به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی قانعی پیش از ظهر شنبه در حاشیه بازدید از بانک ژن گیاهی ایران در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: انستیتو پاستور ایران به یک سیستم تبدیل شده که در آن به جای اینکه یک موسسه دولتی به فروش یا تولید محصول بپردازد، به دنبال برقراری ارتباطات خارجی و فروش است.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ شرکت دانش بنیان در این موسسه به تولید محصول مشغول هستند، افزود: در صورتی که انستیتو پاستور خواستار فروش محصولی به خارج از کشور باشد، بزرگترین مشکل در این زمینه نحوه فروش، دریافت، انتقال و تبدیل ارز است.
رئيس موسسه انستيتو پاستور ايران از نحوه ارتباط این موسسه با خارج از کشور به عنوان بزرگترین مشکل یاد کرد و به درخواست واکسن دامی، سل و هاری برخی کشورهایی آمریکای جنوبی و آفریقا از ایران اشاره کرد که با مشکلاتی مواجه است.
قانعی یکی از راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی را واگذاری امور به مردم و خارج شدن آن از دست دولت دانست و ضمن تاکید بر لزوم توجه به امنیت درمان، تصریح کرد: همه واکسن های مورد نیاز بخش سلامت در موسسه پاستور در حال تولید است واکسن هاری انسانی، واکسن پنتاوالان با قرار داد با موسسه بَرکت، واکسن مننژیت دو ظرفیتی از این جمله محسوب می شود.
قانعی با تاکید بر اینکه اصراری بر تولیدکننده بودن این موسسه نداریم، افزود: توصیه های جدی در این حوزه انجام شده است تلاش می کنیم با ورد بخش خصوصی این نوع فعالیت ها را به مردم واگذار کنیم.
رئيس موسسه انستيتو پاستور ايران در پایان با اشاره به اینکه تولید بیش از حد واکسن معنا ندارد بلکه تولید در حد نیاز و با کیفیت بالا مد نظر قرار است، گفت: کیفیت محصولات این موسسه قابل رقابت با محصولات جهانی است کشورهایی مانند هند و چین که پیش از ایران نسبت به تولید واکسن اقدام کردند، با قیمت بسیار پائینی تولیدات خود را عرضه می کنند اما برای ما امنیت کشور از اهمیت زیادی برخوردار است باید برنامه ریزی ها به گونه ای باشد که با کمبود واکسن مواجه نشویم.
نظر شما