به گزارش خبرگزاري مهر به نقل روزنامه هندوستان تايمز، در اين گزارش تحقيقاتي كنگره اعلام شده است كه هند تمايلي به پذيرش دستورات ديكته شده از سوي قدرتهاي خارجي ندارد و روابط بين اين كشور با ايران ممكن است سبب شود تا بين دهلي نو و واشنگتن اختلافاتي ايجاد شود.
هند هرگز با ارزيابي آمريكا درباره موضوع هسته اي ايران و تلاش آن كشور براي به انزوا كشاندن تهران موافق نيست و اين امر ممكن است اختلافي بين دو كشور ايجاد كند. |
روزنامه هندوستان تايمز در ادامه اين گزارش خود به نقل از نويسندگان اين گزارش آورده است : روابط هند و آمريكا روز به روز عميق تر مي شود و برخي از افراد در واشنگتن بر اين باورند كه دوستي دهلي نو با تهران مي تواند مانعي عمده در توسعه روابط اين كشور با آمريكا شود، اما برخي ديگر بر اين باورند كه اين امر به هم پيماني جهاني دو كشور آسيبي وارد نخواهد كرد.
در گزارش كنگره اي كه به وسيله "كي. آلن كرونشتادت" و "كنت كاتزمن" نوشته شده آمده است: در همان حين با توجه به منافع مشخص هند در حفظ رابطه با ايران به ويژه در تجارت انرژي، بعيد به نظر مي رسد كه دهلي روابط خود را با تهران كنار بگذارد و در اين باره دستورات ديكته شده از سوي قدرتهاي خارجي را بپذيرد.
به باور اين دو نويسنده، رهبران ايران معمولاً به دنبال متحديني جديد براي خنثي كردن تلاش هاي آمريكا براي خنثي كردن اين كشور هستند.
به نوشته اين گزارش، بسياري در كنگره آمريكا نگران روابط هند با ايران و ارتباط آن با منافع آمريكا هستند و برخي نگران هستند كه ممكن است كه سياستهاي دهلي نو در قبال موضوع هسته اي تهران با رويكرد واشنگتن سازگاري نداشته باشد.
در ادامه اين گزارش آمده است: نگراني هاي بيشتري براي آمريكا وجود دارد و هند درصدد است تا از ايران انرژي خريداري نمايد و به كشوري كه آمريكا درصدد انزواي آن است، سود برساند و مؤسسات هندي اخيراً توافق هاي طولاني مدتي براي خريد نفت و گاز از ايران صورت داده اند و هند از ساخت خط لوله ايران به اين كشور كه از پاكستان عبورمي كند، حمايت كرده است.
به گزارش مهر، در ادامه اين دو كارشناس كنگره در گزارش خود مي نويسند: گرچه بوش مخالفت خود را با اين پروژه اعلام كرده است، اما مقامهاي ارشد هند همچنان اصرار دارند كه اين پروژه به نفع منافع ملي كشورشان مي باشد، لذا به زعم اين دو نويسنده ، توسعه و تعميق مثبت روابط دو كشور ايران و هند چالشي را براي سياستمداران آمريكا ايجاد كرده است و پس ازتوافق جولاي سال 2005 ، نشانه هايي وجود دارد كه هند سياست خود را قبال ايران به همطرازي روابط خود با واشنگتن نزديك مي كند يعني دهلي نو درصدد متوازن كردن سياست خارجي خود در قبال تهران و واشنگتن است
نشانه هايي وجود دارد كه دهلي نو در صدد متوازن كردن سياست خارجي خود در قبال تهران و واشنگتن است. |
بنابر اين گزارش كنگره اي، الزام قانوني بيشتري در هند مبني بر مقاومت در برابر هرگونه فشاري از سوي آمريكا وجود دارد فشاري كه ممكن است مانعي در برابر روابط ايران و هند باشد و همه سياستهاي هند را كم ارزش كند و همچنين اولويت هاي رابطه با آمريكا منافع ملي هند را ناديده بگيرد.
در پايان گزارش مي نويسد: اين در حالي است كه رهبران هند بدون توجه به رشد همپيماني و مشاركت آمريكا با كشورشان، در پي توسعه روابط دوستانه كشورشان با ايران هستند و برخي از ناظران چنين اظهاراتي را ناهماهنگ با تحولات مي بينند.
نظر شما