به گزارش خبرنگار مهر، فلورا مرتضوی، مدیر انجمن دوستداران کودک و خانواده خراسان، ظهر امروز در جمع خبرنگاران از برگزاری همایش صدای هویت کودک خبر داد و اظهار کرد: در این همایش که همزمان با هفدهمین گردهمایی انجمن های دوست داران کودک ایران در مشهد برگزار خواهد شد، استادارن مجرب در حوزه روانشناسی، جامعه شناسی، رفتارشناسی و دیگر حوزه های علمی مرتبط با کودکان حضور خواهند داشت.
وی به دغدغه های بسیاری که در حوزه کودکان وجود دارد اشاره کرد و گفت:پرداختن به مسأله هویت صرفا پرداختن به پرسش متافیزیکی و فلسفی نیست بلکه مباحثی که در این همایش مطرح می شوند، براساس مطالعات گسترده در حوزه کودک بوده و بیش از گذشته در این حوزه واکاوی صورت خواهد گرفت.
مرتضوی گفت: هویت، رفتار انسان را تحت الشعاع خود قرار می دهد و بر تصمیمات مهم زندگی و سرنوشت انسان تأثیرگذار است و همین مسئله دغدغه ما در برگزاری این همایش است.
وی با بیان اینکه در برگزاری این همایش تلاش شده است از همه متخصصان حوزه کودک استفاده شود، افزود: در حوزه روانشناسی از امین یزدی، رئیس دانشکده علوم تربیتی دانشگاه فردوسی حضور خواهد داشت و همچنین علی صاحبی، به عنوان نماینده انستیتو تئوری انتخاب در آسیا و اقیانوسیه که در خصوص مباحث هویتی از منظر روانشناسی فعالیت می کند، سخنرانی خواهد کرد.
مرتضوی با بیان اینکه همایش صدای هویت کودک دو نوع مخاطب دارد، افزود: تعدادی از مخاطبان این همایش حاضران در آن هستند که تلاش شده از تمام گروه های مردمی و دولتی که با موضوعات مرتبط با کودکان در ارتباط هستند، دعوت شود به همین دلیل از خانواده ها، مربیان و مدیران مهد کودک ها، و همچنین برخی سازمان ها و نهادهای دولتی مرتبط با حوزه کودک دعوت به عمل آمده است.
وی مخاطب نوع دوم این همایش را عموم مردم دانست و گفت: با تهیه مستندی از این همایش، اطلاعات و آگاهی هایی که در آن ارائه می شود، در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت.
مرتضوی گفت: این همایش در روزهای هشتم و نهم اردیبهشت در فرهنگ سرای مصلی نژاد مشهد برگزار خواهد شد.
در ادامه این نشست، نادر صنعتی، دبیر علمی همایش به عنوان همایش نمایش بودن آن اشاره کرد و گفت: در این همایش، تنها به بهره گیری از سخنرانی استادان اکتفا نمی کنیم و در بخش های نمایشی، نحوه ارتباط با کودکان را به مخاطبان آموزش خواهیم داد.
وی ادامه داد: هویت مولفه ای مهم در زندگی انسان است و برای بررسی جایگاه آن در دوران کودکی و تأثیرگذاری آن در زندگی از نمایش به عنوان یک هنر چهره به چهره و مؤثر در آموزش استفاده می کنیم.
صنعتی اولین مرحله از تعامل سازنده با کودک را قالب نمایشی عنوان کرد و افزود: نمایش و روایت ابزاری است که گفتگوهای درون میزگردی را از وضعیت انتزاعی و دانشگاهی خارج کرده و این موضوعات را به صورت تجربی در اختیار مخاطبان قرار می دهد.
وی افزود: نمایش و روایت در این همایش نمایش، در حکم ابزاری بیانی است و راهبردی مناسب برای اجرای درست تعاملات خواهد بود.
صنعتی سبک زندگی را از موضوعات مورد بررسی در این همایش عنوان کرد و گفت: مفهوم بازی و قصه، میزان بازی والدین با فرزندان، وسایل و شیوه های بازیف میزان و تأثیرگذاری قصه گویی والدین همه از موضوعاتی است که نشان دهنده نوع ارتباط پدر و مادر با فرزندان است و همه سبک زندگی و دنیا ذهنی کودکان را شکل می دهد.
وی ادامه داد: طبق برنامه ریزی های انجام شده، در روز ابتدایی همایش به پالایش دو مفهوم بازی و روایت پرداخته و انتظاراتی که می توانیم از این دو مفهوم در زندگی روزمره داشته باشیم، بررسی خواهیم کرد.
صنعتی گفت: روز دوم همایش به بررسی آسیب ها و مشکلات در حوزه ارتباط با کودک پرداخته و کارشناسان به ارائه راهکارها و مهارت های لازم برای بازی درست و ایجاد روایتی صحیح از زندگی برای کودکان خواهند پرداخت.
نظر شما