مهدي مطهرنيا تحليلگر مسائل بين الملل در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"، در خصوص واكنش هاي احتمالي ايران به قطعنامه در دست بررسي در شوراي امنيت و بسته پيشنهادي غرب گفت : در عرصه رفتار سياسي بايد از فضاي كلام محور خود ساخته و ديگران پرداخته بيرون آييم .
وي تاكيد كرد : بايد در اين عرصه، مسير و استراتژي خود را مشخص و طبق آن با توجه به رفتارهاي رقيب اهداف استراتژيك خود را دنبال كنيم.
اين استاد دانشگاه صدور قطعنامه در خصوص ايران در زمان حاضر را با حوادث لبنان مرتبط دانست و ادامه داد : تقابل گرايان نومحافظه كار در عرصه رفتارهاي سياسي منطقه اي و در امتداد تراژدي لبنان برآنند كه ايران را به اقدامات راديكال معطوف سازند و در چارچوب فعل و انفعالات رفتاري در اين فضاي راديكال مسير تزايد فشار به ايران را هموارتر سازند.
وي با اشاره به اينكه سياست رسمي نظام جمهوري اسلامي ايران در ارتباط با بسته پيشنهادي قبلا ازسوي سران و تصميم گيران نهايي نظام مشخص شده است گفت : اگر با كوچكترين حركت رقيب از موضع فعال به موضع انفعالي وارد شويم، سودي براي ما متصور نيست.
اين تحليلگر مسائل بين الملل دربخش ديگري از اين گفتگو با اشاره به استناد قطعنامه به ماده 40 از فصل هفتم منشور ملل متحد اظهار گفت : اين ماده بيشتر زمينه ساز اقداماتي موقتي از جايگاه شوراي امنيت در ارتباط با كنشگر خاطي است، به عبارت ديگر ماده 40 تلاش دارد زمينه را براي آنچه در ماده 39 مهيا است يعني محكوميت به تهديد عليه صلح و امنيت بين المللي آماده سازد.
به گفته وي، ماده 40 در حقيقت در نخستين گام دال بر تهديد به تحريم است، ماده 41 تحريم و ماده 42 اقدام نظامي.
الهام امين زاده ، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"، با اشاره به نزديكي زماني تاريخ درخواست شده براي تعليق غني سازي در قطعنامه شوراي امنيت و تاريخي كه ايران براي پاسخ به بسته پيشنهادي اعلام كرده است گفت : طرفهاي مقابل ايران در موضوع هسته اي سعي دارند با قطعنامه شوراي امنيت در حقيقت ابتكار عمل را خود بدست بگيرند و تاكيد كنند كه پاسخ ايران به بسته بايد حاوي پذيرش تعليق باشد .
وي با اشاره به استناد پيش نويس قطعنامه شوراي امنيت به ماده 40 فصل هفتم منشور ملل متحد افزود: اين ماده معمولا زماني مورد استفاده قرار مي گيرد كه يك بحران بين المللي شديد وجود داشته باشد و براساس آن تدابير احتياطي شديدي پيش بيني مي شود تا بحران گسترده نشود حال آنكه در مورد ايران هيچ نشانه اي از تهديد و بحران وجود ندارد حتي مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي تاكيد دارد كه هيچ نشانه اي از انحراف از مسير صلح آميز در فعاليت هاي ايران ديده نشده است.
اين كارشناس حقوق بين الملل اظهار داشت : متاسفانه فصل هفتم منشور ملل متحد بازيچه دست آمريكا و متحدانش شده است و سازمان ملل متحد وظيفه دارد از كيان منشور دفاع كند .
امين زاده سازمان ملل را در شرايط حاضر غيرقابل استناد و مرجعيت خواند و گفت : اتفاقات و تصميمات غيرعقلايي در سازمان ملل براي دستيابي تعدادي از كشورها به منافعشان در خاورميانه، ضرورت توجه كشورهاي مستقل به ايجاد مرجعي جديد را يادآور مي شود.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينكه تدابير مختلفي مي توان در برابر قطعنامه شوراي امنيت انديشيد، اظهار داشت : اگر ايران بخواهد به صورت مثبت كار كند، مي تواند به رايزني هاي خود با كشورهاي اروپايي، روسيه و چين ادامه دهد و اگر بخواهد به صورت سلبي كار كند مي تواند خروج از "ان.پي.تي" را در دستور كار خود قرار دهد.
اين استاد دانشگاه در پايان يادآور شد : هر تصميم جمهوري اسلامي ايران بايد به سرعت و به صورت صريح اعلام شود چرا كه با توجه به شرايط حاضر قطعنامه شوراي امنيت بلافاصله بعد از صدور اجرايي خواهد شد.
حميدرضا حاجي بابايي نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"، صدور قطعنامه در شوراي امنيت در خصوص فعاليت هاي هسته اي ايران را تكرار تلاش هاي آمريكا براي محروم ساختن ايران از حقوق و منافع ملي خود خواند و گفت : اين قطعنامه در ايران جنبه اجرايي پيدا نخواهد كرد .
وي افزود: مصوبه مجلس شوراي اسلامي در الزام دولت به غني سازي و توسعه تحقيقات هسته اي قابل نقض نيست ، چرا كه مجلس به نمايندگي از ملت همچنان بر آن اصرار دارد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت : چنين قطعنامه هايي به دليل غيرحقوقي بودن براي ايران الزام آور نيستند و تنها بن بست حل موضوع را محكم تر مي كنند.
وي تاكيد كرد: با تصويب قطعنامه در شوراي امنيت معلوم مي شود كه پيشنهاد 1+5 با هدف بررسي به ايران داده نشده است و ديگر لزومي براي پاسخ به آن وجود ندارد.
