به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس امروز در دیدار خانم کریستین دوفرین رئیس مجلس سنای بلژیک اظهار داشت: سابقه رابطه ایران و بلژیک بسیار طولانی است، اما در دوران تحریم سطح روابط کاهش یافت که امیدواریم با توافقات صورت گرفته بتوانیم سطح روابط را گسترش دهیم.
وی با اشاره به نقش پارلمان ها در گسترش ارتباطات میان دو کشور خاطرنشان کرد: با توجه به تشکیل مجلس دهم در آینده نزدیک سعی میکنیم که گروه دوستی ایران و بلژیک را به سرعت تشکیل دهیم و همچنین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم میتواند ارتباط نزدیکتری با پارلمان بلژیک داشته باشد.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش به مبحث روابط اقتصادی و زمینه های گسترش این روابط اشاره کرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در زمینههایی مانند خط آهن، دارو و وسایل پزشکی، بازسازی صنایع، نفت و گاز و انرژی های پاک فعال است و زمینههای سرمایهگذاری برای کشورهای خارجی در این زمینه ها بالاخص با استفاده از فاینانس مهیاست.
وی با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی ایران متذکر شد: خصوصیسازی یکی از اقدامات اقتصادی مهمی بود که در سال های اخیر در ایران به صورت عملی اجرایی شد و ما قانونی را در پارلمان به تصویب رساندیم که بخش های باقیمانده در اختیار دولت هم به بخش خصوصی سپرده شود و برای تسهیل روابط اقتصادی هم دو قانون مصوب کردیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی، همکاریهای فرهنگی را از جمله اقدامات توسعهدهنده روابط دو کشور دانست.
لاریجانی در بخش سوم سخنان خود به مسائل منطقه ای اشاره و تصریح کرد: برقراری امنیت در منطقه خاورمیانه برای اتحادیه اروپا نیز حایز اهمیت است، زیرا نتیجه مخاطرات در منطقه گریبانگیر کشورهای اروپایی هم شده است که مهمترین آن حملات تروریستی صورت گرفته و افزایش مهاجرت بدین کشورهاست.
همچنین در این دیدار خانم کریستین دوفرین رئیس مجلس سنای بلژیک گفت: سابقه روابط ۱۵۰ ساله با کشور ایران بهترین دلیل حضور ما در کشور شماست.
وی اظهار داشت: لازم است که در اینجا به دلیل برگزاری انتخابات خوبی که در ایران انجام شد، تبریک بگویم و امیدوارم دور دوم انتخابات هم به خوبی برگزار شود و بتوانیم با مجلس جدید هم ارتباط خوبی برقرار کنیم.
رئیس مجلس سنای بلژیک تصریح کرد: کشور ما از نظر وسعت کوچک، اما بسیار تاثیرگذار است، زیرا بلژیک از جمله بنیانگذاران اتحادیه اروپاست و نقش مهمی در این اتحادیه دارد.
وی با اشاره به زمینههای موجود برای همکاری با ایران، اظهار داشت: بلژیک در زمینه پزشکی بیولوژیک، داروسازی و هوافضا تجارب ارزشمندی دارد که میتواند در این زمینه ها با ایران همکاری مناسبی داشته باشد.
دوفرین تسهیل در امور بانکی را پایه امکان برقراری روابط اقتصادی میان دو کشور خواند و تصریح کرد: ما به عنوان قوه قانونگذاری توصیه های لازم را در این خصوص خواهیم داشت، زیرا میدانیم کلید ارتباط اقتصادی تسهیلات بانکی است.
وی با اشاره به وجود بندر بزرگی که در شمال کشور بلژیک وجود دارد، گفت: انرژی خیلی زیادی در این بندر نهفته است که می تواند در زمینه ترانزیت دریایی با ایران همکاری کند.
رئیس مجلس سنای بلژیک در ادامه خاطرنشان کرد: گفتگوی میان ایران و اتحادیه اروپا درخصوص مسائل منطقه ای بسیار حایز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه کشور بلژیک هم قربانی خشونت است، تأکید کرد: باید با پدیده تروریسم به طور جدی مبارزه کنیم زیرا عواقب ظهور این پدیده دامنگیر کشورهای اروپایی هم شده است و این نگرانی وجود دارد که در صورت ادامه این روند حتما شاهد حوادث ناگواری در آینده باشیم.
نظر شما