خبرگزاری مهر- گروه سیاست، فاطمه کرمانی: استقبال مردمی از روسای جمهور ایران اسلامی سنتی است که همواره در ادوار مختلف و در تمامی استان های کشور همزمان با سفرهای استانی مقامات ارشد از جمله شخص اول اجرایی کشور شاهد آن بوده ایم، اقدامی مردمی که در دولت های یازدهم، دهم، نهم، هشتم و ... رقم خورد تا نشان دهد نظام جمهوری اسلامی ایران از پشتوانه عظیم مردمی برخوردار است.
اما در این میان تفاوت مواضع برخی شخصیت ها در زمانی که بر سریر قدرت نشسته اند با دورانی که در کنج عزلت هستند، قابل توجه و تحلیل است. حافظه تاریخی ما فراموش نکرده که استقبال مردمی از سفرهای استانی دولت های نهم و دهم با تمام ویژگی های ریز و درشت، از سوی برخی تحلیل گران و مطبوعات عوام فریبی و اقدامات پوپولیستی خوانده می شد و در برخی موارد نیز قلم به دستان اینگونه استقبال ها را «آواز دلفین ها» نامیدند تا به زعم خودشان آنرا تقبیح کنند.
در آن روزگار انگیزه مردمی که به خیابان می آمدند تا از رئیس جمهور کشورشان استقبال کنند، دادن نامه و گرفتن سیب زمینی و ...، عنوان می شد اما با چرخش روزگار مستقبلین کاروان تدبیر و امید، حامیان سیاست های دولت معرفی می شوند.
بدون تردید باید گفت دولت تدبیر و امید نیز در بهره گیری از این پتانسیل و ثبت حضور مردم به نفع عملکرد خود از هیچ تلاشی مضایقه نکرده و در عمل میل و رغبت فراوان خود برای حضور و استقبال مردمی را نشان داده است.
کاروان تدبیر و امید در نخستین ماه امسال، سمنان را مقصد دولتمردان قرار داد تا زادگاه رئیس جمهور میزبان آنها شده و مرد شماره یک دولت مورد استقبال همشهریان خود قرار گیرد. اگرچه استقبال چشم گیر مردمی از رئیس جمهور کشورمان در زادگاهش دور از ذهن نیست اما شواهد و اخبار نشان از حضور سازماندهی شده و برنامه ریزی مقامات دولتی برای حضور مردم استان در استقبال از فرزند سمنان داشت.
حالا دیگر رسانه های اعتدالی و اصلاح طلب استقبال مردمی را اقدامی عوام گرایانه نمی دانند و در برابر بخشنامه های جورواجور برای کشاندن مردم به خیابان، سکوت می کنند.
امروز رئیس جمهور و کاروان تدبیر و امید در حال عزیمت به استان کرمان هستند سفری که از چند روز قبل برنامه ریزی های مختلفی برای حضور مردم صورت گرفته است. از فرستادن بخشنامه های اداری برای آماده کردن بخش های مختلف از جمله مدارس، دانشگاه ها، ادارات تا فرستادن دعوتنامه برای خانواده ها باشد که مراسم استقبل مردمی هرچه باشکوهتر برگزار شود.
دعوت از خانواده دانش آموزان به شرط همراه داشتن برگه دعوتنامه و تحویل آن به کادر مدرسه شاید راهی باشد تا در مراسم استقبال از رئیس جمهور نیز حضور و غیاب دانش آموزان انجام شود که اگر کسی در این مراسم حاضر نشد غیبتش غیر موجه باشد!
وقتی چنین علاقه ای از سوی دولت به استقبال مردمی وجود داشته باشد دور از دهن نیست که مدارس استان هم تعطیل شده تا همه خواسته یا ناخواسته در مراسم استقبال حاضر شوند.
همانطور که پیشتر هم گفته شد مردمی بودن نظام جمهوری اسلامی ایران از ویژگی های برجسته و افتخارات کشور در حدود 4 دهه گذشته بوده و تعلقات مردم به حاکمان و خدمتگزارانشان همواره مایه فخرفروشی ایرانیان به دولت های سلطنتی و بدور از مردمسالاری بوده است. طبعا استقبال مردمی از رئیس جمهور بعنوان عالی ترین مقام اجرایی کشور هم در همین چارچوب ارزیابی شده و مهم تلقی می گردد. اما روی سخن در این مجال به گردش مواضع عده ای بر می گردد که با تغییر جایگاه شان در مناصب کشور، نظرات خود را هم دستخوش تحول می کنند.
بی تردید مراسم استقبال از رئیس جمهور منتخب مردم تا پایان دوره ریاست جمهوری در تمام استان ها امری پسندیده و بازوی قدرتمند نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود اما تحقیر و بی اهمیت کردن این اقدام در یک دوره خاص و بالعکس ارج نهادن به آن در دوره ای مشابه امری بس ملامت کننده و نکوهیده است چرا که باید پذیرفت همواره ملت ایران نشان داده که آگاهانه اقدام کرده و به موقع نسبت به عملکرد مسئولان در هر دوره ای از مدیریت آنها واکنش نشان می دهد.
نظر شما