حاجي بابايي در پايان گفت: در صورت صدور قطعنامه ايران بايد بسته پيشنهادي را رد كند.
كاظم جلالي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"، در خصوص بررسي قطعنامه اي در شوراي امنيت درباره فعاليت هاي هسته اي ايران گفت : با توجه به اعلام ايران مبني بر بررسي بسته پيشنهادي با ديد مثبت پاسخگويي به آن در پايان مرداد ماه به نظر مي رسد آمريكايي ها تلاششان اين است كه براي حل نشدن مساله از حربه شوراي امنيت و قطعنامه آن استفاده كنند.
وي با بيان اينكه ايالات متحده از آغاز موضوع هسته اي ايران نوعي سياست تعجيل را در پيش گرفته است گفت : آمريكا از سه سال پيش تاكنون همواره بر طبل بردن پرونده ايران به شوراي امنيت نواخته و تلاش مي كند از اين سازمان عليه فعاليت هاي هسته اي ما استفاده ابزاري نمايد .
جلالي صدور قطعنامه در شوراي امنيت را با توجه به همكاري هاي شفاف و اثبات هر گونه عدم انحراف در مسير فعاليته اي صلح آميز هسته اي ايران غيرمنطقي و غير قابل قبول خواند و افزود: با صدور قطعنامه بحث بررسي بسته پيشنهادي چندان وجهي پيدا نمي كند .
نماينده مردم شاهرود در پايان تاكيد كرد: قطعنامه شوراي امنيت مباحث را از سيكل معقول و منطقي خارج مي كند و فضاي گفتگو و مفاهمه را مي بندد.
يحيوي عضو كميسيون انرژي مجلس در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"، با اشاره به قطعنامه شوراي امنيت درخصوص فعاليتهاي هسته اي ايران گفت : بردن پرونده ايران به شوراي امنيت و صدور قطعنامه تاثيري در ادامه روند مطالعات هسته اي و توسعه آن در ايران نخواهد داشت ، چرا كه اين مساله براي ايران حياتي است .
وي با اشاره به اظهارات اخير بوش در كنفرانس خبري مشترك با بلر نخست وزير انگليس مبني بر اينكه ايران بايد از ادامه مطالعات هسته اي دست بردارد اظهار داشت : دخالت در امور داخلي ايران براي محروم كردن يك ملت از حقوق مسلم خود طبق قوانين بين المللي غيرقابل پذيرش است و عزم ملت و دولت را براي پايداري در دفاع از حقوق استوارتر خواهد كرد .
يحيوي تاكيد كرد : اگر روند حل و فصل موضوع در عرصه بين الملل طبيعي باشد ، ايران در زمان اعلام شده يعني پايان مرداد پاسخ بسته پيشنهادي را خواهد داد و اگر در شوراي امنيت تصميمي مغاير با حقوق ايران اتخاذ شود تهران نيز واكنش لازم را نشان خواهد داد .
اين نماينده مجلس در پايان در پاسخ به اين سئوال كه پاسخ ايران ممكن است خروج از ان پي تي باشد ، به حق مجلس در بررسي موضوع اشاره كرد و گفت : هر چيزي امكان پذير است.
علاءالدين بروجردي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"، با اشاره به بررسي قطعنامه اي عليه فعاليت هاي هسته اي ايران در شوراي امنيت سازمان ملل گفت : در شرايطي كه ايران اعلام كرده است بسته پيشنهادي غرب را به ديد مثبت مي نگرد و آخر مرداد ماه به آن پاسخ خواهد داد قبل از اعلام نظر ايران صدور هرگونه قطعنامه در شوراي امنيت اقدام شتابزده اي است كه هيچ كمكي به پيشبرد امور نخواهد كرد.
عضو كميته هسته اي دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي تاكيد كرد : همانگونه كه پيشتر اعلام شده بود در صورتي كه شوراي امنيت سازمان ملل بخواهد قطعنامه اي در رابطه با پرونده هسته اي جمهوري اسلامي ايران صادر كند بدون ترديد با عكس العمل مجلس شوراي اسلامي ايران مواجه خواهد شد .
وي افزود : اين روند سياست هاي مثبت جمهوري اسلامي ايران را در ارتباط با حل و فصل مسائل مربوط به فعاليت هاي صلح آميز هسته اي را دچار خدشه خواهد كرد.
رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تصريح كرد : صدور قطعنامه در سازمان ملل زمينه بررسي تعليق عضويت ايران را در ان پي تي در مجلس شوراي اسلامي فراهم و امكان تجديد نظر در همكاري هاي ايران با آژانس اتمي را محتمل مي كند .
وي در عين حال تاكيد كرد: در حال حاضر همكاري هاي خوبي با آژانس بين المللي انرژي اتمي داريم و خواستار ادامه اين همكاري هستيم.
بروجردي با اشاره به پيش نويس منتشر شده از قطعنامه گفت : معمولا پيش نويس ها قبل از تصويب تغيير مي كنند و بايد ديد آخرين تغييرات آن چه خواهد بود و متناسب با آن تصميم گرفت .
وي كه از بروجرد ، حوزه انتخابيه خود با خبرنگار "مهر" گفتگو مي كرد همچنين از لغو ديدار خود با يوشكا فيشر كه سه شنبه و چهارشنبه در تهران به سر مي برد خبر داد و گفت : در روزهاي آينده با توجه به سفر وزير نيرو به لرستان براي رسيدگي به امور استان همچنين تشكيل مجمع نمايندگان استان در تهران نيستم.
نظر شما