۱۸ آبان ۱۳۸۲، ۸:۰۷

امروز در تاريخ

امروز در  تاريخ

خبرگزاري "مهر": امروز يكشنبه هجدهم آبان ماه سال 1382 هجري شمسي ، مقارن است با چهاردهم رمضان المبارك سال 1424 هجري قمري و برابر است با نهم نوامبر سال 2003 ميلادي

 

كشته شدن مختار بن ابي عبيده :


در چهاردهم  رمضان سال67هجري قمري  مختار ابن ابي عبيده  دركوفه كشته شد. نخستين سابقه مختار در تاريخ اسلام نقلي است كه در باره موضع غير شيعي او با امام حسن ع به او نسبت داده مي شود.  هنگامي كه امام ع در ساباط مدائن جراحت بر داشت و در خانه حاكم مدائن (عموي مختار)  سكني گزيد،  مختار پيشنهاد كرد تا ايشان  را تحويل معاويه داده و حسن نيت خود را نزد معاويه اثبات كند اما عمويش بر آشفت و مختار نيز ساكت گشت . گفته اند كه به همين  دليل  مختار نزد شيعيان از عثمانيه بود تا اين كه بعد ها خود را به شيعيان نزديك كرد . مورخين بطور غالب به مختار چنين نسبت داده اند كه او پس از واقعه كربلا مكرر از انتقام از قاتلين امام حسين ع و قيام احتمالي خود سخن مي گفته است . قيام وي نيز در شب پنجشنبه چهاردهم ربيع الاول سال 66 ه ق آغاز شد و افراد او با شعارهاي" يا منصور امت" و "يا لثارات الحسين" قيام عليه حكومت اموي را آغاز كردند . عاقبت مختار پيروز شد ، اشراف به بصره گريختند و بر خي نيز در خانه هايشان ماندند و به انتظار قضاي الهي نشستند . مختار در اين زمان با مردم كوفه به عنوان امير آنها بيعت كرد.  او پس از برخي درگيري ها  شروع به قتل عاملان واقعه كربلا كرد و در اين مسير

 شمر بن ذي الجوشن ، عمر بن سعد ابي وقاص و بسياري ديگر از قاتلان امام حسين ع و يارانش را به كام مرگ فرستاد . او البته بعدها به فكر توسعه مناطق تحت حكومت خود افتاد . مختار  سرانجام در در گيري اي كه با سپاه شام رخ داشت به همراه چند تن از فرماندهان سپاهش  كشته شد .  
 
تير باران دكتر فاطمي :
در چنين روزي در سال 1333 دكتر حسين فاطمي  وزير امورخارجه دولت دكتر مصدق تير باران شد. از بين دستگيرشد گان پس از كودتاي 28 مرداد 1332 ه ش 69 تن محكوم به اعدام شدند . كه حكم تير باران در باره 27 نفر اجرا گرديد و بقيه تحت فشار بين المللي از مرگ نجات يافتند .همچنين 92 نفر به حبس ابد محكوم شدند در اين ميان دكتر سيد حسن فاطمي وزير امور خارجه دكتر مصدق و مدير روزنامه باختر امروز پس از محاكمه در دادگاه نظامي به مرگ محكوم و تير باران شد .

انتشار روزنامه شرق :


در چنين روزي  سال1327هجري شمسي نخستين  شماره از روزنامه شرق به سردبيري سيد ضياء الدين طباطبايي  درتهران منتشرشد. اين روزنامه  پس از انتشار يكصدوششمين شماره آن به علت توهين به وزراء ازسوي دولت وقت توقيف شد. سيد ضياء همان عامل كودتاي ننگين براي به قدرت رساند ن رضاخان ميرپنج معروف به رضا پالاني است كه سر انجام سر از سرزمين هاي اشغالي فلسطين در آورد و دلال صهيو نيست ها براي خريد زمين هاي مسلمانان فلسطيني شد.

كسب مقام اول كشتي ارتشهاي جهان :


 در چنين روزي در سال 1350تيم كشتي ارتش  ايران مقام نخست تيمهاي كشتي ارتش هاي جهان را از آن  خود كرد .

آغاز هفته بين المللي علم و صلح :


سازمان ملل متحد  نهم تا چهاردهم نوامبربرابربا 18 تا23 آبان ماه هر سال را به عنوان  هفته بين المللي علم وصلح نام نهاده  است . در اين هفته سعي مي شود بر استفاده صلح آميز از آموزه هاي علمي و فني و بهره گيري از آنها در جهت گسترش صلح در جهان تاكيد  گردد . يكي از اهداف تاسيس سازمان ملل متحد پاسداشت  صلح جهاني يوده است . به همين منظور در مقدمه منشورسازمان ملل متحد  آمده است : "ما مردم ملل متحد با تصميم به محفوظ داشتن نسل هاي آينده از بلاي جنگ كه دو بار در مدت يك عمر انساني افراد بشر را دچار مصائب غير قابل بيان  نموده و با اعلام مجدد ايمان خود به  حقوق اساسي بشر و به حيثيت و ارزش شخصيت و تساوي حقوق بين مرد و زن و همچنين به  ملت ها اعم از كوچك و بزرگ و ايجاد شرايط لازم  براي حفظ عدالت و احترام به الزامات ناشي از عهد نامه ها و ساير منابع حقوق بين المللي و كمك به ترقي اجتماعي و شرايط زندگي بهتر با آزادي بيشتر و براي نيل به هدف هايي چون تساهل ،  مدارا كردن و زيستن در حال صلح بايكديگر و به منظور متحد ساختن قواي خود براي نگهداري صلح و امنيت بين المللي و قبول اصول و ايجاد روش هايي كه عدم استعمال نيروي سلاحها را جز در راه منافع مشترك تضمين نمايد و...مصمم شده ايم كه براي تحقق اين مقاصد تشريك مساعي نماييم . "  بي شك ايجاد جهاني عاري از سلاحهاي مختلف و در عين حال استفاده بهينه از علم و فناوري در جهات آسايش بشر از جمله آرزوهاي بشر امروزي است . گرچه اين آرزو دور از دست مي نمايد اما تلاش بايد ادامه يابد . نبايد از نظر دور داشت نخستين برهم زنندگان صلح جهاني همان كشورهايي اند كه سازمان ملل متحد را به وجود آوردند زيرا اين كشورها مثل امريكا نمي توانند منافع مستقلي را براي كشورهاي ديگر در نظر بگيرند بنابراين بر اساس قدرت و توان اقتصادي ونظامي، كشوري مانند آمريكا در صدد است تا همه جهان را مطيع و فرمانبردار كند وعلم ودانش و فن را ملك مطلق خويش مي پندارد. اگر ملتي چنين قانون جنگلي را نپذيرد بايد آماده فشارهاي مختلف باشد. آيا با اين رويه مي توان اميد به صلح جهاني داشت ؟ البته آري ! زيرا ارا ده آدمي و ملت هاي مستقل فراتر از سلاح هاي مخوف است . تاريخ گواه صادقي است.   

آتش سوزي گسترده در آمريكا :

در چنين روزي در سال 1872 ميلادي بر اثر يك آتش سوزي گسترده بيش از 800 ساختمان در بوستون آمريكا طعمه آتش  شد .
اختراع نخستين تابلوي نئون تبليغاتي :
در چنين روزي در سال 1911 ميلادي جرج كلود در پاريس براي نخستين بار تبليغات تابلوي نئون را اختراع كرد .

كناره گيري ويلهلم دوم از قدرت :
در چنين روزي در سال 1918 ميلادي ويلهلم دوم پادشاه آلمان اعلام كرد كه از قدرت كناره گيري مي كند . وي سپس  به هلند رفت . 

سركوب  توطئه بير هال :


در چنين روزي در سال 1923 ميلادي در مونيخ  ، توطئه بيرهال توسط  گروههاي وفادار به دولت دموكراتيك سركوب شد و به انجام نرسيد .    آدولف هيتلر براي در دست گرفتن قدرت ،  چنين توطئه اي را طرح ريزي كرده بود  .  

كشتار و غارت يهوديان :
در چنين روزي در سال 1938 ميلادي گروههاي نازيست و طرفداران آنها 7500 مغازه يهوديان را در آلمان  غارت ، چپاول و ويران كردند . در اين حمله 91 يهودي را كشتند .

كشته شدن ژاپني ها :


در چنين روزي در سال 1963 ميلادي  450 ژاپني معدنكار در انفجار معدن ذغال سنگ جان باختند . همچنين در همان سال 160 نفر دراين كشور در  يك حادثه تصادف قطار  جان خود را از دست دادند .

تصميم سازمان ملل متحد درباره منع آپارتايد :


در چنين روزي مجمع عمومي سازمان ملل در سال 1976 ميلادي  تصميمي را مبني بر محكوميت  دولت طرفدار نظام آپارتايد در آفريقاي جنوبي به تصويب رساند . تبعيض نژادي يكي از منفورترين مصاديق عدم رعايت اصول حقوق بشري است كه تاچندي پيش در آفريقاي جنوبي به اجرا در مي آمد .

راي شوراي امنيت در باره ايران :


در چنين روزي در سال 1979 ميلادي اعضاي  شوراي امنيت سازمان ملل متفقا  بر پس دادن گروگان هاي آمريكايي بدون هيچ تاخيري  از سوي ايران تاكيد كردند .  

برداشته شدن ديوار برلين :


در چنين روزي در سال 1989 ميلادي آلمان شرقي مرزهاي خود را باز گذاشت تا شهروندان اين كشور بتوانند آزادانه به سوي آلمان غربي سفر كنند .  پس از جنگ جهاني دوم و  شكست  آلمان دراين  جنگ  بلوك شرق و غرب تصميم گرفتند كشوري را كه مايه و پايه راه اندازي دو جنگ گسترده جهاني بوده است را به دو قسمت  شرقي و غربي تقسيم كنند . بر همين اساس  در سال 1949 ميلادي ،  آلمان شرقي تاسيس شد . آلمان شرقي با قرار گرفتن  تحت  سياست هاي رايج بلوك شرق ،  اقتصاد سوسياليستي را پيشه خود ساخت اما با اين حال نتوانست به پيشرفت هاي گسترده اقتصادي آلمان غربي دست يابد . اما دو آلمان پس از 45 سال در سال 1990 مجددا يكپارچه شدند . در اكتبر 1989 اريك هونكه رهبر آلمان شرقي سقوط كرد و پس از آنكه در اثر فشار مردم آلمان شرقي مرز آن كشور با چكسلواكي باز شد ، هزاران نفر توانستند اجازه خروج خود را در چنين روزي در سال  1989 كسب كنند . در همين روز نيز ديوار برلين  توسط جوانان هر دو سوي ديوار فروريخت و اهالي برلين شرقي توانستند خود را در ميان هموطنان غربي خود پيدا كنند . به دنبال اين مساله حكومت آلمان شرقي نيز فرو ريخت . ادغام رسمي دو آلمان در سوم اكتبر 1990 عملي شد .

   امضاي معاهده ميان آلمان و شوروي سابق :
در چنين روزي در سال 1990 ميلادي ميخاييل گور باچف رييس جمهور اسبق شووري معاهده منع تجاوز را با آلمان امضا كرد .
پيوستن افغانستان به پيمان عدم تعرض :
در چنين روزي در سال 1935 ميلادي  افغانستان به پيمان عدم تعرض ايران، تركيه و عراق پيوست.

در گذشت شارل دو گل :
در چنين روزي در سال 1970 ژنرال شارل دوگل  ديده از جهان فرو بست. وي 22 نوامبر سال 1890 در ليل به دنيا آمد. پدرش مدرس فلسفه و ادبيات بود. ژنرال شارل دو گل سياستمدار بر جسته فرانسوي  نقش حساسي در مراحل پاياني جنگ جهاني دوم براي كشورش ايفا كرد . او علاوه بر خدمات سياسي خود توانست با بر خورد واقع بينانه مساله الجزاير را حل كند . دو گل در انتخابات سال 1965 ميلادي دگر باره به رياست جمهوري فرانسه برگزيده شد و با وجود پيروزي سال 1968 بر مخالفان خود و با همه محبوبيتي كه در ميان هموطنان خود داشت در اثر شكست در رفراندوم معروف سال 1969 از رياست جمهوري كناره گيري  كرد .

کد خبر 36404

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha