۱۳ مرداد ۱۳۸۵، ۱۵:۱۸

پيامدهاي تصويب قطعنامه شوراي امنيت(12) / جعفر قامت در گفتگو با مهر:

پذيرش قطعنامه از تهديدات نمي كاهد / تحريم واردات بنزين اولين مرحله تحريم اقتصادي است

پذيرش قطعنامه از تهديدات نمي كاهد / تحريم واردات بنزين اولين مرحله تحريم اقتصادي است

تحليلگر مسائل بين الملل با اشاره به اينكه پذيرش قطعنامه و بسته شدن موضوع هسته اي اتهامات ايران را از موضوع هسته اي به سمت حمايت از تروريسم سوق خواهد داد گفت: به خاطر داشته باشيم كه در جهان امروز نگراني افكار عمومي نسبت به تروريسم بسيار بيشتر از موضوع سلاح هاي اتمي است.

دكتر جعفر قامت در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"، تاكيد كرد : با وجود اينكه قطعنامه شوراي امنيت حاوي اقدامات تنبيهي عليه ايران نيست، اما مهلت آن تا 9 شهريور با هدف ضربه زدن به جايگاه ايران داده شده است و به سود ايران نيست.

وي هدف اصلي قطعنامه توصيه اي شوراي امنيت را شكل دادن به اجماع جهاني عليه ايران و مشروعيت بخشيدن به اقدامات بعدي خواند و گفت : با توجه به اينكه آمريكا در اين قطعنامه موافقت روسيه و چين را با تحريم ايران (طبق ماده 41 منشور ملل متحد ) در صورت عدم تعليق غني سازي تا 9 شهريور گرفته است، مي توان گفت كه صدور قطعنامه بعدي مبني بر تحريم ها از هم اكنون قطعي است. 

به خاطر داشته باشيم كه در جهان امروز نگراني افكار عمومي نسبت به تروريسم بسيار بيشتر از موضوع سلاح هاي اتمي است

اين تحليلگر مسائل بين المل در بخش ديگري از اين گفتگو در خصوص رفتار قطر در مخالفت با قطعنامه شوراي امنيت به عنوان يكي از اعضا اظهار داشت: قطر با برنامه ريزي آمريكا به قطعنامه 1696 راي منفي داد، چون بيشترين پايگاه هاي آمريكا در منطقه در اين كشور قرار دارد و مي تواند يكي از اهداف ايران در برابر عملي شدن تهديدات باشد.

وي افزود: آمريكا با اين اقدام در واقع تلاش كرد راه را بر خطر احتمالي ضربه به پايگاه هايش در خاك قطر ببندد و در كنار آن قطر نيز از اين موضع سود برد.

اين استاد دانشگاه بر ضرورت بكارگيري ديپلماسي فعال پنهان ازسوي ايران تاكيد كرد و در خصوص بسته پيشنهادي 1+5 نيز گفت : اين گروه با آگاهي از مواضع و خطوط قرمز ايران، بسته پيشنهادي خود را با اين هدف ارائه كرد كه ايران آن را نپذيرد. 

قامت معتقد است: تحريم هاي مورد اشاره در قطعنامه 1696 كه در صورت مخالفت ايران با تعليق فعاليت هاي هسته اي اعمال خواهد شد، شامل تحريم هاي سياسي و اقتصادي خواهد بود.

وي عدم ارائه رواديد به شخصيت هاي سياسي و حتي علمي كشور را اولويت تحريم سياسي خواند و ممنوعيت صدور بنزين به ايران را به عنوان محتمل ترين و اوليه ترين زمينه تحريم اقتصادي ايران برشمرد.

به گفته اين تحليلگر، تحريم اقتصادي ايران بلافاصله بر كليه قراردادهاي نفت و گاز ايران تاثير خواهد گذاشت و با توجه به لازم الاجرا بودن قطعنامه، هيچ كشوري نمي تواند از آن تخطي كند.

بهانه آمريكا عليه ايران تهديد صلح و امنيت جهاني است و براي رسيدن به اهداف خود بلافاصله بعد از بسته شدن موضوع هسته اي، مسائل تروريسم و حقوق بشر را پررنگ خواهد كرد

وي خط لوله باكو جيهان را علي رغم پرهزينه بودن خط لوله اي، سياسي خواند و گفت : امروز براي انعقاد قراردادهاي نفت و گاز با اروپا با هدف كاستن از خطر تحريم ها بر سر موضوع هسته اي دير شده است. 

قامت با اشاره به بند 5 قطعنامه كه از هم اكنون تحريم هاي هسته اي و موشكي را عليه ايران اعمال كرده است، افزود: اين بند قرارداد موشكي و هسته اي روسيه با ايران را نيز در بر مي گيرد و بيانگر امتياز بسيار بزرگي است كه آمريكا در اجلاس سنت پترزبورگ (اجلاس سران گروه هشت) از روسيه گرفته است.

وي با بيان اينكه در صورت عقب نشيني ايران از مواضع هسته اي و پذيرش تعليق غني سازي، محكوميت ايران پايان نخواهد يافت، خاطرنشان كرد: بهانه آمريكا عليه ايران تهديد صلح و امنيت جهاني است و براي رسيدن به اهداف خود بلافاصله بعد از بسته شدن موضوع هسته اي، مسائل تروريسم و حقوق بشر را پررنگ خواهد كرد و مسير فشار به ايران را ادامه خواهد داد. 

اين استاد دانشگاه  در پايان تاكيد كرد: به خاطر داشته باشيم كه در جهان امروز نگراني افكار عمومي نسبت به تروريسم بسيار بيشتر از موضوع سلاح هاي اتمي است.

کد خبر 361824

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha