به گزارش خبرنگار مهر، هادی ایزدی بعدازظهر چهارشنبه در کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی مازندران درباره وضعیت تولید مرکبات گفت: مازندران حدود ۵۰ درصد چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات کشور را تولید می کند اما میزان مصرف در کشور در بهترین شرایط ۳.۵ میلیون تن است.
وی اظهار داشت: در سالهایی که به خاطر شرایط جوی ما خسارت محصولات باغی نداشته باشیم حدود یکمیلیون تن مازاد تولید داریم که تنها راهکار برای این امر صادرات است.
وی بابیان اینکه، استان مازندران به عنوان استان اول در تولید مرکبات در کشور است، افزود: باوجود همه مشکلاتی که در تولید وجود دارد ما بیش از ۲۰ تن در سال راندمان تولید در واحد سطح داریم که در مقایسه با سالهای گذشته افزایش قبال ملاحظهای در رانمان تولید داشتهایم.
کارشناس مسئول مرکبات مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران درباره با افزایش کیفی و کمی مرکبات گفت: باوجوداینکه شرایط جوی در سالهای اخیر بسیار شاخص بوده و باغات را دچار آسیب کرده و ریسک باغداری را افزایش داده است، اما به خاطر اینکه در باغداران ما ازلحاظ دانش فنی، تحولی ایجادشده است و نهادههای باکیفیتی در اختیار آنها است، راندمان تولید افزایشیافته است.
ایزدی اظهار داشت: برخلاف گذشته که نوع عناصر غذایی و کودهایی که در اختیار باغدار بوده، محدود به یک یا دو نوع کود خاص و بیکیفیت بوده است، اما اکنون کودهای باکیفیت در اختیار باغداران است و به روشهای مختلف این تغذیه را انجام می دهند و باعث شده است که کمیت و کیفیت محصولات ما در حد قابل قبولی باشد، همچنین، با توجه بااینکه سن درختان باغات ما در حال بالا رفتن است، مطمئناً بهطور تصاعدی هرساله افزایش تولید خواهیم داشت و کیفیت محصولات نیز به خاطر کیفیت کودها سالبهسال رو به بهبود است.
کارشناسان مسئول مرکبات مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: در سال ۹۳ تاجران مختلفی از کشورهای مختلف از باغات ما بازدید کرده اند و کیفیت میوه ها را برای صادرات پسندیدند و هیچ مشکلی ازنظر کیفیت میوه نداریم، اما کشورهای مرکبات خیزی که رقیب ایران در تصاحب بازارهای جهانی هستند، عمده تلاش آنها این است که به صادرکنندگانشان مشوقهای صادراتی دهند.
وی تصریح کرد: ازاینرو، مهمترین راهکار ما در صادرات این است که به صادرکنندگانمان مشوقهای صادراتی پرداخت کنیم تا صادرکنندگان ما بتوانند با صادرکنندگان مصری، ترکیه و سایر کشورها رقابت کند.
ایزدی درزمینه آموزش باغداران گفت: مشکلی که برای آموزش باغداران وجود دارد این است که در سالهایی که وضعیت اعتبارات دولتی خوب هست، صداوسیما با قراردادهای که با سازمان جهاد کشاورزی می بندد، در تهیه و پخش برنامههای آموزشی از طریق تلویزیون همکاری می کند ولی در سالهایی مانند سال ۹۴ که اعتبارات محدود است، صداوسیما در پخش برنامههای آموزشی همکاری نمی کند، باوجودی که باغداران بسیار مشتاق دریافت این برنامه های آموزشی هستند.
نظر شما