پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۶ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۰:۵۲

مهر گزارش می‌دهد؛

«نفت شهر» مهیای زندگی دوباره می شود/ بازگشت به خانه پس از۲۷ سال

«نفت شهر» مهیای زندگی دوباره می شود/ بازگشت به خانه پس از۲۷ سال

کرمانشاه- نفت شهر در استان کرمانشاه که طی سال های جنگ تحمیلی به طور کامل از بین رفت و جز تلی خاک از آن باقی نماند اکنون در دست بازسازی قرار گرفته و مهیای سکونت مردمانش پس از ۲۷ سال می شود.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها- روشنک تکلف پور : نفت شهر نام منطقه‌ای در غرب استان کرمانشاه و در فاصله ۷۲ کیلومتری جنوب شهرستان قصر شیرین از توابع بخش سومار است.

نفت شهر ازجمله مناطق نفت‌خیز کشور محسوب شده و قبل از جنگ تحمیلی در حدود ۱۰ هزار تا ۱۲ هزار بشکه در روز نفت خام سنگین این منطقه به پالایشگاه کرمانشاه انتقال داده می‌شد. 

در تاریخ ۳۱ شهریور سال ۵۹ مزدوران بعثی با هجوم ناجوانمردانه خود نفت شهر را به تصرف درآوردند که باهمت و ازجان‌گذشتگی مثال‌زدنی مردم این منطقه باز پس گرفته شد اما متأسفانه جز تل خاکی از آن‌همه هیاهو و شور حال چیزی باقی نماند و حاصل دسترنج چندین ساله مردم آن از بین رفت.

نفت شهر تا پیش از آغاز جنگ تحمیلی باوجود برخورداری از شرایط مرزی و فاصله زیاد از کرمانشاه، دارای رونقی مثال‌زدنی بود و علاوه بر زیرساخت‌های خدماتی و اداری، از بسیاری از امکانات و خدمات دیگر برخوردار بود.

اکنون اما پس از گذشت ۲۷ سال بازسازی نفت شهر در دستور کار قرارگرفته و این منطقه برای سکونت مردمانش مهیا می‌شود و نفت شهری‌ها پس از سال‌ها دوری از شهر و دیار خود می‌توانند به سکونتگاه سال‌های دور خود بازگردند.

بازگشایی مرز سومار و نیز اجرای طرح عظیم سامانه گرمسیری نیز می‌تواند در رونق و توسعه منطقه تأثیرگذار بوده و ساکنان نفت شهر جدید را نیز به داشتن آینده‌ای مطلوب امیدوارتر کند.

اختصاص ۲۰ میلیارد تومان برای بازسازی نفت شهر

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در این رابطه به خبرنگار مهر، گفت: بالغ‌بر ۲۰ میلیارد تومان اعتبار از منابع وزارت کشور برای بازسازی نفت شهر اختصاص داده‌شده که بخش عظیمی از آن هزینه شده است.

مجتبی نیک کردار افزود: پروژه‌های بازسازی نفت شهر هم‌اکنون درمجموع بیش از ۷۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تا مهرماه امسال به مرحله بهره‌برداری خواهند رسید.

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: در حال حاضر احداث ۵۰ واحد مسکونی در نفت شهر در حال انجام است که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

نیک کردار خاطرنشان کرد: همچنین ۲ مرکز آموزشی ۹ کلاسه هرکدام با متراژ ۹۸۶ مترمربع در حال ساخت بوده که بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

کار آواربرداری و آماده سازی زمین به صورت ۱۰۰ درصدی انجام شده است

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه یادآور شد: ساخت سوله ورزشی در نفت شهر نیز با مساحت ۵۳۱ مترمربع دارای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.

نیک کردار اظهار داشت: آواربرداری و آماده‌سازی زمین برای احداث و انجام عملیات ساختمان‌سازی درنفت شهر ۱۰۰ درصد تکمیل‌شده است.

نیک کردار همچنین از تکمیل ۱۰۰ درصدی مسجد جامع نفت شهر خبر داد و افزود: همچنین مرکز بهداشتی درمانی با ابعاد ۵۳۰ مترمربع و نیز سالن چندمنظوره با زیربنای ۳۲۰ مترمربع تکمیل‌شده است.

وی یادآور شد: طرح‌های هادی به همراه پروژه برق و آب‌رسانی، گاز، فاضلاب و...در دستور طراحی و اجرا است، همچنین آسفالت بلوار میدان‌ها هم شروع‌شده که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت دارند.

نیک کردار ابراز داشت: سالن چندمنظوره سقف بلند ورزشی نیز با زیربنای ۱۰۰۰ مترمربع ۱۰۰ درصد تکمیل و آماده افتتاح است.

ساخت ۵۰ واحد مسکونی در حال انجام است

معاون فرمانداری قصر شیرین نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: پس از درخواست‌ها و تقاضاهای متعدد اهالی نفت شهر برای بازسازی این شهر از سال‌های گذشته عملیات اجرایی برای این منظور در دستور کار قرار گرفت.

نعمت‌الله نازپرورده افزود: در این راستا اعتباری بالغ‌بر ۲۰ میلیارد تومان اختصاص داده‌شده و هم‌اکنون ساخت خیابان، واحدهای آموزشی، مرکز بهداشت، مسجد، درمانگاه و ... در حال انجام است که این پروژه‌ها بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

وی بابیان اینکه برخی از پروژه‌ها نیز به مرحله اتمام و بهره‌برداری رسیده، افزود: ۵۰ واحد مسکونی نیز جهت اسکان مردم در حال ساخت است که اکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

نازپرورده با تأکید بر پیشبرد کارهای عمرانی جهت بازسازی و سکونت در نفت شهر افزود: خانوارها و اهالی این منطقه می‌توانند از تسهیلات بانکی و زمین آماده برای ساخت‌وسازها در نفت شهر بهره‌مند شوند.

معاون فرمانداری قصر شیرین در ادامه بیان کرد: همچنین بیش از ۸۰۰ خانوار برای بازگشت به نفت شهر ثبت‌نام کرده‌اند که تسهیلات لازم در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت.

پاکسازی زمین های آلوده به مین در نفت شهر انجام گرفته است

نازپرورده تأکید کرد: مین‌روبی و پاک‌سازی سطحی زمین‌های کشاورزی و ارضی منابع طبیعی به‌صورت کامل در سومار و نفت شهر انجام‌گرفته است و جهت فعالیت‌های کشاورزی و آبادانی آماده است.

وی گفت: این مین‌ها از زمان جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس باقی‌مانده بود که به‌صورت پراکنده در این مناطق وجود داشت که بخش اعظمی از آن‌ها به‌صورت کامل و سطحی پاک‌سازی‌شده است.

معاون فرمانداری قصر شیرین افزود: اکنون ۴۰۰ خانوار در ۲ شهر سومار و نفت شهر سکونت دارند که پیش‌بینی می‌کنیم با تکمیل این پروژه افراد بیشتری در این ۲ منطقه اسکان داده شوند.

نازپرورده ابراز داشت: همچنین از ۵ سال قبل پروژه انتقال آب گرم از سیروان به شهرستان‌های قصر شیرین به‌ویژه نفت شهر و سومار، جوانرود و سرپل ذهاب اجرایی شده که اکنون نیز در حال انجام است.

وی تصریح کرد: همچنین طرح‌هایی ازجمله برق‌رسانی، آب‌رسانی تهیه نقشه معابر و کوچه‌ها از قبل انجام‌شده است.

کد خبر 3605233

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha