به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از آسوشيتدپرس، ظريف همچنين گفت كه ايران بطور مكرر به بازرسان آژانس اجازه بازرسي از تاسيسات هسته اي خود را داده است و اين ديپلمات ايراني اظهاراتي كه جمهوري اسلامي را به قصور در اين امر متهم مي كرد بي اساس دانست.
وي همچنين سازمان ملل را متهم كرد كه در حمايت از كشوري كه مورد بمباران شيميايي عراق قرار گرفته است قصور كرده است.
ظريف گفت : فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران هيچگونه تهديدي براي صلح و امنيت بين المللي به شمار نمي رود و اقدام اخير اين سازمان معاهده منع تكثير سلاح هاي هسته اي و ديگر رژيم هاي بين المللي را تقويت نخواهد كرد.
رويترز نيز با نقل بخشي از اظهارات سفير ايران در سازمان ملل به نقل از وي مي نويسد : اقدام اخير شوراي امنيت براي تصويب قطعنامه ضد ايراني پايه و اساس حقوقي و قانوني ندارد.
خبرگزاري آلمان نيز به نقل از ظريف مي نويسد: ايران بدنبال بمب نيست و در صدد رسيدن به انرژي هسته اي صلح آميز است.
سفير ايران اظهار داشت : اقدام اخير شوراي امنيت نشان مي دهد كه برخي از طرفها در اين سازمان نمي خواهند تا ايران روي پاي خود بايستد.
آسوشيتدپرس همچنين گزارش مي دهد كه ظريف اقدام اخير شوراي امنيت را مخرب و كاملاً غير مجاز خواند.
وي گفت : ايران علاقمند به گفتگو با اتحاديه اروپا در چارچوب زماني مورد توافق است و اين اقدام شورا مي توان ديپلماسي را با مشكل مواجه كند.
لحظاتي پيش شوراي امنيت سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه اي از جمهوري اسلامي ايران خواست تا 31 اوت (9شهريور) فعاليت هاي هسته اي خود را به حال تعليق درآورد.
همچنين گزارش ها حاكي از آن است كه در قطعنامه مصوب از كشورها مي خواهد تا از انتقال اقلام، مواد و كالاها و همچنين تكنولوژي كه مي تواند به فعاليت هاي هسته اي و برنامه هاي موشكي بالستيك ايران كمك كند، ممانعت به عمل آورند.
قطعنامه ضد ايراني با راي موافق 14 كشورعضو شوراي امنيت تصويب شد اما قطر يكي از اعضاي غير دائم اين شورا به آن راي مخالف داد.
در اين قطعنامه آمده است: اگر ايران تعليق غني سازي را نپذيرد، تحريم اقتصادي خواهد شد.
گفته مي شود كه به خاطر درخواست روسيه و چين اين قطعنامه ضعيف تر از متن بيانيه پيشين بود، ولي بيانيه قبلي درخواست براي تحريم فوري را داشته است.
نماينده چين در اين سازمان در واكنش به تصويب اين قطعنامه از ايران و ديگر كشورها خواست خويشتنداري كرده و از اقدامات تحريك آميز پرهيز كنند.
همچنين "نصير الناصر" نماينده قطر در سازمان ملل گفت كه اين قطعنامه تنها به بدترشدن وضعيت منجرخواهد شد.
وي همچنين با اعلام اينكه وضعيت منطقه در حال حاضر بحراني است، تصويب اين قطعنامه را در شرايط كنوني محكوم و خواستار دادن زمان بيشتر به ايران براي ارائه پاسخ به پيشنهاد جامعه بين المللي شد.
"خاوير سولانا" مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در 6 ژوئن پيشنهادي را به نمايندگي از پنج كشور عضو دائم شوراي امنيت به علاوه آلمان به ايران ارائه داد.
سفير قطر در ادامه گفت : بايد تمام ابزارهاي ممكن را بكار گيريم تا اهداف واقعي ايران از برنامه هاي هسته ايش را روشن كنيم.
"امير جونز پري" سفير انگليس در سازمان ملل گفت كه كشورش عميقاً از عدم همكاري ايران در بررسي جدي پيشنهاد جامعه بين المللي و از اينكه تهران نشان نداده كه آماده آغاز گقتگوهاست مايوس شده است.
به گزارش خبرگزاري آلمان "جان بولتون" سفير آمريكا در اين سازمان نيز تصويب اين قطعنامه را پيامي محكم به كشوري عنوان كرد كه به گفته وي با پيگيري برنامه هاي هسته اي خود بطور مداوم به جامعه بين الملل بي اعتنايي مي كند.
وي گفت : جامعه بين المللي پيامي صريح و متحد را به ايران فرستاد.
سفير آمريكا گفت : واكنش ايران به اين قطعنامه مانند كره شمالي است و ثانيه شمار ساعت شروع به حركت كرده است .
روسيه دراين باره گفت : نقطه اصلي اين قطعنامه اين است كه آژانس بين المللي انرژي اتمي مي تواند همكاري ايران را براي برطرف كردن تمام شك ها و ترديدهايي كه درباره موضوع هسته ايش وجود دارد جلب نمايد.
اين كشور اعلام كرد: مسكو خواهان آن است تا آژانس بين المللي انرژي اتمي - نه شوراي امنيت - مرجع اصلي براي حل اين منازعه به شمار رود.
"ويتالي چركين" نماينده روسيه در سازمان ملل با گفتن چنين اظهاراتي از ايران خواست تا قطعنامه را جدي بگيرد و به پيشنهاد جامعه بين المللي پاسخ مثبت دهد.
نظر شما