان‌های مختلف لرستان اظهار داشت: از روز گذشته تا کنون جمعیت هلال‌احمر لرستان به بیش از ۲۰۰ حادثه‌دیده سیلاب استان امدادرسانی کرده است.

امدادرسانی به ۲۰ حادثه‌دیده سیلاب در ازنا

وی با اشاره به آب‌گرفتگی در روستاهای استان و همچنین شهرستان بروجرد عنوان کرد: درمجموع تا کنون این نهاد به بیش از ۲۰۰ حادثه‌دیده سیلاب در روستاهای استان امدادرسانی کرده و بیش از ۲۰ نفر حادثه‌دیده را اسکان داده است.

مرادی با اشاره به امدادرسانی جمعیت هلال‌احمر لرستان به ۳۵ حادثه‌دیده برف و کولاک در محور خرم‌آباد - بروجرد گفت: همچنین شش حادثه‌دیده در این محور را اسکان داده‌ایم.

وی همچنین از امدادرسانی به دو نفر گرفتار در کوه مخمل کوه و اعزام نیرو برای امدادرسانی در این منطقه خبر داد و بیان داشت: همچنین یک مورد واژگونی سمند در محورهای استان داشته‌ایم که به چهار نفر حادثه دیده آن نیز امدادرسانی شد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر لرستان با اشاره به آب‌گرفتگی در منطقه «مرادآباد نورعلی» شهرستان دلفان و امدادرسانی به حادثه دیدگان در این زمینه گفت: همچنین امدادرسانی به ۲۰ نفر از حادثه دیدگان سیلاب در روستاهای ازنا نیز صورت گرفته است.

طغیان رودخانه خرم‌آباد و آب‌گرفتگی معابر شهری نتیجه باران‌های شدید شب گذشته در خرم‌آباد بود که این امر باعث شد تا مسئولان از تردد مردم و وسایل نقلیه بر روی پل‌های موقت و معابر خطرناک جلوگیری کنند.

آب‌گرفتگی معابر منطقه ساحلی به سمت علوی در خرم‌آباد

رودخانه خرم‌آباد در مرکز شهر طغیان کرده و آب‌گرفتگی معابر در منطقه ساحلی به سمت علوی در شهرستان خرم‌آباد مشاهده می‌شود که در این رابطه مسئولان از اعزام نیروهای امدادی به سطح شهر خبر داده‌اند.

شرایط اقلیمی لرستان و کوهستانی بودن این استان باعث شده تا مردم همواره با بلایای طبیعی از جمله زلزله، سیل، طغیان رودخانه‌ها و ... روبه‌رو بوده و هرساله شاهد خسارت‌های فراوانی در این رابطه باشند.

ریزش‌های جوی امسال از سویی خوشحالی مردم را در پی داشت تا نگران خشک‌سالی‌های هرساله در استان خود نباشند و از سوی دیگر تلفات و خسارات فراوانی را به دنبال داشت و روزهای پراسترس و شب‌های وحشتناکی را برای مردم رقم زد.

لرستان شب گذشته علاوه بر صاعقه و بارش باران‌های شدید و سیل‌آسا میزبان برف و کولاک نیز بود که این موضوع در بروجرد و در محور بروجرد - زالیان باعث ایجاد مشکلاتی برای مسافران و رانندگان شد.

مسئولان جمعیت هلال‌احمر استان از امدادرسانی به ۳۰۰ حادثه‌دیده برف و کولاک در این محور خبر داده‌اند.

ثبت ۱۷۷ میلی‌متر باران در شهرستان پلدختر

رضا آریایی مدیرکل مدیریت بحران لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر میزان کل بارش‌های لرستان را تا صبح امروز در پلدختر ۱۷۷ میلی‌متر، خرم‌آباد ۱۶۴ میلی‌متر، بروجرد ۱۶۳ میلی‌متر، رومشکان ۱۴۵ میلی‌متر و الشتر را ۱۳۲ میلی‌متر عنوان کرد و گفت: همچنین میزان این بارش‌ها در نورآباد ۱۳۰ میلی‌متر، دورود ۱۲۰ میلی‌متر، کوهدشت ۹۹ میلی‌متر، ازنا ۸۶ میلی‌متر و الیگودرز نیز ۶۳ میلی‌متر بوده است.

مدیرکل مدیریت بحران لرستان متوسط بارندگی‌های سامانه بارشی اخیر در لرستان را ۱۲۷ میلی‌متر اعلام کرد و بیان داشت: کل بارش‌های سال زراعی تاکنون ۶۰۷ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۳۴۰ میلی‌متر بوده ۷۸ درصد افزایش‌یافته است.

آریایی همچنین میزان بارش‌های بلندمدت لرستان را ۳۷۳ میلی‌متر عنوان کرد و گفت: این میزان نیز ۶۲ درصد افزایش‌یافته است.

وی یادآور شد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته به‌طورقطع میزان خسارت‌های سیلاب در لرستان بالا خواهد بود.

اعلام خسارات سیلاب در لرستان تا روز دوشنبه

وی بابیان اینکه میزان خسارت‌های واردشده به استان در اثر سیلاب تا روز دوشنبه اعلام خواهد شد، افزود: در این راستا تا مدت‌زمان یادشده به فرمانداران شهرستان‌های مختلف استان مهلت داده‌شده که برآورد خسارت‌های سیلاب در شهرستان مربوطه را اعلام کنند.

مدیرکل مدیریت بحران لرستان در ادامه بیان داشت: در نهایت پس از جمع‌آوری میزان خسارت‌های سیلاب، گزارش آن با امضای استاندار لرستان برای وزارت کشور ارسال خواهد شد.

وقوع این دست بارش‌های جوی و سیل‌آسا در لرستان از گذشته وجود داشته و امسال به‌طور ویژه‌تری ادامه یافت و همین امر هشداری به مسئولان شهری خواهد بود تا معابر شهر را ایمن‌سازی و مناسب‌سازی کنند.

وجود رودخانه‌های متعدد و مسیرهای آب رو در شهرستان‌های مختلف لرستان باعث شده تا با هر بارش شدید باران شاهد طغیان این رودخانه‌ها و بروز خسارت‌های فراوان باشیم. طغیان رودخانه خرم‌آباد و کشکان از جمله مواردی بود که باعث شد تا مردم حاشیه رودخانه کشکان شب گذشته را در منازل خود نمانند و به مکان‌های امن پناه ببرند.

به‌هرروی وقوع بارش‌های جوی به هر شکل و با هر میزان خسارت برای کشور ایران با اقلیم گرم و خشک خود یک نعمت الهی محسوب می‌شود و از شدت دغدغه و نگرانی‌های مردم و مسئولان نسبت به خشک‌سالی و کاهش منابع آب کم می‌کند.

کد خبر 3598480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha