محمود عزیزی مدرس دانشگاه و بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این نکته که دولتها در ایران پس از دوران جنگ اولویت خود را بر بهبود مسائل اقتصادی گذاشتهاند، گفت: اگر در راستای بهبود اقتصاد به مقوله فرهنگ توجه نشود، اقتصاد نیز رشد چندانی نخواهد یافت. متاسفانه چندین دهه است که در زمینه زیرساختهای فرهنگی غفلت کردهایم.
وی افزود: مساله کم بودن ساعات کتابخوانی ایرانیان نیز به همین مساله باز میگردد. اکنون سبد اوقات فراغت مردم پر از هیچ است و دلیل این امر هم به مشکلات اقتصادی آنها بازمیگردد. به عبارتی وضعیت اقتصادی مردم بهگونهای نیست که بتوانند برای اوقات فراغت خود برای تهیه کتاب و یا مثلا رفتن به تئاتر وقت و هزینه بگذارند.
بازیگر فیلم سینمایی «بادیگارد» با اشاره به اینکه برنامههای وزارت آموزش و پرورش برای علاقهمند کردن کودکان و نوجوانان به کتاب و کتابخوانی را ناکافی و غیرکاربردی خواند و اشاره کرد: وقتی نهاد خانواده نمیتواند تاثیری بر کتابخوان کردن بچهها بگذارد وظیفه مدارس سنگین میشود، اما متاسفانه در مدارس نیز برنامههای اصولی برای این مهم وجود ندارد.
بازیگر فیلم سینمایی «قلادههای طلا» وضعیت کتاب در شهرستانها را نیز نابسامان خواند و گفت: وقتی شما در شهر تهران که پایتخت کشور است و بیشتر امکانات در آن متمرکز شده و البته ۱۴ میلیون جمعیت نیز در آن رفت و آمد میکنند، شاهد تعطیلی روزافزون کتابفروشیهای قدیمی و معتبر در خیابان انقلاب هستید دیگر چه انتظاری از شهرستانها دارید؟
بازیگر مجموعه تلویزیونی «نیمه پنهان ماه» ادامه داد: من خیابان انقلاب را مثال زدم که به اصطلاح پاتوق اهل کتاب است و مخاطبان خود را دارد و حرفی از تعطیلی کتابفروشیها در دیگر نقاط تهران نمیزنم. غفلت از توجه به زیرساختهای فرهنگی خود را در این موارد نشان میدهد. متاسفانه بودجههای فرهنگی از ابتدا ناچیز بوده و اهالی فرهنگ نمیتوانستند با آن به طراحی زیرساختها بپردازند.
نظر شما