به گزارش خبرنگار مهر، به دنبال ایجاد شرایط بحرانی دز دزفول و سرریز شدن سد دز، حمیدرضا چیت چیان و هیئت همراه عصر امروز با سفر شهرهای دزفول و اندیمشک از نزدیک با شرایط حاکم بر سد دز آشنا شدند.
در همن زمینه معاون طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: مدیریت سیلاب در حوضه های دز و کرخه انجام شده و شرایط قابل کنترل است.
هوشنگ حسونی زاده افزود: ورودی لحظه ای به مخزن سد دز افزون بر هشت هزار متر مکعب بر ثانیه بوده که سرریزهای این سد به منظور مهار سیلاب مذکور به میزان چهار هزار و ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه بازگشایی شد. میزان سرریز خروجی آب متناسب با میزان ورودی تنظیم می شود.
وی افزود: میزان پیک ورودی به سد کرخه سه هزار و ۳۰۰ متر مکعب بر ثانیه بوده که با توجه به میزان حجم خالی این سد، در مخزن سد تسکین و کنترل شد.
معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: مدیریت سیلاب در حوضه دز از میزان خسارت به طور چشمگیری کاسته است.
سد دز یک سد بتنی برقآبی است بر روی رودخانه دز توسط یک کنسرسیوم ایتالیایی در ۲۳ کیلومتری شمال شرقی اندیمشک واقع شدهاست. احداث شد. این سد ۱۲۵ هزار هکتار از اراضی پائین دست را آبیاری میکند و نقش مهمی در کنترل سیلابهای بالادستش دارد. نیروگاه این سد دارای قدرت نصب ۵۲۰ مگاوات است.
احداث سد عظیم دز، در سال ۱۳۳۸ خورشیدی توسط ایتالیاییها در کوههای زاگرس آغاز و در سال ۱۳۴۱ خورشیدی پایان یافت. این سد بتنی در ۲۳ کیلومتری شمال شرقی اندیمشک واقع شدهاست.
این سد با ارتفاع ۲۰۳ متر در زمان ساخت خود به عنوان یکی از مرتفعترین سدهای جهان (ششمین سد جهان در آن زمان) شناخته میشد و در حال حاضر نیز پنجاهمین سد بلند دنیا در بین سدهای ساخته شده و در دست ساخت است.
نظر شما