نورالدین بازگیر در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طی سال های اخیر میزان بارندگی کم در استان وضعیت نامطلوبی را از نظر ذخایر سدها و منابع آب ایجاد کرده بود اما بارش های اواخر سال گذشته و امسال رودخانه های حوزه سد کمال صالح را سیراب کرد و موجب سرریز این سد برای نخستین بار از زمان اقتتاح آن شد.
وی با اشاره به اینکه دیواره سد کمال صالح ۸۰ متر ارتفاع دارد اظهار داشت: سد کمال صالح با ۷۶۰ متر پهنا، توان ذخیره ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب را دارد که در حال حاضر ظرفیت آن تکمیل بوده و ۱۱۰میلیون مترمکعب آب در پشت دیواره این سد ذخیره شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی با بیان اینکه استان طی یک دهه گذشته با خشکسالی های متوالی مواجه شده است، افزود: بارش های بهاره امسال، ذخایر منابع زیرزمینی، آب های سطحی و رودخانه های استان را افزایش داد اما دغدغه کمبود منابع آب هنوز رفع نشده است.
بازگیر اظهار داشت: با وجود آن که امسال میزان بارش در استان به طور میانگین نسبت به چند سال اخیر افزایش یافته اما مدیریت مصرف صحیح منابع آب و صرفه جویی موضوعی است که باید در تمامی سطوح جامعه نهادینه و اجرا شود.
وی تصریح کرد: میانگین بارندگی استان مرکزی در سال زراعی جاری از ابتدای مهرماه ۹۴ تا پایان فروردین ماه سال جاری ۲۵۷ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ درصد و نسبت به میانگین ۳۰سال گذشته، هفت درصد رشد نشان می دهد.
گفتنی است سد کمال صالح از نوع سنگریزهای است که بر روی رودخانه تیره از سرشاخههای دز، احداث شده و آب مورد نیاز شهرهای اراک، شازند و صنایع بزرگ منطقه را تامین میکند.
نظر شما