۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۵:۳۴

مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران:

حوزه های علمیه خط مقدم خروج قرآن از مهجوریت هستند

حوزه های علمیه خط مقدم خروج قرآن از مهجوریت هستند

ساری - مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران گفت: حوزه‌های علمیه در خط مقدم خروج مفاهیم قرآنی از مهجوریت هستند.

 به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام ناصرشکریان امیری بعدازظهر دوشنبه در جلسه کمیته استانی جشنواره مصباح الهدی و نورالهدی، بیداری اسلامی پدید آمده در دنیا را تجلی حقیقی فراگیری قرآن دانست و با تأکید بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی در فضای مجازی اظهار داشت: باوجودآنکه تلاش‌های خوبی که درزمینهٔ انس با قرآن و یادگیری مفاهیم آن انجام‌شده، اما قرآن کریم هنوز مهجور و ناشناخته مانده و نقش کافی و لازم را در زندگی ما ایفا نکرده است.

حجت‌الاسلام شکریان قرآن را هدایت‌کننده و نرم‌افزاری معرفی کرد که راه رستگاری را به انسان نشان می‌دهد، زیرا مقصدی در مسیر قرآن گذاشته‌شده که آن مقصد، همه‌چیز دارد و انسان‌ها می‌توانند به‌واسطه آن از انواع نعمت‌ها بهره‌مند و متنعم شوند.

استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به برخی جنبه‌های اعجاز علمی قرآن کریم، خاطرنشان کرد: حتی ظاهر آیات قرآن هم از اعجاز برخوردار است و به خاطر خاصیت آیات قرآن است که نباید بدون وضو به آن دست زد.

وی به تأثیرات معنوی قرآن کریم اشاره و بیان کرد: قرآن و اهل‌بیت (ع) یعنی ولایت، همان دو امانتی است که از جانب پیامبر اکرم (ص) نزد ما به امانت است و ما باید به انس با قرآن کریم و یادگیری مفاهیم آن اهتمام ورزیده تا زندگی ما بارنگ قرآنی، پربرکت شود.

عضو شورای فرهنگ عمومی مازندران بابیان این‌که خانه‌ای که در آن قرآن تلاوت شود، نورانی و سرشار از برکت است، افزود: نسبت به قرائت و یادگیری مفاهیم قرآن همت کنیم تا ان‌شاءالله با سربلندی، این امانت را به دست صاحبش حضرت آقا امام زمان (عج) برگردانیم.

وی انس با قرآن کریم و یادگیری مفاهیم آن را امری ضروری دانسته و به استناد کلامی از امیر مؤمنان (ع) درباره زیادشدن فتنه در آخرالزمان اشاره کرد و گفت: ما باید با اتکا به سخن گهربار امام علی (ع)، برای نجات، رستگاری و عاقبت‌به‌خیری خود، به قرآن پناه ببریم و با قرآن مأنوس باشیم.

حجت‌الاسلام شکریان بابیان این‌که بیداری اسلامی پدید آمده در دنیا تجلی حقیقی فراگیری قرآن است، تصریح کرد: مردم دنیا می‌خواهند آزاد باشند و آزادی تنها در سایه تعالیم قرآنی است؛ بنابراین باید محور همه حرکات، سکنات و آیین زندگی ما در جامعه، قرآن باشد که این راه از روخوانی، تجوید، قرائت، مفاهیم، تفسیر و پژوهش در ابعاد مختلف قرآن پدید می‌آید.

استاد حوزه علمیه مازندران افزود: آنچه قرآن بیان کرده دقیقاً همان مطالبی هستند که اهل‌بیت (ع) بیان کرده‌اند و اصولاً می‌توانیم با شناخت یکی از این دو، دیگری را بشناسیم چراکه اهل‌بیت (ع) همه صفات قرآن را دارا هستند.

حجت‌الاسلام شکریان با اشاره به کشف و شهود در شناخت قرآن، اظهار داشت: کسانی که نفس خود را تزکیه کرده‌اند از فضائل قرآنی آموزه‌هایی را فهمیده‌اند که فهم و درک آن برای همگان ممکن نخواهد بود.

وی اظهار داشت: قرآن کریم مرتب انسان‌ها را به تعقل دعوت کرده است و خداوند قرآن را فصیح قرار داده تا همگان بتوانند در آن تعقل کنند به همین دلیل قرآن به زبان عربی نوشته‌شده است و زبان‌های دیگر در این زمینه عاجز بودند.

وی قرآن کریم را گنجینه و ذخیره‌ای دانست که اگر کسی یا جامعه‌ای بخواهد به سعادت دست پیدا کند کافی است به آیات آن تمسک بجوید و در این زمینه گفت: این صرفاً یک ادعا نیست، بلکه تاریخ هم نشان داده است که هر وقت کسی به قرآن تمسک پیداکرده، از همه پلیدی‌ها و زشتی‌ها رهایی پیداکرده و هم جامعه‌ای که متوسل به قرآن شد و به قرآن عمل کرد متحول شد و نجات پیدا کرد.

حجت‌الاسلام شکریان ادامه داد: در طول تاریخ هرزمانی که مسلمانان بازگشت به قرآن داشتند، موفقیت‌های زیادی کسب کردند و هرزمانی که از قرآن دور شدند به بدبختی و بیچارگی دچار شدند.

وی قرآن کریم را نسخه شفابخش همه بیماری‌های درونی و بیرونی دانست و افزود: این صرفاً یک ادعا نیست، بلکه ادعای همراه با نشان دادن نمونه‌های فراوان در طول تاریخ است.

استاد حوزه علمیه مازندران در بخش دیگری از سخنان خود به نقش طلاب و روحانیان حوزه‌های علمیه در ترویج مفاهیم قرآنی در جامعه اشاره کرد و گفت: حوزه‌های علمیه در خط مقدم خروج مفاهیم قرآنی در مهجوریت هستند.

شکریان بابیان این‌که علما و فقهای دینی همواره بر توجه حوزه‌های علمیه به مباحث قرآنی توجه و تأکید ویژه‌ای داشتند، افزود: مفاهیم قرآنی باید همچون مباحث آموزشی به‌طور ویژه در حوزه‌های علمیه نشر و گسترش یابد و تأثیر موقتی حضور در جوار امام رضا (ع) با برنامه‌ریزی مختلف به تأثیر دائمی تبدیل شود.

 وی خواستار ارتباط مستمر متصدیان طرح مصباح الهدی ونورالهدی با قرآن آموزان شد و افزود: حفظ قرآن آموزان طرح مصباح الهدی و نورالهدی از طریق فضای مجازی در دستور کار قرار گیرد.

استاد حوزه و دانشگاه در مازندران به تهاجم فرهنگی دشمنان و لزوم صیانت از جوانان اشاره و خاطرنشان کرد: استفاده از فضای مجازی برای بیمه قرآنی مورداستفاده قرار گیرد.

شکریان خواستار پاسخ‌گویی به شبهات قرآن آموزان در فضای مجازی شد و تأکید کرد: انقلابی ماندن و روحیه استکبارستیزی مورد تأکید مقام معظم رهبری است و باید در فضای قرآنی جامعه موردتوجه قرار گیرد.

در ادامه سعید قربانی نیز در اولین جلسه کمیته استانی جشنواره پایانی طرح مصباح الهدی و نورالهدی مازندران از برگزاری ۵۱ کلاس این دو طرح در مازندران خبر داد و گفت: ۵۹۶ نفر در ۱۰ شهرستان مازندران درترم پایانی این دو طرح حضور دارند.

وی به بازدید از کلاس‌های طرح‌های قرآنی استان خبر داد و افزود: تا ۲۵ اردیبهشت‌ماه اطلاعات مربیان و قرآن آموزان طرح مصباح الهدی و نورالهدی در سامانه قرار داده می‌شود.

مدیر دارالقرآن الکریم  اداره کل تبلیغات  اسلامی مازندران بابیان اینکه جشنواره مصباح الهدی و نورالهدی در طول ۱۵ سال برگزار شد خاطرنشان کرد: شش کمیته برگزاری طرح مصباح الهدی و نورالهدی تشکیل‌شده است.

کد خبر 3614754

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha