به گزارش خبرنگار مهر، نشر نیماز به تازگی رمان تازهای از فرهاد کشوری را با عنوان «مریخی» منتشر کرده است.
این رمان که در کنار رمان «دست نوشتهها» به تازگی از سوی این ناشر منتشر شده است، سومین رمانی است که کشوری در اواخر سال گذشته و ابتدای امسال به مخاطبانش ارائه کرده است.
رمان مریخی که فضای شبیه به داستانهای سورئال دارد و وقایع آن در روزهای آخر آذرماه ۱۳۷۱ در شاهین شهر می گذرد، روایت زندگی مردی را بازگو میکند که در موقعیتی عجیب از سوی مردم با فرد دیگری اشتباه گرفته شده و این مساله برای وی مخاطراتی به همراه دارد.
در بخشی از متن پشت جلد این رمان آمده است:
گفتم: «فاضل اسپانیولی وقتی میخواست سوار قطار بشود و از ماکوندو به روستای زادگاهش در اسپانیا برود، بازرسان قطار میخواستند سه صندوقِ دست نوشتههایش را به واگن کالا ببرند. او سر فحش را به جانشان کشید و سرانجام موفق شد صندوقهای دست نوشته هایش را با خودش به واگن مسافری ببرد. آخرین جمله اش قبل از حرکت قطار و پیش از آن که در روستای زادگاهش نا امید شود، این بود: «روزی که قرار بشود بشری در کوپه درجه یک سفر کند، ادبیات در واگن کالا، دخل دنیا آمده است.»
پروانه گفت: «دنیای بدون ادبیات قبرستان است.»
گفتم: «کتاب کالاست، اما منظور مارکز جدایی انسان و ادبیات است. این جدایی اگر روزی سر بگیرد دخل آدم را می آورد. در آن روز دیگر غریزه ی عشق حریف غریزه ی مرگ نمی شود و دنیا قبرستان خواهد شد.»
کشوری به تازگی نیز رمانی «کشتی توفان زده» را از سوی نشر چشمه منتشر کرده است.
کشتی توفانزده» داستانی است در دو زمان. داستانی که در یک جزیره میگذرد و آدمهایی که انگار هر چه میکنند نمیتوانند از این مکان خلاص شوند. مهندسان و کارگرانی که پی طلبشان در جزیره گیر کردهاند. رمان فصلهایی کوتاه و روایتی پُرضرباهنگ دارد. مدام اتفاقهای تازه روی میدهد و مشخص نیست که چه کسی در این بلبشو صادق است.
فرهاد کشوری نویسنده ۶۶ ساله، در تمامی آثار خود سعی کرده میان تکهای از تاریخ و زمان معاصر پیوندهای ادبی و دراماتیک برقرار کند.
از دیگر آثار منتشر شده توسط وی میتوان به مردگان جزیره موریس و سرود مردگان اشاره کرد.
نظر شما