پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۱ مرداد ۱۳۸۵، ۱۳:۱۸

بنياد ملي نخبگان ؛ از نگاه رهبري تا عملكرد مسئولان (9) / بازخواني برخي مشكلات نخبگان :

وجود بنياد ملي نخبگان بروكراسي هاي اداري را بيشتر كرده است / بنياد تنها نام و فضايي است كه اشغال شده است

وجود بنياد ملي نخبگان بروكراسي هاي اداري را بيشتر كرده است / بنياد تنها نام و فضايي است كه اشغال شده است

خبرگزاري مهر - گروه حوزه و دانشگاه: رهبر معظم انقلاب اسلامي با توجه به ضرورت حمايت از نخبگان در مهر ماه سال 1385 در جمع نخبگان علمي بر ايجاد بنياد نخبگان تاكيد كردند. شوراي عالي انقلاب فرهنگي 9 ماه پس از فرمان رهبري اساسنامه بنياد ملي نخبگان را به تصويب رساند. گروه دانشگاهي خبرگزاري مهر با توجه به اهميت حمايت از نخبگان درصدد است روند اجراي فرمان مقام معظم رهبري را در دولت هاي هشتم و نهم پيگيري كند در همين راستا اين گزارش به بازخواني برخي از مشكلات برگزيدگان جشنواره ها و المياد هاي علمي مي پردازد.

"شاهين غازي بيات" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر افزود: بحث علم و نخبه در كشور ما تنها به نامي تبديل شده است كه مي توان به كمك آن سوء استفاده هاي زيادي انجام داد. رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز به دليل جلوگيري از اين امر دستور ايجاد بنيادي تحت عنوان بنياد ملي نخبگان را صادر كردند و در آن زمان مقرر شد برگزيدگان المپيادهاي علمي، جشنواره هاي خوارزمي و مخترعين در اين بنياد شناسايي و حمايت شوند.

وي اظهار داشت: اكنون بيش از 2 سال از فرمان رهبري مي گذرد اما هنوز بنياد شكل نگرفته و در اين مدت بنياد نتوانسته است مديريت قوي و فرد شايسته اي را برگزيند. بنياد تنها نام و فضايي است كه اشغال شده است.

رئيس فدراسيون نخبگان جوان استان تهران افزود: وجود بنياد بروكراسي هاي اداري را بيشتر كرده است به طوري كه پيش از اين وزارت علوم، سازمان سنجش و يا هر ارگان ديگري كه تمايل به ارائه تسهيلات به نخبگان داشت به طور مستقيم اقدام مي كرد اما در حال حاضر هر ارگاني نخبه را به بنيادي كه هنوز شكل نگرفته است، ارجاع مي دهد.

وي گفت: به عنوان مثال ارائه تسهيلات سربازي با ارجاع به نظام وظيفه پيش از اين از طريق خود وزارت علوم صورت مي گرفت اما اكنون وزارتخانه به بنياد ارجاع مي دهد و بنياد نيز كه هنوز راهكارهاي شناسايي نخبه را به اجرا در نياورده است.

غازي بيات اظهار داشت: بنابراين فرد نخبه با درگير شدن در اين پيچ و خم بروكراسي از اخذ تسهيلات پشيمان مي شود و ترجيح مي دهد پي گيري هاي لازم را انجام ندهد.

وي در خصوص هماهنگ شدن ارگان هاي حامي نخبگان در زير چتر بنياد ملي نخبگان گفت: برخي نهادها مانند باشگاه پژوهشگران جوان و فدراسيون نخبگان به صورت خصوصي در حال فعاليت و كمك به نخبگان هستند و شايد حاضر نباشند به عنوان زير مجموعه بنياد ملي نخبگان بلاتكليف قرار گيرند.

پژوهشگر برگزيده جشنواره خوارزمي اضافه كرد: انتظار نخبگان شناسايي نخبگان واقعي از نخبه نمايان است و اين امر با ارائه كارت نخبگان تا حدودي ميسر مي شود. با ارائه كارت، نخبگان مي توانند از تسهيلات علمي، آزمايشگاهي و اساتيد دانشگاه هاي مختلف استفاده كنند.

غازي بيات اظهار داشت: كشورهاي پيشرفته نخبگان و دانشمندان را پشتوانه مالي خود مي دانند و سعي مي كنند اين افراد را در كشور حفظ كنند. اين در حالي است كه در كشور ما پديده فرار مغز ها جدي گرفته نمي شود.

کد خبر 365567

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha