۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۴۱

دریادار سیاری در دانشگاه تربیت مدرس:

همواره استکبار جهانی را تهدید می‌دانیم

همواره استکبار جهانی را تهدید می‌دانیم

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ما همواره استکبار جهانی را تهدید می‌دانیم و آماده مقابله با آن هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش صبح امروز طی سخنانی در دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه ما نتوانستیم از آنچه خداوند در دریا به ما داده استفاده مطلوب داشته باشیم، اظهار داشت: باید به این سمت حرکت کنیم.

امیر دریادار سیاری افزود: استفاده از دریا ابعاد مختلفی دارد که میزان بهره گیری از آن به جغرافیا، سیاست دولتمردان، ویژگی مردم و... مرتبط است.

وی با طرح این سوال که چرا به قدری دچار عقب ماندگی شده ایم که کالاهای ما ابتدا به دبی رفته و از آنجا به ایران می آید، خاطرنشان کرد: در مورد استفاده از دریا و منابع آن با فرهنگ سازی غلطی روبه‌روییم تا دشمن بتواند منابعی مثل آبزیان از جمله میگو و دیگر غذاهای دریایی را بد نشان دهد تا بتواند آن را تصاحب کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش سواحل مکران را مهمترین منطقه در سواحل دریایی کشور عنوان کرد و ادامه داد: دریا قدرت‌ساز است و این خواسته استکبار است که ما از دریا دور شویم. اکثر شهرهای مهم دنیا در کنار دریا قرار دارد، اما ایران هیچ شهر مهمی در کنار دریا ندارد و در سواحل مکران اصلا آبادانی وجود ندارد.

امیر دریادار سیاری در ادامه تصریح کرد: ارتقاء توان نیروی دریایی ارتش برای حضور در آب های دوردست و بین المللی اهمیت دارد و توان و قدرت ما باید به اندازه ای باشد که اگر درگیری پیش آمد، بتوانیم در اقیانوس ها حاضر شویم؛ چون استراتژی دشمن دور  ایستا و در دریای عمان نخواهد ماند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از میان ۱۵ همسایه خود با ۱۲ کشور مرز مشترک دریایی دارد، گفت: این مسئله اهمیت دریا را برای کشور ما نشان می دهد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش منطقه غرب آسیا را یکی از مناطق مهم دنیا عنوان کرد و ادامه داد: جایگاه ایران در این منطقه اهمیت دارد. ایران در تمام نظریه های ژئوپلیتیک بازیگر اصلی منطقه است. ما از طریق دریای عمان می توانیم در همه جای جهان حضور پیدا کنیم و هیچ کس نمی تواند مانع از حضور ما شود.

امیر دریادار سیاری افزود: ما همواره استکبار جهانی را تهدید می دانیم و آماده مقابله با آن هستیم.

وی با اشاره به دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در این دوران ۱۲۰۰ موشک به سمت شناورهای ایرانی اعم از نظامی و غیرنظامی شلیک شد، اما فقط ۲۵۹ موشک به هدف اصابت کرد؛ زیرا ما در آن زمان هدف کاذب ایجاد می کردیم و این تعداد موشک توانست تنها ۲۰ شناور ما را مورد تخریب قرار دهد.

سیاری به حضور هشت ساله ناوگان نیروی دریای ارتش در آب های آزاد و اسکورت بیش از ۳۲۰۰ فروند کشتی اشاره کرد و ادامه داد: ما ماموریتی برای دستگیری دزدان دریایی سومالی نداریم چرا که با خلا قانونی مواجه ایم.

دزدان دریایی در زندان اوین هستند

وی با بیان اینکه تاکنون سه سری از این دزدان را دستگیر کرده ایم افزود: آنها هم اکنون در زندان اوین هستند و هر روز هم با ما تماس می گیرند و می گویند بیایید اینها را ببرید.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه افزود: برنامه ریزی هایی برای حضور در اقیانوس اطلس شده است. در آینده ای نزدیک ناوگروه ما آفریقا را دور زده و به اقیانوس اطلس می رود.

سیاری ادامه داد: محیط امنیتی غرب آسیا به ویژه در مرزهای غربی ایران بسیار پیچیده و پرتنش است و توسعه دیپلماسی دفاعی کشور می تواند به توسعه سیاسی منجر شود و وزارت خارجه هم باید در این مسیر حرکت کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نداجا چه اقداماتی برای کسب درآمد و بهره وری انجام داده است تصریح کرد: در هیچ جای دنیا اینکه نیروهای نظامی به دنبال منافع اقتصادی بروند قابل قبول نبوده و درگیر شدن آنها در مسائل اقتصادی به هیچ وجه به صلاح نیست.

وی با اشاره به توان پایین دفاعی در پیش از انقلاب اشاره کرد و گفت: در ۲۴ سال گذشته  به جهش بزرگی در حوزه توان دفاعی رسیده ایم. ما امروز هم زیر دریایی سبک کلاس غدیر می سازیم و هم زیر دریایی نیمه سنگین؛ این تدبیر رهبری است که منطقه را با زیر دریایی ها به دست بگیریم.

سیاری با تاکید بر اینکه حضور در سواحل کشورهای جنوب آفریقا و قاره امریکا را در آینده در دستور کار داریم خاطرنشان کرد: عبور از آبراه های کشور قوانین خاص خود را دارد و نخستین بار که ما می خواستیم از کانال سوئز عبور کنیم حسنی مبارک رئیس جمهور وقت مصر اجازه نمی داد و ما ۱۵ روز معطل شدیم؛ سرانجام مبارک سقوط کرد و ما ظرف ۴۸ ساعت از آنجا عبور کردیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان گفت: از سال ۸۷ تاکنون ۴۴ ناوگروه به آب های آزاد اعزام شده است که حضور آنها در کشورهای مختلف توسعه دیپلماسی دریایی را در پی خواهد داشت؛ این گفتمان انقلاب اسلامی ایران است.

کد خبر 3615397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha