پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۴:۰۲

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی ایلام:

کشت پسته در استان ایلام موفقیت‌آمیز بوده است

کشت پسته در استان ایلام موفقیت‌آمیز بوده است

ایلام-مدیر باغبانی جهاد کشاورزی ایلام گفت: کشت پسته در استان ایلام موفقیت‌آمیز بوده و توسعه آن در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از جهاد کشاورزی ایلام،  بابک افراز اظهار داشت: بدون تردید بخش کشاورزی در تولید و رونق اقتصادی هر منطقه‌ای اثر‌گذار است و با توجه به بالا بودن ارزش اقتصادی برخی محصولات از جمله زعفران و توجه به بخش کشاورزی می‌تواند در تولید و رونق اقتصادی استان ایلام نیز سهم بالایی داشته باشد.

وی افزود: پس از اینکه سال گذشته کشت زعفران در شهرستان سیروان با موفقیت انجام گرفت اکنون مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان از برداشت محصول پسته از باغ‌هایی که به صورت الگویی به این محصول اختصاص داده شده بود خبر می‌دهند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام عنوان کرد: کشت پسته به دلیل ارزش اقتصادی  بالای آن از اهمیت بالایی برخوردار است به طوری که کشت و برداشت این محصول  در هر منطقه‌ای می‌تواند در توسعه اقتصادی آن منطقه تاثیرگذار باشد. با توجه به اینکه درخت پسته درختی مقاوم است، در بسیاری شرایط قابل کشت است به همین دلیل برخی کارشناسان جهاد کشاورزی اقدام به کشت نهال پسته در برخی نقاط استان کردند که کشت این محصول موفقیت‌آمیز بوده است.

وی گفت: با توجه به نیاز کم درخت پسته به آب، بدون شک کشت این محصول می‌تواند جایگزین خوبی برای کشت برخی محصولات دیگر در استان باشد.

افراز افزود: با توجه به ظرفیت های موجود، استان ایلام توان تبدیل به قطب تولید محصولات کشاورزی در کشور را دارد. اکنون برخی کشاورزان تنها اقدام به کشت گندم، جو و یا صیفی‌ها در اراضی خود می‌کنند و از روش‌های سنتی برای آبیاری استفاده می‌کنند در صورتی که کشت برخی محصولات با ارزش اقتصادی بالا با آبیاری کم می‌تواند در برخی مناطق استان صورت بگیرد.

وی گفت: از سال ۸۶ کارشناسانی از کرمان و دامغان برای شناسایی اقلیم منطقه به استان دعوت شدند، با توجه به اینکه پسته از تیره بنه است و با در نظر گرفتن اینکه درخت بنه در استان  به‌راحتی پرورش می یابد احتمال پرورش نهال پسته نیز در استان داده می شد.

افراز اظهار کرد: اقلیم اکثر شهرستان‌های استان مورد بررسی قرار گرفت و در برخی مناطق مانند ملکشاهی، ایوان اقدام به کشت نهال پسته کردیم. در ابتدا به صورت الگویی ۶ تا ۷ هکتار کشت کردیم و پس از مدتی نهال‌ها را پیوند زدیم که پس از ۲ سال شاهد گل‌دهی و محصول‌دهی این درختان بودیم.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: طی چند سال گذشته بیش از ۳۵ هکتار از اراضی استان به کشت پسته اختصاص یافت که این کشت موفقیت‌آمیز بود.

افراز تصریح می کند: بیش از ۳۴ هزار اصله نهال پسته خریداری شده که بیشتر در مناطق ایلام، سیروان، ایوان کشت می شود و امید است در صورت فراهم شدن زیرساخت ها در ۱۰ سال آینده بیش از چهار هزار هکتار توسعه باغ‌های پسته در استان داشته باشیم.

افراز افزود: به طور ماز سوی در هر هکتار از باغ‌های پسته به صورت نرمال بین ۸ تا ۹ تن پسته تر و حدود سه تن پسته خشک به دست می‌آید.

کد خبر 3609550

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha