به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، غلامعلي حداد عادل در همايش بزرگداشت بيست و ششمين سالگرد تشكيل جهاد دانشگاهي كه صبح امروز در محل تالار وحدت برگزار شد، ضمن تبريك موفقيت هاي جهاد دانشگاهي با اشاره به روزهاي اول انقلاب طي سخناني اظهار داشت: فرق بنده با جوانهاي حاضر در اين جلسه اين است كه ما هم سالهاي قبل از پيروزي انقلاب را ديده ايم و روزهاي پيروزي و پس از آن را شاهد بوديم و رشد و بالندگي انقلاب را نظاره كرده ايم.
وي افزود: روزهاي اول مردم سرشار از عزم و اراده بودند و زن و مرد و دانشجو همه مي خواستند كاري انجام دهند كه عنوان جهاد وارد زبان و فرهنگ عمومي كشور شد. عده اي جهاد سازندگي را تشكيل دادند همان روحيه كاري سبب شد تا مقارن انقلاب فرهنگي جهاد دانشگاهي تشكيل شود و عده اي از خدمتگزاران دانشگاهي اين نهاد را تاسيس كردند و ما در سال 59 شاهد تكوين اين نهاد بوديم .
وي با بيان اينكه آنها كه از روي ناداني و جهالت به انقلاب فرهنگي ما ايرادهاي غير منصفانه مي گيرند و با انقلاب فرهنگي چين و جاهاي ديگر مقايسه مي كنند بي خبرند انقلاب فرهنگي ثمره جهاد دانشگاهي بوده است، خاطرنشان كرد: شايد مي دانستند روزي نهادي كنار دانشگاه دست به كار تحقيقاتي بزند و نتايج خوبي نيز به دست آورد اينها اموري بود كه در آن زمان تصور نمي شد.
وي افزود: براي بنده بسيار لذت بخش است كه مي بينيم جهاد دانشگاهي چگونه به اهداف مورد نظر خود رسيده و خوشحال هستم كه نيمي از بخش حاضر را بانوان تشكيل مي دهند و حضور بانوان در مراكز علمي نشانه بينش اسلامي ما در مورد زن و باعث افتخار ما ست.
حداد عادل اهميت جهاد دانشگاهي را در كار پژوهشي دانست و گفت: پيش از انقلاب در كشور ما آموزش عالي منحصرا در تدريس خلاصه شده بود. دانشگاههاي ما عمدتا محل آموزش بود در حال حاضر موسسات پژوهشي زيادي در كشور تشكيل شده و يكي از همت هاي ما در پس از انقلاب پژوهش بوده است كه هم اكنون در اول راه هستيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي با تمركز در موضوعات ، آكادمي هاي شوروي سابق را به ياد من مي آورد، خاطرنشان كرد: آكادمي ها به موزات كار آموزشي كار تحقيقاتي مي كردند، جهاد دانشگاهي نيز چنين جايگاهي يافته است.
وي تاكيد كرد: اگر مي خواهيم شاهد پديده فرار مغزها نباشيم بايد موسسات پژوهشي فراگير شود زيرا دانشگاههاي ما ظرفيت پذيرش اين همه دانشجو را ندارد.
وي تعداد موسسات پژوهشي كم دانست و گفت: متاسفنه برخي موسسات و دانشگاههاي صنعتي ما نيز از انجام كار تحقيقاتي خود را بي نياز مي دانند كه اين يكي از عوامل فرار مغزها در كشور است.
حداد عادل به اعضاي موسسه جهاد دانشگاهي توصيه كرد كه روحيه جهادي را حفظ كنند، زيرا با كار معمولي عقب ماندگي چند صد ساله جبران نمي شود و بايد يك ، دو يا سه نسل فداكاري كنند و صرفا با عقل و معاش كار نكنند، بطوري كه كارمندان نيم ساعت پيش از تعطيلي ادارات از محل كار خارج شوند. بايد كار جهادي كنند يعني كاري با عشق الهي. هر جا كاري درست و صحيح انجام شد آن كار با عشق الهي انجام شده است. دنيا را عاشقان ساخته اند و عاقلان بهره آن را برده اند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اين روحيه جهادي بود كه انقلاب اسلامي را به پيروزي رساند. خون ها ريخته شده تا كلمه جهاد در كشور ما جا پيدا كرده است و اگر امروز رژيم اسرائيل در ورود به كشور كم بنيه و كوچك لبنان متوقف شده و نمي تواند كاري انجام دهد و حتي با حمايت غربي ها و آمريكا درمانده است نتيجه جهاد است و همين روحي كه در تن فرزندان انقلاب و شهداي ما بود آنجا در تن يك مشت جوان و در مقاومت اسلامي جاري است كه اينگونه ايستاده اند . ما با چنين روحيه اي قطعا مي توانيم در جهان سرآمد باشيم و با استعدادي كه خداوند به جوانانما داده كشور را نجات دهيم.
وي همچنين گفت: بايد در كارهاي تحقيقاتي مراقب كارهاي سطحي باشيم، بايد مراقب بود تا پژوهش بدنام نشود .
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر توجه بيشتر به علوم انساني، اظهار داشت: در ميان مديران هنوز پذيرفته نشده است كه حل مشكلات و پديده هاي انساني و اجتماعي نيز يك كار علمي است بنابراين بايد پژوهش هاي علوم انساني را تقويت كنيم.
وي خطاب به اعضاي جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: شما در رهگذر كارهاي خود با جوانان مستعد مواجه مي شويد كه توصيه مي كنم ارتباط خود را با آنها حفظ كنيد و بانك اطلعاتي در مورد آنها داشته باشيد و نگذاريد اين افراد فراموش شوند و نكند اين انرژي و نيرو هرز رود و در حاشيه قرار گيرند.
حداد عادل با اشاره به ديدار رهبري با مسئولان و كارگزاران نظام گفت: در اين ديدار رهبري در بيان مشخصات اصولگرايي كه از اركان اصولگرايي را جهاد علمي عنوان كردند كه مظهر آن جهاد دانشگاهي است.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد كشور بتواند همانطور كه آرزوي همه ملت و مقام معظم رهبري است در كارهاي پژوهشي خود موفق باشد.
نظر شما