۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۳:۲۳

یادداشت/

۱۳ سوال اساسی از دولت برای ذوب کردن یخ اقتصاد

۱۳ سوال اساسی از دولت برای ذوب کردن یخ اقتصاد

سخنگوی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی نوشت: دولت برنامه اجرايي روشن و قابل اندازه گيري خود را در خصوص اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي در معرض ديد مردم بويژه اهل فن قرار دهد.

خبرگزاری مهر- گروه سیاست، لطف الله فروزنده: سخنگوی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در یادداشتی با عنوان مطالبات مردم از دولت در سال جاری نوشت: اگر مسئولين باور افراد و مديران را بسوي اصلاح نظام اقتصادي با رويكرد اقتصاد مقاومتي سوق داده بودند، امروزه در صحنه اقتصادي نیز مانند صحنه موشکی بودیم.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

استكبار جهاني با تمام ظرفيت و امكانات خود عليه ملت ايران توطئه كرده و در شرايط حاضر گفتمان ملت ايران كه گفتمان انقلاب اسلامي، عزت، سربلندي و مبارزه با ظلم و ستم در سطح منطقه و جهان است، توانسته استكبار را به چالش بکشاند.

توطئه دشمن در اشكال مختلف بويژه نفوذ فشار و تحريم روز به روز پيچيده تر و خائنانه تر مي شود. استكبار جهاني انسجام و قدرت ملي حول محور رهبري، محبوبيت ايران در صحنه منطقه و بين مسلمانان و مستضعفين، قدرت موشكي و دفاعي ايران را بر نمي تابد از این رو به انواع و اقسام توطئه هاي رسانه اي و بين الملل متوسل شده تا در صدد آسيب زدن به ملت ايران برآید.

رهبر معظم انقلاب اسلامي هوشمندانه نقطه آسيب نظام كه همانا مباحث اقتصادي است را شناخته و به اشكال مختلف تلاش دارند، نظام جمهوری اسلامی ایران بويژه قوه مجريه را در اين ريل حركت دهند.

اگر مسئولين براي اين مطلب كه ۱۰سال است تاكيد شده بطور عملي برنامه ريزي كرده بودند و ساختارها، قوانين، باور افراد و مديران را بسوي اصلاح نظام اقتصادي با رويكرد اقتصاد مقاومتي سوق داده بودند، امروزه در صحنه اقتصادي نيز مانند صحنه موشكي بوديم.

بهر حال از گذشته بايد عبرت گرفت، امسال كه سال اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل است بايد در برنامه ها و رفتار گذشته تجديد نظر شود، موتور اين حركت و به بیان دیگر يا فرماندهی اين حركت بدون شك دولت است. دولت بايد باور كند سياست ها و برنامه هاي سه سال گذشته برغم قول و وعده ۱۰۰ روزه، نتوانسته نه تنها مشكلات اقتصادي  را حل كند بلكه مشکلات موجود را پيچيده تر هم كرده است.

دولت باید برنامه اجرايي روشن و قابل اندازه گيري خود را در خصوص اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي در معرض ديد مردم بويژه اهل فن قرار دهد و بستر پذيرش علمي و عمومي آن را فراهم كند، اگر مردم و فعالان اقتصادي به كارآمدي و ثبات سياست هاي دولت اعتماد كردند يخ اقتصاد آب خواهد شد، تا وقتي دولت دل در گرو كمك دشمنان در غالب برجام دارد همين آش است و همين كاسه.

دولت باید خط مشي و برنامه اقدام خود را پيرامون مسائل زير به طور روشن بيان كند:

۱- دولت براي مديريت واردات در راستاي تقويت دولت ملي چه برنامه اي دارد؟

۲- دولت براي كاهش حجم قاچاق و مبارزه با قاچاق چه برنامه دارد؟

۳- دولت براي حمايت از صنايع كوچك از طريق سياست هاي پولي و مالي چه برنامه اي دارد؟

۴- دولت براي حمايت نظام بانكي از صنايع كوچك، متوسط و دستي چه برنامه اي دارد؟

۵- دولت براي حمايت نظام مالياتي از توليد و صادرات محصول ايراني چه برنامه اي دارد؟

۶- دولت براي جلوگيري از رانت و فساد و فرايند هاي دستگاه هاي دولتي چه برنامه اي دارد؟

۷- دولت براي نظارت بر خريد كالاي ايراني چه مشوق هايي را پيش بيني كرده است؟

۸- دولت براي تشويق مردم به خريد كالاي ايراني چه مشوق هايي را پيش بيني كرده است؟

۹- دولت براي افزايش كيفيت كالاي ايران و كاهش قيمت آن و دفاع از حقوق مصرف كننده چه برنامه اي دارد؟

۱۰- دولت براي كاهش هزينه هاي جاري و تناسب سازي حقوق و دستمزد و كاهش شكاف چه برنامه اي دارد؟

۱۱- دولت براي توسعه و تكميل چرخ توليد در بازار داخلي و خارجي چه برنامه دارد؟

۱۲- دولت براي حمايت شركت هاي دانش بنيان و تجاري سازي محصول آنها چه برنامه اي دارد؟

۱۳-دولت براي حمايت از كار آفرينان چه برنامه دارد؟

دولت مي تواند با يك برنامه عملياتي كه كاركرد يك فرماندهي و قرار گاه است، ساير دستگاه ها را به حمايت اقتصاد مردمي فرا بخواند، همه ما ميدانيم هركجا مردم وارد صحنه شدند، بحران را به فرصت تبديل كردند از این رو دولت بايد تغيير نگرش داده از تجارب دولت هاي گذشته عبرت بگيرد، نقاط قوت آنها را تقويت و نقاط ضعف را كاهش دهد.

کد خبر 3614460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha