۱۴ مرداد ۱۳۸۵، ۱۱:۲۴

عضو بنياد ايرانشناسي در گفتگو با مهر:

معماري سنتي ايران رو به فراموشي است

معماري سنتي ايران رو به فراموشي است

عضو بنياد ايرانشناسي و فرهنگستان هنر ايران گفت: ساختار معنوي مساجد با توجه به عدم بهره برداري نامناسب از اين اماكن و تبديل اين مراكز به محلي براي برگزاري برخي مراسم، رنگ و بوي مادي يافته است .

محمود ماهرالنقش عضو بنياد ايرانشناسي و فرهنگستان هنر ايران در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد گفت: كاربرد غير اصولي از بناهاي مذهبي و بي توجهي مسئولان فرهنگي به مراكز تاريخي سبب تخريب اين اماكن گرديده و هنر و فرهنگ سنتي ايران را كه مبتني بر پايه هاي مذهبي است در معرض خطر قرار داده است .

عضو بنياد ايرانشناسي و فرهنگستان هنر ايران با بيان اينكه هنر معماري سنتي تنها به صورت چند واحد در درسي مدارس و دانشگاههاي كشور تدريس مي شود و فارغ التحصيلان رشته هاي معماري از كاربرد عملي آن عاجز هستند، تأكيد كرد: براي حفظ معماري سنتي ايران، بايد تمهيداتي انديشيد تا ضمن تربيت هنرجويان علاقمند به اين رشته و تأمين كتابها و منابع علمي با سرمايه گذاري در اين زمينه مانع از فراموشي اين هنر موروثي گردد .

وي از اساتيد كاشيكاري است، افزود: ساختار ناهمگون شهري، رشد  روزافزون مرتفع سازي، تخريب خانه ها و بناهاي قديمي، معماري سنتي ايران را به سوي فراموشي سوق مي دهد .

ماهرالنقش يادآور شد: نمي توان آنچه را كه امروز در ساخت آپارتمانها و طراحي ساختار درون شهري به كار رفته است معماري ناميد زيرا با تجارب هنرمندان و معماران پر سابقه كه حاصل چندين هزار سال هنر معماري است تفاوت بسيار دارد .

نويسنده 26 جلد كتاب در زمينه هاي هنر معماري سنتي و كاشيكاري با ابراز تأسف از كمبود منابع و مآخذ براي هنرجويان علاقمند به اين رشته افزود : بسياري از كتابهاي مرتبط با اين رشته ها، به دليل عدم چاپ مجدد ناياب بوده يا با قيمت گزافي عرضه مي گردد همچنين بسياري از تأليفات نيز براي كسب مجوز چاپ و يا انتشار چندين سال در مراكز فرهنگي و يا انتشاراتي انتظار مي كشند .

کد خبر 362488

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha